Kritiek op transfer De Ligt: 'Geld niet fatsoenlijk besteed'

GinoHaverkamp, 27-02-2020 om 17:35, 10931 views, TMW Radio |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens voormalig Italiaans voetballer Vincenzo D'Amico had Juventus er afgelopen zomer beter aan gedaan om Matthijs de Ligt niet over te nemen van Ajax. In zijn ogen heeft de koploper van de Serie A een fout gemaakt door zoveel geld te investeren in de jonge centrumverdediger.

D'Amico, die in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw uitkwam voor onder meer Lazio en Torino, stelt dat de achterhoede van Juventus goed genoeg was in vergelijking met het middenveld, wat volgens de Italiaan de grootste manco is van De Oude Dame. Daar had geïnvesteerd in moeten worden, zo maakt hij duidelijk bij het Italiaanse TMW Radio. Zijn mening over de komst van De Ligt is dan ook duidelijk. 'De club heeft zó veel uitgegeven aan De Ligt, maar had dat geld juist moeten gebruiken om het middenveld te verbeteren.'

Juventus verwelkomde afgelopen zomer overigens wel twee middenvelders: Aaron Ramsey van Arsenal en Adrien Rabiot van Paris Saint-Germain. Beide spelers kwamen op transfervrije basis over van hun clubs. D'Amico vindt beide spelers echter overbodig. 'Die hadden ze niet nodig', zegt hij. 'Ik begrijp niet dat ze het geld niet fatsoenlijk besteed hebben om de selectie te versterken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Deze man is een groot Torino fan. Dan weet je toch genoeg.
0 0
WZAWZDB14
Wtf, clubs betalen tegenwoordig dezelfde bedragen voor keepers en spelers als maguire. De Ligt staat daar ver boven en is in mijn ogen gewoon een koopje. Hij speelt daar gewoon goede wedstrijden, en dat als 20-jarige cv in zn eerste jaar in het buitenland.
0 0
edalm
Volgens mij levert het hele stuk geen kritiek op de Ligt? Deze man vindt alleen dat ipv een verdediger middenvelders hadden moeten halen. Ergo snap onderstaande reacties niet of leest men alleen de kop en trekt vervolgens conclusies?
0 0
meerzicht
De ligt te licht bevonden ?
0 0
meerzicht
Misschien had de Ligt er beter aan gedaan nog twee jaar bij Ajax te blijven; beter voor hem en voor Ajax. Die jochies willen gegenwoordig veel te snel het grote geld
1 0
VoorOnzePloeg
Hij was ajax gewoon ontgroeid, en hij speelt gewoon degelijk in Italie
0 0
S_020
D'Amico is zo te lezen de dorpskerk van Turijn. De Italiaanse Willem van Hanegem zeg maar.
0 0
Juichtoon
Soort Gijpie alleen dan met dikkere oogkleppen.
0 0
Cupmetgroteoren
Iedereen uit het buitenland is gek? Ze analyseren de ligt daar gewoon klinisch en de Italianen vinden hem gewoon geen indruk maken. Ze hebben 75m aan 'm uitgegeven en dat is veel geld.
0 -3
Juichtoon
De man is een Torino fan. Dus van enige objectiviteit naar Juve is geen sprake.
0 0
S_020
Iedereen? Wie is iedereen? De Ligt was een koopje voor de verkeerde club die hem niet op waarde weet te schatten. Ja, iedereen die vindt dat de Ligt overschat is, is niet goed bij z'n hoofd!
0 0
Frank1978
De Ligt had nooit naar Juventus moeten gaan. Hij had beter gepast bij clubs als Liverpool, Bayern, Barcelona... Ik hoop trouwens dat ze er in deze ronde CL uitvliegen tegen Lyon, deze bedriegers winnen wat mij betreft nooit meer de CL.
1 0
fanforeffer
ze hadden beter op het middenveld kunnen investeren > Dat hebben ze toch gedaan .
0 0
markk
Ik las precies dezelfde berichten toen Liverpool Van Dijk kocht van Southampton, de rest is geschiedenis. De Ligt had een slechte start omdat ze in Juventus een totaal andere speelstijl hebben dan bij Ajax, omdat hij op links speelde en omdat hij alle pech van de wereld had met alle handsballen.
2 0
Leviathan
Maar hij vergeet denk ik even de leeftijd van de ligt... Hij kan in Italië nog 15 jaar mee als hij een beetje fit blijft... Had de Ligt nog 2 seizoenen geknald bij Ajax werd hij zeker onhaalbaar voor een hoop clubs...
1 0
Hagmag
Inkoppertje.....
Het geld van de Ligt is hier ook niet echt fatsoenlijk besteedt. Een type Alvarez hadden wij niet nodig en een middelmaat Roemeense middenvelder ook niet.
0 -2
Ferd
En een type azijnzeiker hagmag ook niet
0 0
ajaxdordtt
Zit geen garantie op boys, sorry.
0 0
Knalpot
Een teruggeef clausule zou overigens niet verkeerd zijn. Voor 15 M wil ik best Matthijs terug zien.
0 0