FIFA wil internationale speelkalender herzien

ThijsZwagerman, 26-02-2020 om 21:25, 2234 views, FIFA.com |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De FIFA heeft woensdagavond zijn plannen voor de jaren 2020-2023 bekendgemaakt. In een rapport presenteerde de wereldvoetbalbond elf doelstellingen die de visie tussen 2020 en 2023 moeten uitdragen. 

Naast doelstellingen als de efficiëntie van de organisatie verbeteren, het vrouwenvoetbal verder laten groeien en nieuwe technologieën in het voetbal toepassen, valt een andere doelstelling in het oog. De FIFA wil de huidige voetbalkalender namelijk gaan herzien. ‘De voetbalkalender speelt een centrale rol in de duurzame ontwikkeling van het voetbal in alle regio's van de wereld. Daarom moeten we het huidige systeem grondig bespreken met alle betrokkenen, zodat sprake is van een echte globale benadering’, schrijft de voetbalbond.

Ajax-trainer Erik ten Hag zal ongetwijfeld blij zijn met de laatstgenoemde doelstelling van de FIFA. De trainer heeft zich meermaals negatief uitgesproken over de huidige speelkalender en noemde de kalender eerder deze maand nog ‘crazy’. 

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
edalm
Laat ze zuivere speeltijd invoeren
0 0
MPAjax
kijk dat hoofd van die gast, net een uit de kluiten gewassen baby, stelt deze gast scheidsrechters aan voor de uefa? op de badge van de scheids in de europa league stond namelijk fifa. die gast vond het goed dat er toen onderzoek is gedaan door de politie in 2015 maar dat mogen ze vaker doen wat mij betreft.
0 0
OdjePils
Super man
0 0
RusselWestbrook
Ik heb wel ideeën.

Januari Vakantie/Transferwindow
Februari Nationaal voetbal
Maart Nationaal voetbal
April Nationaal voetbal
Mei Nationaal voetbal
Juni Nationaal voetbal
Juli Continentaal voetbal
Augustus Continentaal voetbal
September Vakantie/Transferwindow
Oktober Interlandvoetbal (Toernooien)
November Interlandvoetbal
December Interlandvoetbal

Ten eerste, op details gaat dit nooit passen. Ik heb dit in een paar minuten geflanst. Het gaat om het idee, waarbij de nationale competities niet meer onderbroken worden door interlandvoetbal en continentaal voetbal. En in mijn ogen nog veel belangrijker: de continentale competities worden gespeeld met dezelfde selecties als waarmee de nationale competities gespeeld worden. Met andere woorden, de spelers die met een club zich plaatsen voor de CL, die spelen ook de CL, voor dezelfde club.

Grootste reden waarom dit niet gaat gebeuren: sponsoren hebben niet meer het hele jaar door exposure.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Oefeninterlands afschaffen!
1 0
Duif63
Interland voetbal mag wat mij betreft sowieso afgeschaft worden.
1 -2
Boer Gijs
Ben het vaak met je eens over Ajax. Maar blijkbaar niet over interlands. Qua invulling moet het wel anders. Op meer logische momenten. Nu is het bijna altijd hinderlijke onderbreking voor clubvoetbal.
0 0