UEFA baalt van besluit Belgische competitie

FinnDekker, 02-04-2020 om 19:40, 6328 views, Het Nieuwsblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De UEFA baalt van de keuze van de Belgische competitie om te stoppen met het huidige seizoen. Dat valt te lezen bij Het Nieuwsblad. Het besluit om het restant van de Jupiler Pro League te schrappen werd donderdag wereldkundig gemaakt.

'Dat de raad van bestuur van de Pro League dat adviseert net een dag nadat de UEFA de deur openzette om tot 3 augustus te voetballen, stuit op onbegrip op de hoofdzetel in het Zwitserse Nyon', schrijft het Belgische medium. 'Het was net de bedoeling de competities zoveel mogelijk te harmoniseren. Hoe moet het nu met transfers, aflopende contracten als de competities niet meer op elkaar zijn afgestemd?'

De UEFA zou nog wel rekenen op steun van de vijf grote competities: Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. De KNVB heeft nog geen beslissing genomen, ondanks het advies van Ajax, PSV en AZ om te stoppen. Dinsdag wordt er naar verluidt vergaderd over de scenario's.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA020!
De uitspraak:

"Hoe moet het nu met transfers als de competities niet meer op elkaar zijn afgestemd" maakt pijnlijk duidelijk dat ze zich echt alleen maar concentreren op de rijke clubs en grote competities. Jaar in jaar uit klagen wij steen en been dat de comp een maand bezig is en de transfermarkt nog open....

Wat een verschrikkelijke organisatie! stap er asjeblieft uit en begin een eigen toernooi. Zijn genoeg clubs die willen volgen, op zeker!
3 0
PierreHeno
In België zijn nu eens een stuk sneller van begrip. En wie had verwacht dat de UEFA hier anders op zou reageren?
1 0
Van Reenen
In België zijn ze verstandiger dan de UEFA. Deze organisatie kan beter voortaan geassocieerd worden als...... Uitbaters -- Europese - Financiële - A-socialen..... Met hersenloze leiders.
5 -1
Ajax34
Dat is altijd zo geweest alleen wordt nu alles meer en meer zichtbaar voor iedereen.
0 0
Benleiden
De Uefa is niet goed bij z'n paasei?! Ze moeten eens langsgaan in ziekenhuizen, tv kijken en verhalen aanhoren van mensen die in financieel zwaar weer verkeren. M'n hart huilt elke dag als ik dit zie, maar de Uefa wil alleen maar de competities uitspelen voor de poen. Mensenlevens? Rekeningen niet kunnen betalen? Zorgmedewerkers die onder hoge druk staan? Het interesseert ze allemaal geen fluit. Ze betreuren het besluit van de Belgische bond, maar ze zouden de Corona situatie moeten betreuren en moeten meeleven met de mensen. Ik ben zo klaar met deze organisaties. Ik hoop dat dit een keer kapot gaat.
6 -1
ajaxdordtt
Huilde je hart ook zo hard tijdens het WK in 2010, of zat je toen gewoon lekker met je vuvuzela op de bank aan de bitterballen?
0 -5
4xEC1
Met deze reactie ding jij toch wel mee naar wie de grootste idioot is hier op AS. Benleiden heeft toch gewoon gelijk? Voetbal is nu even bijzaak, de gezondheid van iedereen is het belangrijkste. En wat is er mis met lekker languit genieten van het WK 2010? Denk je dat de mensen juichen voor de UEFA dan? Met zo'n reactie als dat van jou moet je toch echt best hersenloos zijn.
2 0
ajaxdordtt
Ik denk dat jij de grootste kanshebber bent, aangezien het duidelijk boven je pet gaat. In Zuid-Afrika vielen er in 2010 ruim 200 000 AIDS doden. Dat maakte toen niemand wat uit, gewoon lekker voetballen. 1000 doden in Nederland en iedereen wil nooit meer voetballen.
0 -4
4xEC1
Wat een vergelijking ook die je maakt hè..... Als je oma van 80 in de buurt komt van iemand die aids heeft zal ze er niks van merken, bij iemand met corona natuurlijk wel. Dat ik je dat nog moet uitleggen zegt wel genoeg. De gezondheid van IEDEREEN is nu in het geding als we niet oppassen, dat geldt ook voor voetballers als je dat nog niet doorhad. Dat was met die 200.000 Aids doden niet het geval, hoe erg ook. Zolang het leven door kan gaan gaat het ook gewoon door. Nu dus even niet.
2 0
ajaxdordtt
Lieve schat, lees nou de post eens waar ik op reageerde. Dan kom ik daarna bij je terug. Zijn hart huilde om rekeningen die niet betaald kunnen worden, mensenlevens en de druk op de zorg. Prima vergelijkbaar. Of eigenlijk niet.
0 -2
4xEC1
Volgens mij moet jíj even terugkijken naar je eigen reactie op Benleiden. Je stelt dat bij die Aids doden het niemand wat boeide, lekker doorvoetballen en nu er 1000 doden zijn wil niemand meer voetballen. Over dèze idiote vergelijking, die jij toch echt maakte, heb ik het. Terwijl het coronavirus zo besmettelijk is als wat en dan vind je het raar dat niemand meer wil voetballen.
1 0
ajaxdordtt
Dat hele laatste zinnetje insinueer je, en leg je in mijn mond. Zwak. Ik zeg nergens dat ik vind dat er gevoetbald moet worden. Ik kan alleen slecht tegen dat melodramatische, hypocriete en van zelfmedelijden doordrenkte geneuzel. NIMBY syndroom.
0 -2
4xEC1
Ik vraag me af wat voor syndroom je zelf eigenlijk hebt na het lezen van de meeste posts van je.
0 0
ajaxdordtt
Sterk inhoudelijk wederom! Succes op de bouwplaats!
0 -3
4xEC1
Haha! Je weet niks van mij jongetje uit Dordt...
0 0
Van Reenen
Ik hoop dat die hersenlozen snel besmet raken en zelf de pijp uitgaan.
1 -2
FreddyAX
Ook de UEFA overspeelt zijn hand, heel sterk dat men in België de knoop wel doorhakt,
Het schimmenspel in Nederland in stand gehouden door zelfzuchtige roddel media duurt al te lang.
2 -1
trainerdv
Respect voor de Belgen. Als alle 'kleine' landen dit doen, is de macht eindelijk eerlikjer verdeeld. De grote 5 kunnen dan wel aandringen op uitspelen of dreigen met een super-competitie, maar in hun landen is de financiele domper nog veel groter en dus zullen ze een pas op de plaats moeten doen. Deze crisis kan het voetbal een stuk eerlijker maken.
4 -1
Sanalologo
Toevallig hebben ze nog steun uit de 5 competities waar het meeste geld zit.
1 -2
ram
Het is ook gewoon niet zo handig van de Belgen.

