'Eredivisie moet mee in uitspelen van de competities'

JesseTH, 27-03-2020 om 20:05, 3491 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens het Algemeen Dagblad lijkt het er steeds meer op dat de Eredivisie wel in de zomermaanden uitgespeeld móét worden. De internationale topcompetities hameren op het spelen van de resterende wedstrijden en de Nederlandse competitie lijkt hier haast wel in mee te moeten.

Het financiële plaatje is voor de grote voetballanden dé reden om de competities volledig af te maken. Het televisiegeld, een groot deel van de budgetten van de clubs, wordt immers pas vrijgegeven op het moment dat de wedstrijden daadwerkelijk worden uitgezonden. In Nederland liggen de televisiegelden vele malen lager, maar de Eredivisie lijkt erin mee te moeten.

Vooralsnog houden de Nederlandse clubs de ontwikkelingen over de grens nauwlettend in de gaten. De KNVB ziet momenteel nog niet veel andere opties dan het volgende van de internationale competities, want vanwege onder andere het Europees voetbal hangen alle Europese competities samen.

De bal ligt bij de UEFA, want van hen moet de nodige hulp komen. Over het algemeen wensen de Nederlandse clubs ook de competitie uit te spelen. Het financiële belang is minder groot, maar ook in Nederland kunnen er clubs in de problemen komen wanneer de wedstrijden geschrapt zullen worden. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Uitspelen met publiek is een utopie voor september. En uitspelen zonder publiek is competitievervalsing.
Om nog maar te zwijgen van het feit dat supporters in den lande dan toch gaan samenkomen met alle risico op besmetting a la Carnaval.
0 0
Ajax34
Wil je als voetballer zoveel risico's gaan nemen. De voetballers zelf zijn sterk genoeg en zullen het wel overleven. Maar ook voetballers hebben familie leden en kennissen die altijd zwakker zijn dan hun en die wil je toch niet onnodig in gevaar brengen. Tenzij geld belangrijker voor je is dan mensenlevens.
0 0
Meerkoet
Denk dat niet de fifa, maar de regering bepaald wanneer sportwedstrijden weer zijn toegestaan.
Simpel.
2 0
DeHardeWaarheid
De grote competities gaan vol inzetten op het uitspelen vanwege de tv-gelden, ook zonder publiek zodra dat mogelijk is. En daarmee zal er druk komen op de UEFA om de Europese toernooien op te schuiven of aan te passen.
0 0
ajaxdordtt
Prima idee. Al zal het hier op weinig support kunnen rekenen. Mensen hier zitten liever jaren in schuilkelders.
0 -2
Oliveira
In Nederland gaan er nu gemiddeld 4,5% dood aan het virus. Stel , puur uit hypothese, dat je dit doortrek naar de hele wereld dan spreek je over /- 330.000.000 mensen die potentieel aan het corona virus kunnen overlijden. Misschien om mensen wat denk stof te geven.
0 0
JariJari
Moet wel mee? Gaan we de rest van het seizoen op Fifa afspelen dan?

Is gewoon over. Hopelijk gaat volgend seizoen weer alles normaal. Dat zou al heel mooi zijn. Verder is de huidige stand, de stand met de winterstop of de stand van vorig jaar de uitslag (op volgorde van mijn voorkeur).

Bij alledrie staat Ajax bovenaan. Zou het dan misschien terecht zijn? (niet voor de losers in de rest van NL natuurlijk ...)
2 -2
Suarez16_
Hmm raar de gezondheid van de hele Europese bevolking op het spel zetten voor nog een stuk of 10 stomme voetbalwedstrijden. Ik snap de belangen, maar de belangen van de gezonheid van iedereen lijkt me veel belangrijk dan een paar miljoen meer of minder voor sportclubs die toch al om komen in het geld.
2 -1
Suarez16_
Hoop dan ook dat gerespecteerde topvoetballers als Messi, Ronaldo en Chiellini een statement durven te maken tegen die paar honderd bobo's. Eerst het virus onder controle krijgen en dan gaan we pas voetballen.
1 0
Oliveira
Waar zitten hun met hun hersenen? China, waar de corona virus is gestart, is er nog lang niet over hun probleem heen en hun hebben het inmiddels al bijna en halfjaar. Het ontbreek aan realisme bij de voetbal organisaties.
3 -2
Bjorn
Wat clubs willen, groot of klein, is niet relevant. Iedereen wil het liefste uitspelen, maar het moet wel kunnen voor iedereens gezondheid.
2 0
AjaxDaniel
Uiteraard willen de poenclubs die veel tv-geld incasseren door voetballen. Hun lijfsbehoud staat op het spel. Maar het zal niet gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat voetballers hiermee akkoord gaan.
2 0
Dennis129
Je kan van alles willen, maar als het virus niet onder controle is wordt er helemaal niets gespeeld.
Je kan het wel steeds een maand blijven uitstellen Maar grote kans dat je maanden niet kan voetballen
2 0