UEFA introduceert de UEFA Europa Conference League

JesseTH, 24-09-2019 om 22:50, 6573 views, UEFA |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De UEFA heeft dinsdag de naam van een nieuwe, derde Europese competitie bekendgemaakt. Naast de al bestaande Champions League en Europa League verschijnt daaronder nóg een speelveld: de UEFA Europa Conference League. De competitie is bedoeld om meer clubs een Europees podium te bieden.

De competitie zal voor het eerst plaatshebben in het jaar 2021. Net als de Europa League worden de duels afgewerkt op donderdagen, met als aanvangstijden 18.45 en 21.00 uur. Waar er in de Champions League nu nog op zijn vroegst om 18.55 uur afgetrapt wordt, verandert dat vanaf 2021 ook naar 18.45 uur.

Verder is er ook nieuws over de VAR. In de groepsfase van de Europa League heerste er wat onwetendheid over het wel of niet inzetten van het systeem, maar die bleek afwezig. Vanaf de knock out-fase zal de VAR ook in de Europa League ingezet worden.

Denk jij dat Nicolás Tagliafico scoort en Ajax wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Alle wedstrijden van Ajax voor 20.00 beginnen, ik kan dan teminste alle wedstrijden met de trein reizen. Zou wel fijn zijn en ook op tijd thuis zijn, want moet de volgende dag alweer vroeg op.
0 0
trainerdv
Dit toernooi wordt een zoethoudertje voor de overige niet rijke landen. De rijke landen zullen net als bij de CL wel weer 4 vaste plekken krijgen in de EL. Op die manier speelt de hele top 10 van de rijke landen Europees.
0 0
Libero
Lekker gekozen naam, hoor.
"FC Hukkiefukkie uit Kelderklassistan speelt dit jaar in de groepsfase van de Europa League" ... "Pardon, dat moet de Europa Conference League zijn".
0 -1
MK77
Nog even wachten en dan mag de kampioen van de KeukenKampioen divisie ook Europa in.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Leuk! Kunnen die kakkerlakken ook eens Europees meedoen.
2 0
Cupmetgroteoren
Pfff... Alweer een nieuwe competitie, wat tot gevolg heeft dat de Europa league nog verder wordt uitgehold. Alles voor het geld. Ik zit niet te wachten op nóg een competitie.
0 -7
Ruff Rhythim
Denk dat juist de EL hiermee wordt opgewaardeerd...
En wat is er mis met een nieuw bekertoernooi waar meerdere clubs kunnen ervaren wat Europees clubvoetbal betekent en wat gewoon onderdeel wordt van de midweekse Europese bekerwedstrijden?
1 0
Libero
De clubs die erin komen te spelen zijn wel de armere clubs die zich geen brede, Europa-waardige selectie kunnen veroorloven. Die midweekse wedstrijden zullen ze in de competitie dus doen verzwakken.
De EL is al geen vetpot; tenzij je ver komt levert het nauwelijks iets op, behalve misschien exposure voor de club en (ervaring voor) spelers. Dan zal deelname aan de ECL misschien wel geld gaan kósten.
0 0
Ruff Rhythim
Ik mag aannemen dat de munten voor de EL gaan stijgen. Deelnemersveld van EL wordt tegelijkertijd kleiner.
Als je dit naar de eredivisie vertaalt krijg je zoiets:

CL: Ajax en/of psv
EL: feyenoord az
ECL: utrecht vitesse twente willem II etc etc.

Prima toch? Meer clubs die in de eredivisie ergens voor strijden. Komt alleen maar ten goede van het algeheel niveau.
Moeten ze wel die achterlijke play offs eruit mikken...
0 0
AFCA-B93
Op zich een prima idee. Wordt de Eredivisie alleen maar sterker van denk ik. Maar voordat dat merkbaar is, is het alweer 2026 ofzo
0 0
Bjorn
Lege stadions, geen interesse van het grote publiek. Kansloos.
2 -6
Bobbaasje
Wat een onzin. Nu krijgen clubs als Newcastle United, West Ham United, Hertha BSC, Werder Bremen, Espanyol, Aris Saloniki, Lech Poznan en ga zo maar door de kans.
0 0
Santiago
Absoluut niet. Heel veel van die kleine stadions zullen juist uitverkocht zijn. Vooral het eerste jaar ervan uitgaand dat er veel clubs bij zullen zitten die voor het eerst Europees spelen
2 -1
Libero
Die opzet met drie Europese toernooien is destijds niet voor niets gewijzigd. Dat er volle stadions zullen zijn vanwege de nieuwigheid lijkt me geen goede motivatie om er een jaarlijks toernooi van te maken.
Je ziet NB in de EL al stadions die bijna leeg zijn, laat staan uitverkocht.
Voor de thuiskijker is het al helemaal niet interessant als op dezelfde dag EL gespeeld wordt. Je hebt nu al dat als er meerdere NL clubs tegelijk EL spelen de zenders naar internet moeten wijken of bepaalde wedstrijden helemaal niet uitgezonden worden.
De samenvattingen van de EL worden pas heel laat op de avond uitgezonden, tot wel na middernacht; die van de ECL dan maar diep in de nacht of bij het ontbijt?
0 0
Jelephi
Om meer clubs een Europess podium te bieden.

Ahum.. je bedoelt:

Om nog meer sponsorgelden te innen door een extra competitie
0 -5
Rockpotje
Zo lang die nieuwe competitie niet mee telt voor de coefficient vind ik het goed. Anders zijn we weer terug bij af.
0 -3
mgtow
Klinkt als een toernooi voor de club die het beste een persconferentie kan organiseren.
1 0
Venta
Nee, dit is een toernooi voor de mooiste peren.. Er komt ook een Chiquita League!
2 0