Oud-international Rob Rensenbrink overleden

BadembaBarrie, 25-01-2020 om 21:40, 4915 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Oud-voetballer Rob Rensenbrink is overleden. Dat meldt de NOS zaterdag. De oud-aanvaller van onder andere DWS en het Nederlands Elftal, overleed aan de gevolgen van de spierziekte PSMA, waar hij sinds 2012 aan leed.

Rensenbrink werd geboren in Oostzaan, vlak buiten Amsterdam. Desondanks speelde hij nooit voor Ajax. Ten tijde van Rensenbrinks geboorte kende Amsterdam nog meerdere profclubs, waaronder DWS, waar de linksbuiten vier jaar lang speelde alvorens hij naar België vertrok. Daar speelde hij voor Club Brugge en Anderlecht. 

Rensenbrink kwam tussen 1968 en 1979 46 maal uit voor het Nederlands Elftal en scoorde in die wedstrijden veertien doelpunten. Dat waren er bijna vijftien geweest, ware het niet dat hij in de WK-finale van 1978, tussen Nederland en Argentinië, de paal raakte. Rensenbrink werd 72 jaar. 

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
de vergelijking met Johan moeten we niet doen, gewoon omdat Johan n ander type speler was. Ontzettend jammer dat Rob in die tijd in Belgie speelde, dus veel wedstrijden zag je eigenlijk niet van hem. Ja, de europese, met Anderlecht. Kon je meteen zien hoe akelig goed hij was. In '78 was hij op t WK duidelijk de beste man in Oranje. Ik ben een fanate Piet Keizer fan maar Robbie was eigenlijk minstens zo goed (en, zeg ik er stiekem bij: misschien zelfs beter).
1 0
JohnnyD
Ik weet het nog. Gaat weliswaar niet over Rob, maar wel zelfde toernooi. Ik liep de avondvierdaagse in de buurt van de RAI tijdens Nederland-Italie. Balen natuurlijk dat ik die wedstrijd moest missen. Elk huis naar binnen kijken om nog plukjes van de wedstrijd mee te kijken. Heb ik toch nog die afstandspegel van Arie Haan meegekregen.
0 0
Dit is mijn club
Schitterende speler en ook de bescheidenheid zelve. Een van Nederlands beste aller tijden en een mooi mens is niet meer. Rust zacht.
3 0
FrankBeton
Meest ondergeschatte en ondergewaardeerde Nederlandse speler ooit

RIP
6 0
MichelAngelo66
Potverdorie, hier schrik toch wel van. Weer een deel van mijn jeugd naar de eeuwigheid. 1978, finale, Argentinie, ik vergeet dat nooit meer. Net als zijn wedstrijden toen in Oranje. Mooie speler. Te bescheiden.
5 0
Duif63
Fantastische speler. In die tijd konden wij thuis al de BRT ontvangen en dat was wekelijks genieten. Bijna het evenbeeld van Cruijff. Snelheid, technisch en misschien nog wel doelgerichter. Robbie wat meer een individualist in het elftal, Johan zeker later in zijn carrière meer een teamspeler en van jongsaf aan een leider. Daar was Rensenbrink wat te bescheiden voor. RIP.
4 0
MankeNelis
Ohw dat had ik niet verwacht. Die bal tegen de paal in de finale wk78. Mooie voetballer..
2 0
Kaito
Het enige verschil tussen Johan en Rob is Johan's leiderschapskwaliteiten. Verder waren zij is alle opzichten gelijk.
5 -5
Cruijffthebest
Rust zacht Rob!
Rob gelijk aan Cruijff? Ben je van de trap op je hoofd gevallen?
1 -7
JohnnyD
Kaito is bepaalt niet de enige die dit vindt hoor. De 1 houdt alleen wat meer van publiciteit en aandacht dan de ander.
0 0
Web
Geweldige en vooral mooie speler ( slangenmens ) was fan van de voetballer
Geweldige dribbel in de benen, zo makkelijk passeren, jammer genoeg nooit bij Ajax gespeeld, maar dat had te maken dat Ajax ook een geweldige linksbuiten had toen, Piet Keizer
4 0
gebruikersnaam
1 van de absolute grootheden van het nederlandse voetbal. treurig nieuws
4 0
DeKes
Één van de beste voetballers ooit in Nederland. Qua voetbal vrijwel de gelijke van Cruyff! RIP.
6 -3
Cruijffthebest
Niemand is vrijwel gelijk aan Cruijff, neem je pillen eens een keer!
1 -8