De UEFA doet dit in mijn ogen prima en logisch: de rust bewaren, afwachten maar werken aan scenario's. Op termijn kun je dan gewoon een Europees beleid uitrollen. Er is nu geen noodzaak om beslissingen te nemen en dus moet je het niet doen.

Het is daarbij vrij bizar als landen dit individueel gaan bepalen aangezien de nationale competities ook kwalificatiecompetities zijn voor de Europese competities.
0 -9
PierreHeno
verdiep je even in de situatie en dan zul je meteen begrijpen dat wat de UEFA wil grote onzin is. UEFA als slippendrager van de financieel instabiele grote clubs die zonder TV inkomsten hun broek niet meer kunnen ophouden. Dit seizoen is over basta.
3 -1
Van Reenen
Is Ram een afkorting van Reuze Asociaal Mens?
2 -3
ram
Was jij niet die randdebiel die net mensen aan het doodwensen was?

Ik quote: "Ik hoop dat die hersenlozen snel besmet raken en zelf de pijp uitgaan." Je bent echt een ongelooflijke eikel. En dan druk ik me heel zacht uit.

Ik zeg helemaal nergens dat ik ook maar enigszins levens in gevaar wil brengen of risico op besmetting wil. Ik pleit juist voor sociale gezamenlijke en doordachte plannen i.p.v. dit ondoordachte paniekgedrag. Op die manier voorkom je schade voor alle partijen en kom je tot de beste oplossing voor iedereen. Asociaal he!?!
2 -3
ajaxdordtt
Mensen doodwensen, het mag allemaal hier. Jouw account loopt wel gevaar door je reactie.
2 -1
FreddyAX
Niet mee eens, het is gewoon het lef hebben om je verantwoording op te pakken en een knoop te hakken , uitstellen is een teken van zwakte.
2 -1
ram
Want?
0 -3
Benleiden
Mensenlevens.
0 -2
ram
Nee, niet gewoon "mensenlevens" roepen. Daarmee loop je met je eigen domheid te koop.

