PSV'ers willen niet klagen over korte hersteltijd

BartVeenstra, 20-09-2019 om 11:55, 4516 views, Nederlandse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij PSV wil men niet klagen over de korte tijd tussen het Europa League-duel met Sporting Portugal en het competitieduel met Ajax van zondag. Eerder al gaf trainer Mark van Bommel zijn mening en nu doen ook meerdere spelers dat.

De Eindhovenaren wonnen donderdagavond met 3-2 van Sporting Portugal en dat zorgt voor een goed gevoel bij PSV-aanvoerder Pablo Rosario. 'We moeten zorgen dat we die winning mood ook meenemen naar zondag', zegt hij tegenover ELF Voetbal. 'Dat wij nu donderdag spelen en dan zondag alweer, daar mogen we niet over klagen. We zijn voetballers, we willen allemaal graag Europees voetbal spelen dus dan moeten we ook accepteren dat wedstrijden soms snel na elkaar komen.'

Ook voormalig Ajacied Nick Viergever wil er niet over klagen. 'Twee dagen rust moeten voor ons genoeg zijn om zondag volle bak te kunnen gaan. We moeten klaar zijn voor Ajax', zegt de verdediger tegenover VTBL, waarna zijn teamgenoot Timo Baumgartl ook vooruit blikt op de wedstrijd. 'Als ik met de jongens van die clubs spreek, zeggen ze altijd: het is voor iedereen een grote wedstrijd, maar het kampioenschap wordt beslist in wedstrijden tegen de kleinere teams. Dan moet je óók winnen. Ajax-thuis is een grote wedstrijd, maar niet beslissend voor de titel', aldus de Duitser in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Toch ben ik bang dat het een zepert wordt voor ajax.
1 0
jollie18
Ik denk het ook!
0 0
trainerdv
Fysiek herstellen lukt die profs wel in 2 dagen, het is eerder de wedstrijdspecifieke voorbereiding. Je kan nu maar 1 keer echt specifiek op Ajax als tegenstander trainen. Dat is gewoon nadelig, je hebt liever 2 of 3 dagen daarvoor. Maar goed, heel veel maakt het niet uit, wij hebben vaak genoeg aan de andere kant van de rustspiegel gestaan. Als dat fluitje eenmaal gaat, voel je geen vermoeidheid meer.
1 0
Aspers73
Je zult ieder weekend naar Rosario en Hendrix moeten kijken.
2 -1
Redrum
Ze hebben een paar leuke aanvallers, maar de rest van het elftal is echt een verschrikking om naar te kijken. Bij Ajax kunnen ook de verdedigers en middenvelders echt wat met een bal. Bij psv is de taak simpel, tegenhouden en zo snel mogelijk die bal inleveren bij iemand die wel kan voetballen. Verschrikkelijk om naar te kijken.
1 -1
Lazell
Haha, ik heb jou denk ik wel al 100 berichten met PSV of Feyenoord haat zien typen. Het zit wel diep, ofniet?
1 0
Redrum
Nee hoor, het zit niet diep. Het is simpelweg uit verveling eigenlijk om eerlijk te zijn. De meeste topics zijn zo dood als de pest, maar wanneer het over rivalen gaat zit er soms nog iets van leven in. Ik vind het zelf gewoon vermakelijk om feyenoord en psv af te kraken, maar van haat is zeker geen sprake. Het is eigenlijk vooral een reactie ook op al de bullshit die de media en de fans verspreiden over die clubs. Ik kan daar niet heel goed tegen. Als feyenoord of psv goed spelen ben ik echt niet te beroerd om dat toe te geven. Alleen wanneer hun billetjes grondig gelikt worden door analisten of journalisten terwijl ze tegen een campingelftal hebben staan ballen dan gaan mijn nekharen gewoon recht overeind staan.
1 -2
fanforeffer
Ze willen niet klagen maar wel graag benoemen hoe flink ze wel niet zijn dat ze een keer niet klagen.
3 -1
Redrum
Exact ja. Het blijven hele enge en sneue figuren daar in Eindhoven.
2 -1
insectenverdelg
Als ik helaas in de regio eindghoven moet zijn neem ik ook altijd mijn eigen water mee. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zit er daar iets dpor het drinkwater heen.
1 0
Redrum
Dat lijkt me een veilige optie ja. Ik vertrouw het drinkwater ook voor geen moer.
0 0
Terugnaardemeer
Ik ben benieuwd hoe vaak PSV de afgelopen 20 jaar geprofiteerd heeft van Europese verplichtingen van Ajax.

