Ceferin: 'Belgische bond heeft verkeerd gehandeld'

StijnDoornhof, 07-04-2020 om 11:20, 3108 views, HNL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De UEFA en haar voorzitter Aleksander Ceferin blijven van mening dat de Belgische voetbalbond fout heeft gehandeld door zelf een streep door het huidige voetbalseizoen te zetten. Dat meldt het Belgische HLN, dat dinsdag de uitspraken van Ceferin citeert.

Afgelopen zondag hield de top van de Belgische voetbalbond een crisisoverleg met Ceferin. 'Ik heb de Belgische federatie gehoord, en ze beseften dat ze verkeerd gehandeld hebben. Ze hebben ook hun zorgen en problemen toegelicht. Maar de enige juiste procedure in zoiets is dat ze de zaak eerst voorleggen aan de UEFA, waarover de raad van beheer zich dan buigt. Anders kan het niet doorgaan. De beheerraad van de UEFA moet over zoiets beslissen.'

Toch is de optie om de competities vroegtijdig te beëindigen niet uitgesloten. In dat geval zou elk land een kampioen moeten aanwijzen vindt Ceferin. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Hier staat dus dat Ajax dit seizoen kampioen wordt
0 0
ram
Helemaal eens met Ceferin. In dit soort situaties moet je gewoon afwachten, overleggen en met een eenduidig plan komen. Het is/wordt een chaos als ieder land dit soort dingen voor zichzelf gaat bepalen.
1 -9
JariJari
Top gehandeld Belgische bond. Hulde!
8 -1
AjaciedRK
Ze hadden aan de uefa moeten vragen? Rot op. Bonden bepalen zelf wat ze doen met hun competities.

Incompetente geldwolf
6 -1
ajaxdordtt
Zo werkt het niet als je aangesloten bent bij een overkoepelende bond.
1 -7
EuforischeRealist
Iedere bond is verantwoordelijk voor de competitie in zijn eigen land dus zo werkt het wel.
6 0
ajaxdordtt
Met consequenties voor de Europese toernooien, dat dan weer wel.
1 -5
EuforischeRealist
Lees ook eens stukjes waarin een andere mening wordt verkondigd dan de jouwe zou ik zeggen. Er is door diverse advocaten inmiddels al meerdere malen uitgelegd dat het uitspelen van een competitie nergens als harde eis staat genoemd als voorwaarde bij de inschrijving van de Europese clubtoernooien.

Meneer Ceferin roept heel hard omdat hij niet degene wil zijn die met z'n naam aan een kostenpost van ettelijke miljarden is verbonden, maar hij heeft geen poot om op te staan. Vandaar ook dat hij inmiddels al inbindt richting de Belgische bond en nu al zegt dat de bond nu inziet dat het verkeerd gehandeld heeft maar dat het stoppen van de competities niet wordt uitgesloten.
2 0
ajaxdordtt
Er zijn ook diverse advocaten die zeggen dat de Fifa niet omgekocht mocht worden door Qatar en dat is ook gebeurd.

Maar serieus, dat neem ik dan van je aan. Mijn juridische kennis is niet toereikend.
1 -1
SnifferClarke
Over België heeft hij wel gelijk. Why the rush?
2 -8
AFCA020!
Hoe wil je het uitspelen dan?

Allereerst moet iedereen anderhalve meter afstand bewaren (als je die regel op het voetbal loslaat gaat zelfs Marin scoren).

Ten tweede worden alle evenementen tot 1 juni en inmiddels al september afgelast. Maar het allerheilige voetbalspel moet doorgaan van de uefa.

Ten derde wordt iedereen geacht zoveel mogelijk thuis te werken tot ten minste 1 juni 2020.

Ten vierde is in de officiële stukken opgenomen dat de huidige competitie eind mei sluit. Dit is ook geaccordeerd door de UEFA middels een handtekening en dus bindend. En die datum valt voor de door de overheid genoemde datum van 1 juni.

En dan te bedenken dat Nederland 1 van de landen is die er het luchtigst mee omgaat. Ben benieuwd hoed de bevolking van pakweg Spanje, Italie of Frankrijk gaan reageren, waar het volledige leven stilstaat en plat ligt.

En dit is alleen nog maar de praktische kant. Dan hebben we het nog niet eens over gezondheidsrisico's en argumenten gehad. Daar kunnen we er nog tig van opnoemen. Iedereen (en dat geldt ook voor dit forum) die predikt om dit seizoen af te ronden is echt niet goed bij zn paasei. En voor forum leden hier kan ik nog voorstellen dat het puur onwetendheid is, geen kennis van zaken of gewoon een zeer jeugdige leeftijd. Maar iemand die de UEFA bestuurd is gewoon ziek in zn bats en puur en alleen op geldbelust en denkend aan eigenbelangen.
1 0
JariJari
Duidelijkheid. Clubs kunnen zich normaal op volgend seizoen voorbereiden en spelers kunnen de (individuele) trainingsintensiteit verlagen en uitrusten.

Ook psychisch geeft het rust.
3 -2
ajaxdordtt
Precies, blinde paniek.
1 -4
Frank1978
En verkeerd handelen doen ze bij de UEFA echt helemaal nooit, toch? Rat in pak...
8 -1
Gonzalez75
Daar sla je de spijker op z'n kop. De Uefa heeft sinds de 'modernisering' van het voetbal alleen maar gehandeld in het belang van de grote competities en de topclubs daarin. En nu zitten ze te zeiken omdat ze niet even hun stempel kunnen drukken. Bij de Uefa denken ze alleen maar aan geld, inkomsten, omzet.
6 -1
ajaxminimax
Ja jij denkt eerst om geld dan om gezondheid. Pleuris geldwolf
8 -2
ram
Dit is een emotionele kinderachtige reactie, totaal niet gebaseerd op kennis of feiten.
1 -3
ajaxdordtt
En je vergeet: vreselijk hypocriet.
0 -4