De Ligt mist 'onoverwinnelijkheidsgevoel' bij zichzelf

JesseTH, 13-10-2019 om 21:05, 5271 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt, tegenwoordig verdediger van Juventus, weet van zichzelf dat hij ook zondag tegen Wit-Rusland nog niet de De Ligt was die hij kán zijn. De verdediger spreekt over een 'onoverwinnelijkheidsgevoel' die hij in zijn eindperiode bij Ajax wel voelde en nu wat minder.

'Voor mezelf was het een wedstrijd waarin ik nog steeds niet speelde zoals ik kan spelen, maar dat weet ik zelf ook', klinkt een zelfkritische De Ligt voor de camera van FOX Sports. 'Naarmate ik meer wedstrijden speel, komt dat wel. Er valt geen vinger op te liggen. Vorm is een apart begrip, maar misschien is het een bepaald onoverwinnelijkheidsgevoel die je bij Ajax op het eind wel had en dat had ik nu wat minder.'

'Ik had wel verwacht dat het zou kunnen gebeuren', praat de stopper vervolgens verder over zijn mindere periode. 'Dat is ook de reden waarom ik een club koos waarbij ik voelde dat zij het volle vertrouwen in me zouden hebben. Het liefst heb je natuurlijk dat het gelijk fantastisch gaat, maar als verdediger is het moeilijk, omdat je beoordeeld wordt op bepaalde momenten.'

Nog voor rust voorkwam De Ligt wel een tegengoal door zich in de baan van een schot te gooien en daarbij leek hij even geblesseerd te raken. 'Ik viel op de grond en voelde mijn schouder niet. Op een gegeven moment probeerde ik op te staan en toen hoorde ik: klik. Ik denk dat hij even uit de kom was en er toen weer terug in kwam. Op het begin was het nog even pijnlijk, maar uiteindelijk viel het mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Had lekker nog 3 a 4 jaar in ajax 1 moeten ballen, en niet zo snel denken dat het allemaal beter is over de grens.
3 -1
Joseph
Was duidelijk dat er voor Matthijs geen uitdaging meer lag in de eredivisie, zelden is er een verdediger zo goed geweest in de Nederlandse competitie. In iedet geval niet de afgelopen 20 jaar.

Daarnaast lag er een contract dat nooit beter was geworden als hij langer bij Ajax was gebleven.
1 -2
3sterren
Logisch toch? Hij speelt nu bij een club die nog niet zo heel lang geleden voetballes kreeg van Ajax, waar hij toen nog deel van uitmaakte ...
; )
3 0
ajaxdordtt
Had gewoon lekker tot het Wk in 2020 moeten blijven.
3 0
ram
Tegen Wit-Rusland was hij weer zó onzeker en gewoon zwak. Echt jammer. Ik had totaal niet verwacht dat hij het zo moeilijk zo krijgen en zo zou 'veranderen'.
3 0
Schip
Als je objectief kijkt, dan is hij in oranje nooit zo goed en dominant geweest als in Ajax. Het lijkt alsof sterke verdedigers naast hem afbreuk aan zijn spel doen, of dat hij vooral tot zijn recht komt in een ploeg die druk zet.

Juve heeft zijn minste kant naar boven gehaald en dat is in zijn kop gaan zitten. Had gewoon nog een jaar moeten blijven met Frenkie, de CL moeten winnen en dan kom je binnen als basisspeler bij iedere topclub en niet enkel als (super) belofte. Had gewoon naar Barca, City of Liverpool moeten gaan. Als je weet dat je bij Ajax excelleert, ga je toch naar een club die volgens vergelijkbare principes speelt?

Dat hele gelul dat hij zich ontwikkelt omdat Italië een verdedigerscultuur heeft, kan me gestolen worden. Krol heeft hij Ajax leren verdedigen en is niet beter geworden bij Napoli. Rijkaard is daar gegroeid als middenvelder, niet als verdediger. Dat leergeld heeft hij bij Ajax betaald.
1 0
Simon1
De transfer naar Juventus is het allergrootste probleem. Nog nooit heb ik een verdediger op zo'n jonge leeftijd zien voetballen. Ja, er zaten fouten in, maar dat heeft iedere verdediger op zijn tijd, zelfs de beste (Pique, Ramos, Boateng, Laporte en ga zo maar door).

Probleem bij hem is dat wat hem zo goed maakte niet toepasbaar is bij Juventus. Hij excelleerde in het vooruit verdedigen. Dat wordt echter niet bij Juventus gedaan. De transfer kan in principe goed uitpakken, daar hij nu kan werken aan zijn "zwakkere punten" wat hem in de theorie een completere verdediger maakt. De vraag is echter of dat nodig is en het hem ook echt functioneel beter maakt. Als hij zich had gericht op welke club het beste bij zijn speelstijl paste en hem op dat gebied nog beter kon maken, had hij nu een centrum gevormd met zijn ideale leermeester Pique.

Kortom, ga alsjeblieft naar Barcelona en maak jezelf weer onsterfelijk!
1 0
Ajaxadept
Helemaal mee eens. Barcelona had qua speelstijl perfect bij hem gepast en was hij nu met Pique het onoverwinnelijke duo geweest. Juve speelt wel degelijk anders dan Ajax en dat vergt gewenning en aanpassing!
1 0
Nozempie
Sarri wilt juist wél vooruit verdedigen en is een hele andere speelstijl erin aan het slijpen bij Juventus. Je lult maar wat over de speelstijl. Als er één coach aanvallend wilt spelen is het Sarri wel.
2 -3
Simon1
Leuk dat Sarri aanvallend wilt spelen, maar dan houdt niet in dat het wordt gedaan. Met andere woorden, lul zelf niet uit je nek.

Ik vind Sarri namelijk een goede coach. Hij gaat alleen bij clubs aan de slag die hun selectie hebben samengesteld voor de omschakeling. Daardoor liep het niet met Chelsea en zie je ook dat Juventus niet helemaal lekker loopt. Hiermee doel ik niet op het aantal punten wat hij heeft gepakt, maar tot de totstandkoming daarvan.
0 0
Tinus
Was een fenomenale ingreep van Matthijs. Dat was anders zeker een goal geweest.
0 0
wendoo9
Komt goed Mathijs. Je bent geen robot en iedere voetballer heeft maken met een wat mindere periode. Je bent een klasbak !!
5 0
Schwalbino
Precies. Matthijs maakt nu mee wat elke speler meemaakt die voor het eerst naar een ander land verkast om daar te leven en te spelen.
1 0
Leviathan
Elke speler is natuurlijk grote onzin. Om maar 1 voorbeeldje te noemen Sánchez vanuit Zuid Amerika naar Ajax op jonge leeftijd stond er vrijwel gelijk. De een past zich gewoon makkelijker aan dan de ander. Zegt niet perse iets over je kwaliteiten
0 0