FIFPro uit zorgen over uitbetaling spelerssalarisen

JesseTH, 27-03-2020 om 20:00, 1495 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De FIFPro, een international vakbond die zich bezighoudt met het wel en wee van profvoetballers, maakt zich zorgen over de uitbetalingen van salarissen van de spelers, zo schrijft De Telegraaf. Het loon van de voetballers wordt immers in meerdere landen gekort.

Vanwege het coronavirus komen er voetbalclubs in de financiële problemen. Ze lopen inkomsten mis doordat er het voetbal stilligt, maar wel hebben zij te dealen met de salarissen van de spelers en andere werknemers. Daaruit voortkomend wordt er, meestal in overleg, gekort op de salarissen van de sporters.

'We roepen clubs op om met de nationale vakbonden te overleggen wat er moet gebeuren', luidt het statement van de vakbond. 'We begrijpen de problemen, maar het kan niet zo zijn dat zaken waar spelers recht op hebben zomaar aan de kant worden geschoven. Die moeten voor zover mogelijk gerespecteerd worden en er moet proportioneel worden ingegrepen om de zorgen voor de korte termijn op te lossen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Restored
Ach de miljonairs krijgen even geen salaris? Er zijn mensen die nu echt zonder baan komen te zitten en de WW in moeten he, dat zijn de mensen die mogen klagen
2 0
DeHardeWaarheid
Wat dacht je van een groot gedeelte van de Eerste Divisie? Of zijn dat ook allemaal miljonairs?
1 0
Bensco
Beetje eenzijdige reactie. Dat salaris hoort ook wat tegenover te staan en dat staat er nu niet. Kan weinig sympathie opwekken voor gasten die miljoenen verdienen en nu gaan janken over gemiste inkomsten.
1 0