Als we dat soort simplistische kreten gaan goedkeuren, zijn we verder van huis. Dan krijg je dit:
-We moeten voor altijd alle verkeer ter wereld verbieden!
-Want?
-Mensenlevens!

Geef gewoon antwoord, als je het zo goed weet. Ik zie namelijk niet in waarom je nu, op dit moment, per se moet beslissen dat alles niet wordt afgemaakt. Je kunt ook gewoon even wachten en die tijd benutten om goede en creatieve plannen te maken waar zo min mogelijk partijen schade aan ondervinden.
2 0
PierreHeno
JC: "Je ziet het pas als je het begrijpt"
1 -1
Redrum
Je kan beter gewoon rustig afwachten inderdaad. Het is begrijpelijk dat men duidelijkheid wil, maar als je logisch nadenkt is die duidelijkheid er al. Er gaat niet meer gevoetbald worden voorlopig. Dat de Uefa dit nog niet wil accepteren moet je maar even voor lief nemen. Het besef gaat bij hun nog wel komen.
1 -1
Redrum
Geen zorgen Uefa, de 5 grootste competities staan nog achter jullie. Dat moet ook wel, want de clubs in die competities dreigen om te vallen als er niet snel weer gevoetbald wordt. Wat is eigenlijk ook alweer het motto van de Uefa? Financial Fair Play toch? Als ik het goed begrijp dan betekent dat zoiets als dat je de vrijheid moet hebben om ongeremd met geld te smijten, zolang je nog net ongeveer op het randje van 'gezond' beleid balanceert. Helaas wordt er bij dat beleid geen rekening gehouden met een scenario dat er een paar weken of maanden niet gespeeld kan worden. Daarvoor is geen buffer ingebouwd, want dan zouden ze niet in staat zijn om die totaal absurde salarissen te betalen natuurlijk. Deze crisis bewijst maar weer wat voor een ongelofelijke teringbende de huidige voetbalwereld is geworden. Een grote corrupte bende. Laat ze allemaal maar de tering krijgen.
10 -1
Benleiden
Amen!
3 -1
AjaxDaniel
De UEFA weet dat vooral de Europese topcompetities grote problemen krijgen bij het niet uitspelen van de competitie. Die doen er alles aan om die clubs overeind te houden.
7 -1
arigold
En zo is het
1 -1
Ar
De rest van weldenkend Europa baalt van de UEFA.
5 -1
Bjorn
Respect voor de Belgen. Doortastend. Wij moeten snel volgen.
10 -1
IboAFCA
UEFA en harmonisering, hahahaha
6 -1
mgtow
"Hoe durf je de gezondheid van je spelers te verkiezen boven geld!"
3 -1
ram
Dit slaat echt he-le-maal nergens op. Als je nu de beslissing uitstelt, breng je niemands gezondheid in gevaar.
0 0
Benleiden
Nee joh, wat denk je van de overvolle kalanders die je dan krijgt. Dat is verre van gezond. Dit seizoen afmaken, volgend seizoen, EK en OS moeten a.gespeeld worden. Dit allemaal in één jaar tijd!

Je kan plannen maken wat je wilt, maar met een beetje verstand weet je dat het niet haalbaar is. Of ben je nu echt zo naïef iemand die er vanuit gaat dat Corona straks in één klap verdwenen is?
0 -1
ram
Jij gaat uit van een scenario zonder enige creativiteit. Je kunt competities volgend jaar (of wanneer we dan ook beginnen) ook op een hele andere creatieve manier opzetten.
0 0
FreddyAX
Nee, als je de knoop doorhakt ook niet.
0 0
ram
Nee... dan ook niet nee. Maar dat is natuurlijk argumentatie van lik m'n vestje.

Als je even wacht, heb je meer tijd om goede plannen te maken waar alle partijen zo min mogelijk schade van ondervinden.
0 0
Huntelaar020
Wij niet uefa.
4 0