Van Bommel: 'Had PSV maar Champions League moeten halen'

DouwedeVries96, 20-09-2019 om 07:50, 12134 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PSV maakte donderdagavond indruk tegen Sporting Lissabon, hoewel de uitslag 'slechts' 3-2 was. Coach Mark van Bommel wil zich niet verschuilen achter de twee dagen minder rust dan Ajax. 'Hadden we maar Champions League moeten halen', zo zegt hij tegenover De Telegraaf.

Maar dat Van Bommel wel degelijk rekening hield met de kraker van aanstaande zondag was duidelijk. Belangrijke spelers werden gespaard of eerder naar de kant gehaald. Feit blijft wel dat hij slechts 72 uur later de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het jaar speelt. Beide ploegen staan nu op dertien punten uit vijf wedstrijden.

De ploeg van Van Bommel werd gedirigeerd door de pas zeventienjarige Mohamed Ihattaren. Hij adviseerde bondscoach Ronald Koeman zo snel als mogelijk het Nederlands-Marokkaanse talent naar Oranje te halen. 'Wat mijn rol rond zijn keuze is? Ik praat met hem' aldus Van Bommel. 'Ik denk dat zo’n type speler heel belangrijk is voor het Nederlands elftal, maar ik kan hem niet onder druk zetten. Hij moet zelf die keuze maken, dat is voor hem niet makkelijk. Ik vind het knap hoe hij daarmee omgaat. Er is zoveel druk vanuit Nederland en Marokko op hem.' 

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome tijdens de Viewing Party!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mickey2602
PSV met de rust 2-0 voor maar aangezien Ajax sinds vorig seizoen altijd de 2e helft beter is winnen we met 2-6(zoals een aantal seizoenen geleden).
Ik snap niet dat mensen een gelijkspel of zelfs verlies goed vinden want er volgt nog bijna een heel seizoen.
Deze moeten we winnen want:
1:Na jaren van achtervolgen moet PSV nu maar eens in de achtervolging.
2:We delen een tikkie uit als we in Eindhoven winnen.
3:Stel dat we verliezen,dan wordt het weer wedstrijd na wedstrijd hopen op puntverlies van PSV want men vergeet misschien,om ze dan in te halen moeten zij eerst punten laten liggen.
En 4: We kijken alleen naar onszelf en niet naar de concurrentie want daar hebben we toch geen invloed op. Dus winnen is een eis!
0 -1
WouterBerg83
Het moge duidelijk zijn dat het ook dit jaar weer tussen Ajax en PSV zal gaan om het kampioenschap, dus dan is een wedstrijd tegen PSV gewoon een 6-punten pot. Omdat ik Ajax gemiddeld gezien de betere ploeg acht is een gelijkspel het minimale. PSV laat normaliter meer punten liggen in de rest van de competitie.
0 -1
trainerdv
Goede sportieve denkwijze. Ik snap de antipathieën naar van Bommel wel, dondersgoed zelfs, maar ik ben blij dat hij bij PSV zit. Dat past gewoon.. Malen en Ihattaren zijn de enige die bij ons in de basis zouden staan, dus op papier zijn we zeker beter. Tegen Sporting waren ze best goed, maar Ajax is andere koek. Het wordt absoluut weer tijd voor een overwinning daar.
2 -1
Jorehn
Wie zou jij dan uit de voorhoede halen? Tadic, Ziyech, Huntelaar of Neres? Ik denk serieus dat Malen het best lastig zou krijgen om zondermeer basis te staan
0 0
Cupmetgroteoren
En waar komt die hosanna stemming bij psv plots vandaan? Psv heeft een zwakke keeper, een zwakke verdediging en zwak middenveld. Ajax moet daar gewoon simpel kunnen winnen.
3 -7
Warrior
Dat heb ik wel vaker gedacht, en juist dan verloren ze. Ook voor psv zijn de wedstrijden tegen Ajax de belangrijkste van het jaar. Zeker voor de supporters. Ik ben al tevreden met een gelijkspel. Al is het maar omdat ze dan niet boven Ajax komen.
0 -1
Gonzalez75
Simpel kunnen winnen. Ja, dat dachten we vorig jaar ook tegen Eindhoven en Rotterdam. Warem we kansloos vanwege arrogantie en onderschatting. Ik ben benieuwd zondag. Hoop dat we winnen.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Ze kunnen het spell niet maken met die schornmskrrs. Viergever is een ster daar.
0 -1
kade88
Doe het goed in de competitie, winnen in de EL. Hebben met Ihattaren een jeugdspeler die heel lekker gaat en Donyell Malen is in vorm. Ik begrijp het wel.
Des te lekkerder het wordt als we ze pakkie geven zondag.
0 -1
Juichtoon
Zou de geboortedatum van Ihataren wel kloppen?
0 -4
kade88
Hij is toch in NL geboren? Dan klopt het wel.
3 -3
Juichtoon
Oké. We gaan z'n professie zien dan.
0 -1
kade88
Hoewel ik geen enkele affiniteit heb met die sfeerloze club vind ik het wel knap dat ze enigszins weten aan te haken bij ons. Ze hebben veel minder geld maar het lijkt toch alsof ze het aardig op de rit hebben daar. Ik denk dat de rivaliteit met PSV heel goed is voor het Nederlands voetbal. Ajax wordt hierdoor ook scherp gehouden.

