Van Bommel: 'Ajax heeft veel geld, ze zijn favoriet'

BartVeenstra, 20-09-2019 om 14:25, 6904 views, PSV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de ogen van PSV-trainer Mark van Bommel is Ajax zondag de favoriet voor de topper tegen PSV. Zondagmiddag om 16.45 uur begint in het Philips Stadion de kraker tussen beide titelkandidaten en tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag sprak de oefenmeester zijn verwachtingen uit.

'Dit PSV en Ajax liggen redelijk dichtbij elkaar', begint Van Bommel. 'We staan gelijk in punten. Maar: Ajax is favoriet. Dat was vorig seizoen ook zo. Ik denk dat ze niet veel anders gaan doen dan ze normaal doen.'

De trainer legt vervolgens uit waarom hij vindt dat Ajax de favoriet is voor de topper. 'Ik vind dat Ajax favoriet is, omdat zij ontzettend veel geld hebben en uit kunnen geven. Zover zijn wij nog niet. Wij hebben ook heel veel kwaliteit in onze selectie, maar ik vind hen de favoriet. Wedstrijden tegen Ajax zijn mooie wedstrijden. Echte toppers. Die speel je graag veel vaker in het seizoen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bdsngsfs
Aldus Calimero.
0 0
DrD3k
Daar heeft hij goed over nagedacht.
Ons favoriet maken door ons te paaien en zo zijn spelers op scherp te krijgen.
Dan zeggen dat het door al het geld komt en hoppa! Bij de supporters staat het schuim op de bekken in de polonaise achter Herr von Bommel.
De kranten staan weer weken vol.
Als coach net zo gehaaid als speler.
0 0
Tinus
Ajax heeft veel geld, dus zijn ze favoriet. Dat is echt de logica van een kleuter. Ajax heeft een veel groter jasje uitgedaan na afgelopen seizoen met de vertrekkende spelers. VBommel is gewoon een lafbek dat hij altijd over de centen begint.
1 0
PetrusKeizer
wat n absurde opmerking weer, van die Bommel. Nota bene aangaande Ajax, dat vorig seizoen van steenrijke clubs won, in de CL. Naarmate Ajax verder kwam werden die rijkere clubs niet meer als favoriet gezien.
1 0
talent020
Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken....
0 0
OuweDibbes
Eindhoven klein pleintje klein ziekhuisje klein clubje.
0 0
3*stars*3
Wel grappig dat die honden telkens maar wijzen naar het geld.
Notabene een club die groot is geworden door andermans geld.
Eerst Philips, daarna gemeente en 2 jaar geleden via aparte constructies met bedrijven, zelfs een “spelersfonds” (gewoon een lening).
Hypocriet kutvolk.
3 0
JanTa
Wat v. Bommel bedoeld is, Ajax heeft in tegenstelling met PSV veel aanzien in Europa en daarom zijn ze favoriet.
6 0
Van Reenen
Van Bommel heeft toch wat geleerd van Eric ten Hag. Te weten de opstelling. PSV speelt nu ook met 4-2-3-1 voor Zoet. Gelijk aan Ajax. Met één verschil, PSV is een counterploeg en Ajax een voetballende ploeg.
1 0
Redrum
Psv heeft door de jaren heen zo ongelofelijk veel van Ajax gekopieerd, dat is gewoon niet gezond meer. Behalve natuurlijk één ding: de aanvallende speelstijl. Daar hebben die lafaards simpelweg het lef niet voor.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Zichzelf in de underdogpositie manoeuvreren als een lafbek dat die is
2 -1
JanTa
Nee, zichzelf indekken.
0 -1
AFCA.
Ik hoop dat wanneer hij weer eens staat te zeiken bij de 4e man, Poulsen die kwal van een Van Bommel zondag weer op zijn plek zet met een heerlijke bodycheck zodat hij met een vlucht van 6 meter weer op het bankje terecht komt.
0 0
AlexIbarra
Wij hebben netto voor 120 miljoen of zo aan kwaliteit verloren.
Dus hebben we meer geld maar minder goede spelers.

Als Psv naast Lozano ook Bergwijn, Malen, Zoet en Ihattaren zou verkopen, hadden ze nu ook veel geld.
0 0
Redrum
Zoet is geen stuiver meer waard. Clubs willen voor Bergwijn blijkbaar absoluut niet meer dan 30 miljoen betalen en Malen en Ihattaren moeten zich eerst op Europees topniveau bewijzen voordat ze echt een serieuze waarde gaan vertegenwoordigen. Er is echt geen topclub die de groepsfase Europa League serieus volgt, laat staan de eredivisie. Kortom, psv heeft niet zoveel goud in handen als iedereen ons graag wil doen geloven.
0 0
AlexIbarra
Daar heb je op zich gelijk in.

Maar het gaat mij om het principe dat wie voor veel geld Verkoopt, op zich zijn selectie uitholt. Daar word je niet méér favoriet van.
Alvarez doet het goed maar ik had liever Frenkie naast Martinez gezien. De Ligt op de plek van Veltman zou ook geen aderlating zijn.

