Ceferin: 'Uitspelen in september of oktober kan niet'

JesseTH, 05-04-2020 om 21:00, 3382 views, Voetbal International ; ZDF |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, wil niet dat de competities nog in de maanden september en oktober uitgespeeld worden. Of er dit seizoen überhaupt nog gespeeld wordt, is nog maar de vraag, maar dan moet het vanaf komende week binnen ruim vier maanden gebeuren.

Zoals bekend is de UEFA voornemens om de competities in hun volledigheid uit te laten spelen. Die mening wordt echter niet door heel Europa gedeeld en ook in Nederland is men ertegen in opstand gekomen. Marc Overmars sprak met De Telegraaf om zijn mening erover te uiten. De directeur voetbalzaken van Ajax ziet de competitie liever vandaag dan morgen stopgezet worden.

Ceferin denkt daar nog altijd anders over. 'Zonder fans is voetbal niet hetzelfde, maar het is nog altijd beter om de wedstrijden achter gesloten deuren te spelen en ze op tv te bekijken', spreekt hij zijn mening uit tegenover ZDF, geciteerd door Voetbal International. 'Dat is wat de mensen willen, het geeft positieve energie. Het zal moeten gebeuren in juli of augustus. We kunnen het niet uitspelen in september of oktober.'

Het moet dus voor die twee genoemde maanden gebeuren, maar wanneer realistisch is, weet nog altijd niemand. 'We wachten de ontwikkeling van deze verschrikkelijke situatie af. Een werkgroep buigt zich momenteel over de opties om het seizoen af te maken, maar dan moet dat wel mogelijk zijn. 'Als de autoriteiten ons niet toestaan om te spelen, dan kan het niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Ik hoor ook bij die mensen en ik wil dat niet. Daar zit ik echt niet op te wachten. Voetbal hoort in een vol stadion gespeeld te worden.
0 0
Vierendertigste
"Dat is wat de mensen willen"
Oh, ja??????
0 0
cantharel
Lekker zonder publiek spelen en 10..000 man buiten het stadion met vuurwerk dat is handig.Wees eens realistisch man.
0 0
Web
Plaat voor de kop die kerel
Denk hij nu nog steeds dat ze die competitie uitspelen
Zonder publiek is ook geen optie, denk je nu echt als Ajax kampioen word dat de supporters in huis blijven zitten, kent hij nu nog de voetbal supporters niet?
Hij en de KNVB hebben helemaal niets te vertellen, er zijn anderen die beslissen wanneer er weer gespeeld mag worden
Eerst de Economie aan de praat krijgen en de kinderen weer naar school, massa bijeenkomsten gaan wij dit jaar NIET meer mee maken. Hou er maar rekening mee
En in september echt geen Europees voetbal
0 0
blava
Zie Wuhan. Daar zijn de mensen al bijna drie maanden in lock down en zijn zelfs scholen en veel bedrijven nog steeds gesloten. Eerder zei ik dat de competitie niet voor 1 October kon beginnen maar dat zal waarschijnlijk 1 October 2021 worden.
2 -1
Libero
Gelukkig zijn ze in Italië en Spanje, *klopt af*, over de piek heen en zijn de aantallen nieuwe gevallen aan het afnemen. Maar alsnog komen er dagelijks tussen de 4 à 5000 besmettingen bij.
Dat gaat zeker nog wel maanden duren voor het in de buurt van China komt (minder dan 2000 actieve gevallen - ALS dat waar is!) en dan nog moet er social distancing gehandhaafd worden om het niet opnieuw op te laten laaien.
0 0
blava
China heeft de gehele wereld om de tuin geleid. Ik kan mij niet voorstellen dat de situatie in Wuhan minder erg was dan in Lombardije. Als de crisis voorbij is moet maar eens goed onderzocht worden hoe het zo gigantische mis kon gaan. Opmerkelijk is dat landen met een relatief stabiele regering overeind blijven in het gevecht met het virus (Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland).
0 0
insectenverdelg
Hoe haat dat ooit lukken in landen zoals Itallie en Spanje waar ook nog volop europees gespeeld wordt. De tijd is er nooit om dit re redden.
2 0
ajaxinho
Hij probeert zijn/hun imago te redden door het besluit meer te nuanceren.

Wat een poppenkast.
2 0
Rhythim
Hij doet inderdaad een heel doorzichtige poging om terug te krabbelen
1 0
Labrador
Nou beste vriend, dan heb je dus een gigantisch probleem en een enorme plaat voor je kop.
3 -1