Juve-aanvaller Dybala: 'Heb het heel zwaar gehad'

BartVeenstra, 28-03-2020 om 08:40, 3356 views, Juventus |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dat het coronavirus meer dan een normaal griepje is, weet Juventus-aanvaller Paulo Dybala inmiddels ook. De Argentijn, teamgenoot van oud-Ajacied Matthijs de Ligt, is inmiddels hersteld van het coronavirus, maar heeft wel een zware periode achter de rug.

'Het gaat nu goed, maar ik heb het tot een aantal dagen geleden heel moeilijk gehad', zegt Dybala, die overigens goed bevriend is met Nicolás Tagliafico. Op het clubkanaal van Juventus doet hij zijn verhaal. 'Mijn lichaam voelde heel zwaar aan en als ik bewoog, was ik na vijf minuten buiten adem. Gelukkig voel ik me beter en kan ik ook gewoon weer lopen.'

Ondanks het coronavirus probeerde Dybala voor zichzelf licht te trainen, maar dat wilde niet echt lukken. 'Bij de minste inspanning begon mijn lijf al te trillen. Ik snakte naar adem en daarna kon ik werkelijk niets meer doen. Ook had ik na wat inspanning meteen enorme spierpijn.'

Bij Juventus zijn ook Daniele Rugani en Blaise Matuidi besmet of besmet geweest met het coronavirus. De Ligt werd ook getest, maar de verdediger kon opgelucht ademhalen toen zijn test negatief bleek te zijn. Italië is met ruim 9100 dodelijke slachtoffers het zwaarst getroffen land door het coronavirus.

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
Haha, net of je bij een echte griep niet zulke verschijnselen kunt krijgen. Bij een griep kun je ook gewoon longontsteking krijgen, maar omdat vrijwel iedereen daar resistent voor is zijn de aantallen minder hoog.
0 -7
Arek Milik
Er sterven momenteel duizenden (zoniet miljoenen) mensen aan het corona virus. En jij moet hier serieus om lachen?

Jij bent ook zeker een boa spuger en zeggen dat je corona hebt. Misselijk mannetje!
2 0
AjaxPassion
Miljoenen??? Ben je niet goed?

Er sterven jaarlijks zo'n 400.000 tot 700.000 mensen aan de griep, voorlopig slechts 30.000 aan corona. Was je ook zo overdreven emotioneel in de winter van 2017-2018? Toen er in Nederland 10.000 mensen stierven aan griep? Terwijl er nu voorlopig pas 600 mensen zijn gestorven aan corona?

En ja ik weet ook wel dat als de maatregelen niet waren genomen het veel erger zou zijn geweest, dus daar sta ik volledig achter.

Maar het enige verschil tussen de griep (NIET griepJE) en Corona is resistentie. Voor het Coronavirus was nog niemand resistent voor 2020, daarom is het voor nu even gevaarlijker. Maar over 2 jaar is de griep weer veel schadelijker, omdat die ziekte wel muteert.
0 -1
Civilengineer
Het corona virus muteert ook net zo als jou cellen. Wij noemen dat evolutie
0 0
Middenweg401
Vanwaar de haha?
3 0
AjaxPassion
Vanwege de verspreiding van nepnieuws en de onjuiste weergave van feiten.

Er wordt gedaan alsof de griep (zoals hierboven een 'normaal' griep'je') op zichzelf niks voorstelt en Corona de ergste ziekte ooit is. Maar dat is simpelweg onjuist, aangezien de verschijnselen praktisch overeenkomen.
0 -1
Civilengineer
Gelukkig heeft Nederland prof. Dr. AjaxPassion.
0 0
The
Wat is je punt?
3 0
AjaxPassion
Zie hierboven.
0 -1