Getafe-spits Mata: 'Vooral Blind onder druk zetten'

ThijsZwagerman, 26-02-2020 om 23:05, 4227 views, El País |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Getafe-spits Jaime Mata heeft in gesprek met het Spaanse El País uitgelegd hoe Getafe Ajax donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA wil gaan bestrijden. Mata en zijn teamgenoten willen met name Daley Blind het voetballen onmogelijk gaan maken.

‘Tegen een team als, Ajax dat graag de bal rondspeelt en zorgvuldig op wil bouwen, is het essentieel dat de centrale verdedigers zich opgejaagd voelen. Vooral Daley Blind moet onder druk gezet worden, want hij heeft een goede pass in huis. Wij moeten hem en andere verdedigers dusdanig opjagen, dat ze eigenlijk niet eens meer aan de bal durven te komen. Ze mogen zich niet comfortabel voelen aan de bal, dat is hoe we voorwaartse passing kunnen voorkomen’, legt een openhartige Mata uit.

De Spaanse spits verwacht dat Ajax in de return het spel zal willen gaan maken. ‘Ajax is verplicht om hun eigen spel te spelen en te voetballen zoals iedereen dat van hen verwacht. Ze zullen de bal veel willen hebben. In hun competitie zijn ze gewend te domineren en de tegenstander weg te spelen, maar ik hoop dat dit tegen ons niet lukt.’

Tegenover het voetballende Ajax is het voor Mata helder wat Getafe tegen de Amsterdammers in gaat brengen. ‘Wij zullen de bal hoog op het veld willen winnen en vervolgens snel willen toeslaan. We proberen veel ballen te veroveren en dan kunnen we in de counter hopelijk scoren.’

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Wellicht met een hybride 4-3-3 (basis) / 3-5-2 (opbouw) spelen, zodat je Blind als centrale man steeds kan vrijzetten. Als zij met 2 man gaan jagen op het centrale blok en je schuift de LB in bij balbezit en de '6 laat terugvallen creëer je een overtalsituatie in je as van het veld van waaruit je kan gaan voetballen. Als ze "slim" positioneren, met het middenveld en aanval (niet te diep staan als middenvelder en een terugzakkende Tadic), heb je overal je driehoekjes klaar liggen met bewegingsruimte om het mooie een-keer-raken te spelen en Getafe helemaal gek te maken.

Laat ze lopen tot ze als een stel uitgeputte honden op het veld liggen te janken en piepen.
1 0
Joseph
Blind is de enige die je juist niet moet opjagen, dan heeft Ajax direct een mannetje extra in de opbouw.

Alvarez is een ander verhaal, die raakt al in de war als de tegenstander naar de bal kijkt onder zijn voeten.. Hoop echt op Schuurs, er moet gevoetbald worden door Ajax, daar heeft deze Mata wel gelijk in.
1 0
Montana
Blind lekker op LB zetten en Martinez op LCB. Zo heeft Blind geen directe tegenstander en trekt Getafe 'scheef' als ze wel druk op hem zetten.
1 -2
JanBiesbos
jij begrijpt het spelletje, en bland kan dan ook mooie voorzetten geven op de inkomende en lopende promes en vd beel....
0 -1
Maarten79
Matanaaier
0 -1
OdjePils
Mata zak in mekaar
0 -6
Mikee
Doe ff normaal man
2 0
iammike
Blind en Promes moeten lekker rust krijgen
0 -5
Ajacied33
Man man, wat een mentaliteit. Je staat 2-0 achter, dat klopt en wordt lastig zat. Maar ga achter je team staan ipv "Psv taal" uit te spreken. Vorm kan in kleine dingetjes zitten, diezelfde vorm kan vanavond zomaar weer terug komen door middel van een vrij snelle 1-0, Arena erachter etc etc. Ik kan niet wachten op vanavond....
5 0
OpNaarNummer4
Wat een gelul zeg. Heb zelf ook weinig vertrouwen in een goeie uitslag, maar om nu al de handoek in de ring te gooien is niet iets wat een Ajacied doet. Past meer bij PSV.
6 0
Thymo10
Als we Blind dan gewoon op de bank zetten dan moet het goed komen.
2 -3
JanBiesbos
Links zetten of op middenveld, raken die jonges van in de war ik denk dat ze iets goed kunnen uitvoeren maar als de poppetjes anders staan vraag ik me het af.
0 0
Weloveajaxxx
Haha. Lekker zo nadenkertje smorgens
0 0
Ajax95Duivendrecht
Dat zal in de context van Getafe wel neerkomen op Blind zoveel mogelijk neerschoppen...
1 0