Dolberg lacht weer: 'Laten zien wat ik kan'

BartVeenstra, 16-10-2019 om 07:15, 8785 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sinds zijn vertrek bij Ajax lijkt het steeds meer de goede kant op te gaan met Kasper Dolberg. Na zijn twee goals voor OGC Nice, was hij nu namens het Deense nationale elftal in het oefenduel met Luxemburg tweemaal trefzeker en daarnaast leverde hij ook nog een assist. De oud-Ajacied is dan ook blij. 'Ik heb laten zien wat ik kan', citeert Voetbal International de Deen.

Dolberg is om nog een reden gelukkig: hij speelde eindelijk weer samen met Robert Skov, met wie hij in het verleden samenspeelde in de jeugd van Silkeborg. 'Het was bijna surrealistisch', zegt Dolberg, die de 2-0 kon scoren op aangeven van Skov. 'Het is iets waar we beiden van hebben gedroomd. Het is al bijzonder om samen te spelen in de nationale ploeg. Als je naar hem kan rennen na een doelpunt, dan knuffel je hem gewoon extra hard. Het is iets heel speciaals.'

Na ruim een uur spelen werd Dolberg naar de kant gehaald. Een verrassing was dat echter niet voor de spits. 'Dat was afgesproken met bondscoach Age Hareide, ik moet vrijdag met Nice spelen tegen PSG. Dat is een van de mooiste wedstrijden. Ik moet toegeven dat ik sinds mijn transfer naar Nice op de kalender deze wedstrijd heb omcirkeld. Ik wil honderd procent klaar zijn voor die wedstrijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jollie18
Wist niet dat Dolberg kon lachen
1 0
Van Reenen
Kristensen heeft ook een paar doelpunten voor Ajax gemaakt, dus zo bijzonder is het nog niet voor deze spits.
0 0
bdsngsfs
Heerlijke speler. Hopelijk wordt het uiteindelijk de grote speler die in potentie in hem zit. Dolberg op zijn best zie ik bij elke topclub spelen.
3 -2
Gonzalez75
Belangrijk is dat hij blessurevrij blijft, dan heeft hij kans om de goede lijn door te trekken.
2 0
Ajacied33
Wauw, hij heeft laten zien wat ie kan.... Twee keer gescoord tegen het nietige Luxemburg
5 -12
Ajax-Amsterdam
Joh laat hem lekker genieten. Het is voor hem ook niet leuk geweest dat het niet lukte bij Ajax. Hij deed het niet opzettelijk. Nu heeft hij een nieuwe club, andere omgeving en een frisse niet start en dat doet hem overduidelijk goed. Mooi voor hem toch!
2 0
ajaxdordtt
Hahaha wat zit het diep bij jou zeg, treurig.
2 -3
Redrum
Hij zal wel spierpijn in zijn mondhoeken hebben de komende dagen.
6 -5
Web
Dolberg lacht voor het eerst denk ik
Ik heb hem dat nooit zien doen
Maar mooi dat het goed gaat, hij heeft gewoon heel veel kwaliteiten, zal ook niemand ontkennen
Maar het oud een keer op.
Of hij ook goed speelt weet ik niet?
Huntelaar speelt ook lang niet altijd goed, en scoort ook
2 -2
SnifferClarke
"Dolberg lacht weer". Weer?
4 -1
aniet
Vraag me af of het uitfluiten veel heeft bijgedragen aan zijn zelfvertrouwen
1 0
davidgravemaker
Nou nou, hij knalt er twee in tegen de amateurs uit Luxemburg. Gaan we nu bij ieder doelpunt dat hij maakt er een artikel aan wijden?
6 -9
Ajax27
Eventjes opgezocht, maar je hebt werkelijk nog nooit iets positiefs over Dolberg vermeld. Je zult wel een jaar of 12 zijn, Dolberg niet in zijn eerste jaar onder Bosz echt gevolgd hebben, niet hebben gezien wat voor kwaliteiten hij heeft. Tjah, jammer voor jou.

Des te mooi voor fans zoals mij om te zien dat de kwaliteiten er gelukkig weer beetje bij beetje uit beginnen te komen bij Dolberg.
9 -1
ETM
Gewoon benieuwd. Hoe zoek je iemands post-geschiedenis op?
1 0
bdsngsfs
Stalken ;)
3 0
ajaxdordtt
Google denk ik. Of gewoon artikeltjes over Dolberg en zoeken naar nickname.
0 0
ajax4lifebaby
Het was duidelijk dat hij de potentie had/heeft. Maar hij presteerde gewoon niet meer bij ons helaas. Echt zonde want denk nog steeds dat hij zo groot kan worden als een type Bergkamp.
2 -4
ETM
Hij doet mij niet aan Bergkamp denken. Toch lees ik die vergelijking wel vaker.
Door de stift-goals? Doordat Dolberg ook uitzonderlijke dingen doet?

Bergkamp was ook een spelverdeler en blonk naast zn technische vaardigheden ook uit in spelinzicht. Was een 9 en een 10. Daarnaast was hij ook technisch echt nog wel wat begaafder hoor. Alle mogelijke ballen controleren, altijd wegdraaiend van zn directe tegenstander, zelden een aanraking te veel. En zn afronden was enorm veelzijdig.
Dolberg kan prachtig de bal op het laatste moment nog over de doelman wippen. Maar Bergkamp heeft stiftjes in alle soorten en maten uitgevoerd.
Tuurlijk de jonge Bergkamp was nog niet zoals later bij Arsenal. Maar de vergelijking met Dolberg houdt wel vrij snel op.
Wel vind ik Dolberg idd een heel groot talent. De klasse in zn afwerken, het draaien met de bal, zn vaak vindingrijke oplossingen. Ik vraag me af of zn kiezelharde schoten nog terugkomen. Of dat die blessures echt roet in dat eten hebben gegooit.
6 -1
Web
Mee eens
0 0