Als wij voor 100 mln meer zouden kopen dan dat we verkopen (financieel zou dat nu kunnen) dan waren we minder rijk maar wel meer favoriet.
Bommel moet zich gelukkig prijzen dat wij zo zuinig zijn. ;)
0 0
MrPink
Haha alvast excuses enzo alles komt weer voorbij.
0 0
Jari_held
Hij zegt hier toch niks geks? Niet alles wat uit de mond van van bommel komt is poep
3 -3
Ruff Rhythim
Is gewoon lafjes dit hoor...
1 0
Bky
Haha, wat een laffe tak.
2 0
Huntelaar020
Van Bommel vindt de sfeer op de tribune ook top:)
0 0
ETM
Begint Van Bommel steeds over. Ik zou het leuk vinden als een journalist eens vraagt aan Van Bommel hoe het komt dat Ajax meer geld heeft.
2 0
Redrum
Precies, iedereen doet alsof Ajax al die miljoenen vergaard heeft via de Postcode Loterij ofzo. Ga eens analyseren hoe wij aan die fucking centen komen en waarom andere clubs die centen niet hebben.
1 0
ETM
Juist, dat stoort me in het algemeen ontzettend. Dat Ajax rijk is wordt als een soort verwijt gebracht, en tevens excuus.
Ajax is niet zo rijk omdat er een een of andere olie-magnaat met geld zit te strooien, maar is in de kern zo rijk, omdat het veruit het beste voetbal brengt in Nederland. Had PSV Sanchez, Ziyech (destijds) Tagliafico, Milik (veel geld) Frenkie etc niet kunnen betalen? Jawel, dat konden ze wel! Dat Ajax de El finale haalt met voetbal dat de hele wereld over gaat is ook een gevolgd van clubcultuur. En dus niet zozeer van 'meer geld'. En zo is Ajax ook anno 2019 weer alleen DE meest aansprekende club in Nederland, en dat helpt enorm bij het aantrekken van spelers. Ik wil ze meegeven, dat Tadic en Blind buiten de PSV vijfer vallen, maar DAT Ajax die spelers kan halen is wel een 'gevolg van'.

Dit zou ik Van Bommel graag eens horen uitleggen, want hij weet het donders goed.
2 0
kaashaas
Dat die vent niet bij een psychiater loopt is een godswonder
2 0
Ruff Rhythim
Kan niet meer...is overal uitbehandeld...heeft geen positief resultaat opgeleverd...
0 0
HStorm
Heeft regelmatige opbeurende gesprekken met zijn schoonvader.
0 0
4xEC1
Ajax heeft al een tijdje veel meer geld dan PSVmaar verloor dik daar de laatste 2 jaar. Wat een kul argument. Juventus en Real hebben ook veel meer geld dan Ajax. Was niet te zien vorig seizoen..
4 0
DeMeervanweleer
Jankjank, huilhuil, ik ben gekke Mark en beter houd ik mijn muil. Als je ballen hebt dan zeg je :" we hebben een heel talentvolle selectie, ruim en goed ingekocht, we spelen thuis, wij zijn favoriet"
4 0
Ajax34
Een zak geld kan niet scoren.
2 0
Redrum
Ik hoop zo dat Poulsen hem ff aanpakt zondag. Gewoon terwijl hij als een kleuter staat te janken tegen de vierde man ff uit het vak komen om hem een low-kick te geven en weer gaan zitten.
1 0
Bocarra
Jeetje wat sneu. Je zou bijna medelijden krijgen met van Bommel. Maar hopen dat Ajax een beetje rustig aan wil doen ;-)
1 0
ajaxxcied4life
Ajax heeft meer geld en heeft veel uitgegeven en is daarom favoriet. Best een gekke opmerking en het is nog gekker dat de dienstdoende journalist hem laat wegkomen met dit gebrabbel. Want veel geld uitgeven betekent niet dat er goede spelers zijn gehaald of er goed spel op de mat wordt gelegd. De journalist had als vervolgvraag moeten stellen: "Heeft Ajax dan ook meer kwaliteit" Van Bommel omzeilt nu de werkelijke kwestie.
1 0
Lazell
Van Bommel zal niet zo dom zijn om te denken dat zij net zo veel kwaliteit hebben als ons. Alleen dat op die manier rechtstreeks uitspreken, zal hij nooit doen. Hij zegt later in dat interview ook 'Ach zolang als wij winnen maakt het mij niet uit hoe.' (zie artikel NOS). Geeft toch wel aan hoe hij over de kwaliteit van PSV tov Ajax denkt.
0 0
ajaxxcied4life
Ah kijk aan. Verklaart een hoop.
0 0
De Stift
Lekker winnen daar en het wordt een makkie dit seizoen in de eredivisie.
0 0
Red Devil
Hij zal wel opdracht geven om te gaan schoppen tegen Ajax.
Wat een loser die v Bommel.
4 0
Schip
Gelukkig heb ik een Ajax coach nog nooit zo'n sneue opmerking horen maken in tijden dat Ajax rode cijfers schreef - nog onder Jol - en nauwelijks kon investeren of desnoods eind jaren 80, toen Ajax op sterven na dood was en PSV goed bedeeld door Philips.

