Scorende Sierhuis: 'Wil terug naar basisplek'

ThijsZwagerman, 20-10-2019 om 17:50, 3785 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-huurling Kaj Sierhuis was zondagmiddag van grote waarde voor FC Groningen. De spits tekende vlak voor tijd voor de bevrijdende 1-0 tegen Sparta Rotterdam en verdiende even later ook nog een strafschop. Het was voor Sierhuis een tijdje geleden dat hij zo belangrijk voor FC Groningen was geweest. 

Dit seizoen begon de spits nog wel als bassispeler, maar toen de doelpunten uitbleven belandde hij namelijk op de bank. ‘Uiteindelijk word je daar als spits op afgerekend. Dan kom je op de bank te zitten.’ Vervolgens liep Sierhuis een blessure op, waardoor hij anderhalve maand moest wachten op speeltijd in de Eredivisie. ‘Dan is het wachten op het moment dat ik kon gaan invallen en een wedstrijd kon gaan beslissen. Als dat dan op zo’n manier gebeurt, in de 85ste minuut, dan is dat het lekkerste dat er is’, vertelt de huurling over zijn sterke invalbeurt tegen Sparta Rotterdam. 

Ondanks het feit dat Sierhuis als vanzelfsprekend niet blij is met zijn huidige reserverol, probeert hij er het beste van te maken. ’Ik ben iemand die altijd positief is en positief blijft. Ik maak sfeer in de gym en in de kleedkamer zoals ik dat altijd doe. Dat is ook de manier hoe ik het voetbal wil beleven. Als ik met mijn ziel onder mijn arm ga lopen, dan word ik daar niet vrolijk van. Tuurlijk heb ik er een paar dagen meegezeten, dat is heel menselijk. Maar dan is het zaak om de knop om te zetten.’ 

Dat lijkt inmiddels gelukt en Sierhuis’ doelen voor de korte termijn zijn dan ook duidelijk. ‘Ik wil nu gewoon weer terug naar die basisplek, meer goals gaan maken en de ploeg weer helpen. Dan is dit in ieder geval de eerste stap', besluit Sierhuis het interview met FOX Sports.

Onlangs kwam Sierhuis aan bod in de rubriek 'Verhuurd'. Lees dat artikel hier terug.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!