'Liefst 25 coronabesmettingen bij Valencia'

BartVeenstra, 28-03-2020 om 09:00, 4800 views, Marca |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het aantal coronabesmettingen bij voetbalclub Valencia CF is opgelopen tot liefst 25. De Spaanse krant MARCA schrijft dat tien voetballers en vijftien werknemers van de club besmet zijn met het coronavirus.

De krant noemt geen namen als het gaat over de nieuwe besmettingen. Op dit moment is het nog niet bekend of oud-Ajacied Jasper Cillessen is besmet met het coronavirus. Eerder was al wel bekend dat Eliaquim Mangala, Ezequiel Garay and José Gaya besmet zijn of waren met het coronavirus.

Sindsdien heeft de club ervoor gekozen om niet bekend te maken wie er besmet zijn met het coronavirus om zodoende de privacy van de spelers en werknemers te waarborgen. De club heeft strenge maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen, maar de wedstrijd in Milaan tegen Atalanta Bergamo en het bezoek van de Italianen in Valencia heeft ervoor gezorgd dat het virus verder is verspreid.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
Jongens wat een mazzel dat we werden uitgeschakeld je moet er toch niet aan denken dat wij de moderne pest hadden gekregen met een CL duel
0 0
Venta
Zijn er nou 15 of 25 besmettingen? Zijn spelers geen werknemers?
0 0
Arek Milik
Deze wedstrijd had nooit gespeeld moeten worden. Een dan ook de return doodleuk door laten gaan zonder publiek, maar wel buiten het stadion massale bijeenkomst van de Valencia supporters.
1 0
Middenweg401
En dan wordt er gediscussieerd over het afmaken van de huidige competitie, maar je hoort amper iemand over '20-'21.
Als deze wedstrijden de vonk waren voor de enorme brandhaard van nu. Hoe dom is het dan om weer massabijeenkomsten te willen gaan houden terwijl de pandemie (zelfs als je het onder controle DENKT te hebben op je eigen "eilandje") er gewoon nog is?
Is geen voetbal (en andere tribune bijeenkomsten, concerten, drukke winkelstraten, theater, kroegen, kerken etc.) tot er een vaccin is niet logischer?
1 0
Libero
Ik hoor telkens dat een vaccin wel een jaar of anderhalf jaar op zich kan laten wachten ivm o.a. langdurende testfasen en productieduur op grote schaal. Wel is er sprake van hoopgevende ontwikkeling van virusremmende medicatie die binnen een aantal maanden gedistribueerd zou kunnen worden.
Maar ja, vooralsnog stijgt het aantal bevestigde gevallen met >100.000 and counting per dag en dat terwijl het in grote landen als Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland naar verluidt nog echt moet gaan pieken. De VS ... dat wordt pas echt een shitstorm van ongekende proporties. Maar de ernst van de hele situatie wil maar niet doordringen, men is nog steeds niet ervan overtuigd dat het no way gaat lukken om de centen alsnog binnen te harken.
0 0
Middenweg401
Ik hoop met je mee.
Anders beperkt dit probleem zich niet tot dit seizoen. De naïviteit van de voetbalbonden verbaast me nogal.
0 0
Suarez16_
En dat allemaal door 1 potje voetbal tegen Atalanta. Die 25 mensen besmetten waarschijnlijk ook weer vrienden/familie/etc. Maar toch willen ze dit seizoen voor juli nog uitspelen.
0 0
Meerkoet
God wat moeten we blij zijn dat we niet zijn doorgegaan in de CL.
Hadden we tegen Atalanta half Nederland besmet.
8 -1
DeHardeWaarheid
Ajax had waarschijnlijk niet tegen Atalanta geloot. Met het wegvallen van een Spaanse of een Engelse club had je een geheel andere loting gekregen. Omdat bij de laatste 16 de clubs uit hetzelfde land en dezelfde groep nog apart worden gehouden.
2 0
Sluk
Het is toch ook complete kolder dat de loting op deze manier in die fase van het toernooi gemanipuleerd wordt. Buiten het feit dat er sowieso geen andere club dan de kampioenen uit ieder land in de CL thuis horen.
1 -1
DeHardeWaarheid
Jij bent voorstander van een CL met 55 landskampioenen?
1 0
Middenweg401
Hoezo? Dat zegt hij toch niet? Je kunt prima voorrondes doen voor de kleinste landen.
0 0
DeHardeWaarheid
En waarom is dat beter dan de huidige opzet?
0 0
Middenweg401
Het was niet mijn stelling.
Maar als je het mij vraagt geeft de huidige opzet veel te veel macht aan de 4 grote competities; te veel plekken, en bescherming van loting, waardoor ze groot blijven, terwijl ze al veel meer tv gelden krijgen daar.
Ik ben voor nivellering. Zowel in deelnemers als in gelden. CL moet weer aantrekkelijk worden voor heel Europa. Eerder heb ik uit verveling wel eens een heel schema gepost, maar daar begin ik niet meer aan.
1 0