Als je al eenmaal zulke smoezen moet gaan verzinnen in plaats van 'Ajax heeft met indrukwekkend voetbal bijna de finale CL gehaald, hebben ook meer ervaring in het team, dus zij zijn favoriet', verdien je gewoon geen punten.

Aanpakken die eierdoppen.
9 0
Redrum
Dat is het verschil tussen het hebben van trots en totaal geen schaamte kennen. Ajax is een trotse club die weet waar het voor staat. Psv is een schaamteloze club die geen eigen identiteit heeft. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. Nu kan psv nog pochen dat zij de meeste titels hebben gepakt deze eeuw, maar ook dat zal spoedig veranderen.
3 0
Jariiii
Dit is echt gewoon zielig, dit doorzichtige gedoe. Hij geeft én een sneer én dekt zich geraffineerd in.
3 0
Lagasj
Het lederhosen hoofd kletst zoals vaak maar wat uit z'n nek.
Ik zou van die man echt geen tweedehands auto kopen.
2 0
Redrum
Het feit dat je geld hebt en uit kunt geven zegt niks. Het gaat erom hoeveel geld er daadwerkelijk wordt uitgegeven. Ajax heeft relatief heel weinig geld uitgegeven vergeleken met wat er binnen is gekomen. Psv heeft relatief veel uitgegeven vergeleken met wat er binnen is gekomen. Daarnaast heeft Ajax ook meerdere spelers gekocht die niet direct voor Ajax 1 bedoeld zijn. Alles bij elkaar heeft Ajax misschien 10 miljoen meer in zijn selectie geïnvesteerd dan psv. Daarentegen is het wel 3 basisspelers kwijt geraakt en psv slechts twee. Maar goed, Ajax is natuurlijk favoriet ja. Vanwege de simpele reden dat ze gewoon veel beter kunnen voetballen en niet afhankelijk zijn van 3 talentvolle aanvallers.
3 0
..::Rootje::..
"Ajax is favoriet, want zij kunnen veel geld uit geven. Ik baal er ook ontzettend van dat ik nooit trainer kan zijn van die prachtige club, omdat ik een Calimero ben. En ik niet kaal ben. Mijn tondeuse is namelijk stuk. Ik heb er wel één met garantie. Net als mijn wasmasjien."
2 0
markk
Ik verwacht een interessante wedstrijd met genoeg doelpunten, bij beide teams laat de verdediging te wensen over.
1 -1
Labrador
PSV is heel vaak ( Met van Bommel ) de favoriet. Maar ja, wie had dat gedacht. Van favoriet, naar zeurpiet.
1 0
markk
Als PSV gewoon van Basel had gewonnen hadden ze ook veel geld gehad en hadden ze wellicht nog wat fatsoenlijke verdedigers kunnen halen.
0 0
Kaatje
Wat een onzin opmerking. Geld hebben maakt je niet de favoriet. Gewoon weer zo'n luchtballon van vBommel. Ondertussen lacht hij zich rot en vindt hij sowieso psv (kwalitatief) veel beter. De kleedkamer hangt vol met ajax... en ex-ajacieden worden al dagen gekneed om ajax pijn te doen.
Aan Ajax de taak het tegendeel op de mat te leggen.
3 0
Just74
Zij zijn Ajax, zij zijn de beste!
5 0
mgtow
Nog niet? Psv gaat Ajax nooit financieel bijbenen. In Eindhoven geven ze elk dubbeltje uit die binnenkomt om kwalitatief in de buurt te blijven.
0 0
Ajaxbrl
Ze hebben 4 aardige spelers meer niet.. Wij hebben er 12 a 13... over dicht bij elkaar gesproken..
0 -1
Bjorn
Prima. Zelfde gebrabbel als ieder jaar.
0 0
Siemmie
Wat een gelul. Het indekken is alvast begonnen. 'Zij zijn favoriet, want zij hebben meer geld'. Geld heeft niks te maken met wie zondag wint, want een zak geld scoort immers niet. Zeg dan: 'Zij zijn favoriet, want zij zijn beter'. Klinkt heel wat logischer.
4 -1
Ismael Urzaiz
Wat hij wil zeggen is: Ajax heeft betere spelers. Meer geld hebben maakt je nog niet per definitie beter.
5 0
EuforischeRealist
Man man man, wat een afgang is dit dan. Je speelt in eigen huis en nog ga je zeggen dat je grootste concurrent favoriet is???

Het zal andersom eens moeten gebeuren dan kan Ten Hag meteen inpakken!
5 -1