Ajax 7 kampioenschappen
PSV 10 kampioenschappen
Rest 3 kampioenschappen
1 -2
Redrum
Als je elke titel van psv gaat analyseren dan kom je tot de conclusie dat zij vaak ontzettend veel schijtgeluk hebben gehad. Goed voetbal heb ik ze serieus nog nooit zien spelen. Ik kan me nog die 4 jaar op rij met Gomes op doel herinneren. Die man heeft nog steeds 4 schalen tegoed van psv. Hij hield werkelijk alles tegen 4 jaar lang en psv maakte dan 1 of 2 laffe schijtgoaltjes op de counter. Verschrikkelijk, echt verschrikkelijk. Zo schaamteloos, zo ongelofelijk smerig, zo typisch psv. Ook precies de reden waarom nog steeds geen hond naar die club omkijkt. De manier waarop je kampioen wordt is voor het aanzien dat je krijgt toch wel vrij belangrijk.
0 0
AlexIbarra
Ik heb nog steeds een mix van bewondering en haat voor Gomes om wat die man toen heeft laten zien.. On-ge-lofelijk.

Een vd weinige dingen die ik knap vind aan Psv is hoe ze toen Romario, Ronaldo, Alex en Gomes echt 4 jaar of zo in Eindhoven wisten te houden. Bij ons is toch een beetje de norm dat je na 1 jaar uitblinken vertrekt.
Hopelijk kunnen wij dat komende jaren ook naar 3 of 4 jaar oprekken.
0 0
Redrum
Ze hebben die gasten simpelweg krankzinnig hoge salarissen gegeven. Dat is echt de enige reden dat ze die gasten hebben weten te behouden. De ware kunst van psv is dat ze dit allemaal zeer goed verborgen weten te houden. Alle details over transfers en salarissen weten ze perfect uit de media te houden. Dat is hun enige kracht. Ze hoeven het niet bekend te maken en zorgen ervoor dat het ook niet bekend wordt.
0 0
..::Rootje::..
Ze hebben inderdaad niets te klagen.
Van de 3 keer dat PSV op een zondag speelde, werd hun wedstrijd 3 keer verplaatst naar 20:00 uur savonds. Ben er zeker van dat als PSV niet tegen Ajax zou moeten, ook die wedstrijd naar de avond verplaatst zou worden.

Ze kunnen niets anders dan lief zijn.
0 -1
Babangida83
Laten we eerlijk zijn. 3 dagen rust versus 4 dagen rust is een verschil. In dit geval heeft Ajax zelfs 5 dagen rust, maar dat is niet zo anders dan 4. In hun geval hadden wij daar zeker (en terecht) over geklaagd. Beetje rare competitieplanning. Dus hoop dat we daar nu ook lekker van kunnen profiteren. Net zoals PSV ons destijds tegen Schalke het kampioenschap gekost heeft.
1 -5
Redrum
Hoe vaak is dit niet andersom geweest? Meestal hebben zij meer rust dan wij, maar wij benoemen dat simpelweg niet. Nu hebben zij een keer minder rust en lopen ze het massaal te benoemen. Ze zeggen dat het niet uit maakt, maar het feit dat ze het benoemen zegt al genoeg. Het blijft gewoon op alle gebieden een heel eng en laf clubje.
0 0
..::Rootje::..
Verschil is wel dat PSV ALWEER thuis speelt.
Die voordeel hebben ze dus voor de zoveelste keer mee.

En ik geloof niet dat Ajax zou klagen. Waarschijnlijk een paar supporters. Net zoals bij PSV het geval is.
0 0
Hollister
Wat een geneuzel.. Ajax heeft vorig jaar het hele jaar maar steeds max 3 dagen rust gehad... en speelde PSV altijd lekker vooruit op de zaterdag.
0 0
Bjorn
Lijkt me goed dat ze niet klagen. Ik denk even terug aan PSV - Ajax (1-0) nadat wij op donderdag uit bij Schalke hadden gespeeld in 2017.

PSV roemloos derde, wedstrijd van het jaar werd gewonnen, Ajax in de EL-finale en tot de laatste speeldag maar weer meestrijdend om de titel.
1 0
Gooseman
Tsja, had je maar niet moeten verliezen van de Zwitserse reuzendoder Basel. Dan had je minimaal een dagje langer rust kunnen hebben.
2 0
Redrum
Dan hadden ze daarna nog twee clubs moeten verslaan, maar ze hadden zeker een kans het te halen. Wel toevallig dat ze nu tegen die Oostenrijkers in de poule moeten, die ze bij winst op Basel hadden getroffen. Benieuwd hoe ze het daar tegen doen.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
We moeten gewoon winnen daar. Kop omhoog, borst vooruit. WIJ ZIJN AJAX!
3 0
EuforischeRealist
Nou niemand wil het als excuus gebruiken, maar inmiddels hebben de coach en verschillende spelers het aangehaald. Ben benieuwd als ze er zondag dik van af gaan of het alsnog benoemd wordt, zo'n jankclub is het wel.
4 0
Jariiii
Nou, FANTASTISCH hoor. Halleluja.
En nu maar weer door.
1 0
Schwalbino
Nu Luuk weg is hebben ze een anti-jank beleid. Voor hoelang?
1 0
Redrum
Tot zondagmiddag 16:45. Dan begint het gejank en het stopt niet meer.
1 0