Off topic: Hoe zal Gravenbergh het doen in het eerste? Zou hij dat niveau al aankunnen? Martinez Gravenbergh Donny lijkt me namelijk een lekker middenveld. Alvarez een linie naar achteren.
2 -1
jaripettersson
Dat lijkt mij een heerlijk middenveld
0 -1
Illegaal
En wie moet er dan uit voor Alvarez?
1 -1
RuffRhythim
Wie denk je?
2 0
Illegaal
Veltman
1 0
RuffRhythim
U gaat door voor de broodrooster !!
3 0
AltijdGelijk
Het probleem is dat zij dit als wedstrijd van het jaar zien, wij hebben dat niet.

Vaak worden we bij PSV uit helemaal weggespeeld.

Hoop dat het dit jaar andersom is!
2 -1
Redrum
We worden nooit weggespeeld door psv. We spelen gewoon vaak gigantisch kut en zij zijn dan net wat feller. Het zijn vaak dramatisch slechte wedstrijden de afgelopen jaren, waarbij de balletjes voor hun dan net goed vallen en wij zelf bijna niks creeëren. Maar wegspelen, dat is toch echt iets heel anders.
0 -1
Jariiii
Vorig seizoen zijn we daar echt weggespeeld hoor.
2 0
Mathobo
Weggespeeld worden gebeurt wanneer je nauwelijks balbezit hebt, niet onder de hoge druk uit kan voetballen en alleen maar op je eigen helft staat. Dit was niet het geval afgelopen jaar. Wij hadden constant de bal, we werden alleen niet gevaarlijk. Tegen feyenoord werden we ooit compleet weggespeeld en toen wonnen we met 0-1.
0 0
Redrum
Het is tijd om zondag eigenhandig een einde te maken aan die totaal misplaatste hosanna-sfeer in Eindhoven.
6 0
AJAXAFC1
Indd laat alles en iedereen maar lullen wij moeten zaterdag gewoon de baas zijn in eindhoven 1-4 mooie uitslag altijd ;)
0 0
PJK54
Zondag is niet "de wedstrijd" van het jaar oké gaat om de eerste plek er komen er nog zoveel. Dat het een prestige wedstrijd is ben ik het mee eens en de vijand verslaan in eigen huis is natuurlijk het mooiste wat je kan doen.
0 -1
Venta
Het probleem met de eredivisie is dat het niet uitmaakt wie er beter is: Ajax of PSV. Het gaat om het onderlinge resultaat! Want van de overige 32 potjes, winnen zowel PSV als wij er ongeveer 30. Dan zijn die 3 punten meer of minder echt wel cruciaal.
2 0
Knalpot
Die wedstrijd in maart is straks cruciaal, deze uitslag kan zeer bepalend zijn maar over het algemeen wordt er wel in een wedstrijd of 7 a 8 punten verloren door zowel PSV en Ajax (zelfs in het seizoen dat we geheel ongeslagen waren 94/95 speelden we 7x gelijk) en dus niet die 30 potjes waar jij het over hebt.
0 0
kade88
Precies. Deze wedstrijd is net zo belangrijk als een 'kampioenswedstrijd'. Evenveel punten te behalen.
0 0
wendoo9
