Sierhuis maakte zich zorgen over transfer: 'Lastige situatie'

ThijsZwagerman, 29-03-2020 om 09:35, 3100 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kaj Sierhuis heeft een bewogen begin bij Stade Reims achter de rug. In de laatste week van de transferperiode moesten FC Groningen en Ajax tot een akkoord met Stade Reims komen, terwijl Sierhuis niet veel later geblesseerd raakte en vervolgens het coronavirus uitbrak.

De uitbraak van het coronavirus kwam voor Sierhuis natuurlijk zeer ongelegen. ‘Ik was eigenlijk net helemaal gesetteld in Frankrijk. Ik had alles geregeld, dat is in samenwerking met de club vrij snel gegaan. Na vier weken in een hotel had ik een huisje. Ik had net mijn plekje helemaal ingericht en toen kwam de coronacrisis’, vertelt de oud-Ajacied aan FOX Sports.

Sierhuis maakte afgelopen winter de overstap naar Stade Reims, maar doordat Ajax hem op dat moment verhuurde aan FC Groningen, was het nog een hele opgave om tot een akkoord te komen. ‘Ik maakte mij wel zorgen. Het was natuurlijk best wel een ingewikkelde situatie en het was gecompliceerd om alles uit te werken. Uiteindelijk is dat toch gelukt, maar dat heeft er heel lang niet ingezeten. Er waren zo veel partijen die akkoord moesten geven… Dat duurde een aantal dagen, tot er op het laatste moment toch goedkeuring kwam’, legt Sierhuis uit.

De spits debuteerde vervolgens enkele dagen na zijn komst voor Stade Reims. In zijn debuut raakte hij echter direct geblesseerd en dat kan volgens Sierhuis niet los worden gezien van de rumoerige week die aan zijn debuut voorafging. ‘Mijn debuut duurde helaas slechts een kwartiertje. Ik had een hele drukke en chaotische week achter de rug. Op woensdag stond OGN Nice-thuis op het programma en toen mocht ik van de trainer gelijk in de basis starten. Dat gaf natuurlijk een heel fijn gevoel, maar achteraf was het waarschijnlijk iets te veel van het goede. De week daarvoor was heel zwaar, dus mede daardoor haakte ik na een kwartiertje af met een hamstringblessure.’

Inmiddels is Sierhuis bijna hersteld van die hamstringblessure. Maar wanneer hij definitief zijn rentree kan maken, blijft door de coronacrisis afwachten. ‘Het gaat nu goed. Ik was eigenlijk klaar om de groepstraining te hervatten, maar toen brak het coronavirus uit. Nu train ik voor mezelf, maar het is dus afwachten hoe het gaat wanneer ik de groepstraining weer hervat.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!