De Ligt: 'Zeer tevreden met eerste maanden bij Juve'

BartVeenstra, 20-01-2020 om 12:00, 5121 views, Corriere Dello Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt heeft het goed naar zijn zin bij Juventus. In gesprek met de Italiaanse krant Corriere dello Sport blikt de voormalig Ajax-verdediger terug op zijn eerste halfjaar bij de Turijnse topclub.

'Ik ben zeer tevreden met mijn eerste maanden bij Juventus', begint De Ligt. 'Ik denk dat ik enorm ben gegroeid als speler sinds ik hier ben. Nu wil ik vooral nog meer aan spelen toekomen', aldus De Ligt, die tegen Parma zondagavond (2-1 zege) rechts in het centrum van de verdediging werd opgesteld. Eerder dit seizoen speelde De Ligt vooral links in het centrum. 'Ik voel me rechts in het centrum comfortabeler dan links, dit is mijn natuurlijke positie. Maar ik kan me natuurlijk ook aanpassen aan de plek links in het centrum als ik daar nodig ben.'

Cristiano Ronaldo maakte zondag beide treffers van Juventus en De Ligt is dan ook blij met de Portugese wereldster. 'Hoe ik naar Ronaldo kijk? Het is fantastisch om met hem samen te spelen. Hij weet tot in detail hoe hij zich moet voorbereiden om er klaar voor te zijn', aldus De Ligt, die Ronaldo de sterkste speler noemt die hij kent. 'Ik probeer weleens wat geheimen van hem te stelen om mezelf te verbeteren', lacht De Ligt tot slot.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Sure. Had niet beter gekund Mathijs. Jij blonk uit met Ajax tegen deze Italiaanse ploeg, maar nu moet je vechten om een plek en kom je er dankzij een blessure weer in, na slechts twee of drie goede en een reeks ongelukkige wedstrijden.

Met iets meer geduld, had je nu voor een CL kunnen gaan met Ajax en daarna voor Barca, En die gaan jou niet meer kopen voor de bedragen die Juve wil zien.
1 -6
Siemmie
'Na slechts twee of drie goede en een reeks ongelukkige wedstrijden'. Jij hebt dus blijkbaar geen enkele wedstrijd van De Ligt bij Juventus gezien. Wat het probleem met De Ligt bij Juve is, is dat zijn ongelukkige momenten altijd gigantisch worden belicht, en de rest niet. In bijna alle wedstrijden speelde hij gewoon goed, maar dan maakt hij een ongelukkige handsbal en dan heeft hij volgens de Italiaanse pers een zaadpartij gespeeld, kan hij er niks van, is het een flop etc. De Nederlandse pers neemt dit dan natuurlijk over, en dan gaat iedereen denken wat jij zegt. Ik snap dan dat je denkt dat De Ligt waardeloos was de eerste seizoenshelft, maar iedereen die wél vaak volledige wedstrijden van Juventus heeft gezien, weet dat De Ligt helemaal niet zo slecht heeft gespeeld als de pers doet vermoeden. Ja, het was soms ongelukkig, maar over het algemeen heeft De Ligt prima gespeeld.
2 0
amthree
“Zeer tevreden met het geld wat ik iedere maand krijg”
4 -5
Redlum
Zou ik ook wel willen. Daarnaast is het een prima stap waar hij in de relatieve rust voor zo’n talent zichzelf kan ontwikkelen. Over een jaar of 2/3 maakt hij nog een stap naar barca of de PL. De PL
Had ie nu qua inhoud nog niet aangekund.
2 0