Sorry Mark maar dit is het podium waar jullie nu net meekunnen. Cl is veel te hoog gegrepen voor jullie !!!
1 0
GvanderK
Laten we nog maar eventjes wachten met zulke uitspraken, zondag moeten we ze eerst maar even verslaan.
0 -3
Juichtoon
Gelijkspel is ook prima. Waarom moeten wij daar nu opeens winnen? Vanwege die vi journalist?
0 0
Bky
Nee hoor, zelfs als we daar onverhoopt verliezen betekent het niet dat PSV mee zou kunnen in de CL. Dat staat of valt niet bij een wedstrijdje.
1 0
GdlT
Eindelijk, Mark van Bommel zegt een keer niets verkeerd. Nu dit volwassener gedrag ook nog langs de zijlijn tonen Mark en misschien wordt het nog iets met je ;-).
Destijds had ik een hekel aan de speler MvB, maar dat kwam omdat ik een dergelijke speler liever bij AJAX had zien spelen.
0 0
A'dam Oud-West
Ihattaren als tussenpaus voor Unuvar denken jullie? Of komen ze samen op dat middenveld met Frenkie de Jong?
1 -3
Redrum
Ik denk dat hij lekker vooral in Eindhoven moet blijven. Dit ventje is nog gestoorder dan Afellay.
2 -1
A'dam Oud-West
Ik bedoel in Oranje, pipo. Ik weet niet zo heel veel over zijn geestelijke gezondheid, maar als je al zo vroeg debuteert en belangrijk bent, bezit je wel over een aardig pakketje mentaliteit, gedrevenheid en misschien zelfs genialiteit. Elke topsporter is een beetje gek in z'n hoofd.
0 -3
MitsjollAjax
Eerlijk is eerlijk dit is wel een goede uitspraak van mark of zou ik zo positief reageren omdat hij normaal altijd maar aan het klagen is
0 0
nuff-said
We moeten niet vergeten dat we vorig jaar uit bij hun niet ons sterkste selectie hadden. Matthijs was niet bij en we moesten in een kaka opstrlling spelen
3 0
xstaniox
Maar De Ligt is er nu ook niet bij, he.
0 0
nuff-said
Nee maar andere mensen zijn nu opgestaan. Nu is bijv een martinez belangrijk of een nico. We hadden geen goede vervanger toen
0 0
Redrum
Voordat we vorig jaar één bal getrapt hadden wist ik al dat het een drama ging worden. Het wegvallen van Matthijs was het begin van het drama. De oplossing van Ten Hag maakte het allemaal veel erger. De lucky toevalsgoals van psv maakten het drama compleet.
1 -1
AlexIbarra
Jammer dat die Portugezen 1,5 eigen goal maakten in het eerste kwart vd wedstrijd.
Winst Psv is goed voor NL maar ik had graag gezien dat ze er harder voor moesten werken.

Anyway, op naar de 'belangrijkste wedstrijd vh jaar'. Voor hun dan.
2 -1
A'dam Oud-West
Voor ons niet? Ik vind dat je nooit kunt spreken van 'de belangrijkste vh jaar', want er komen altijd weer belangrijkere. Wij hadden vorig jaar wel 9 of 10 wedstrijden vh jaar... Maar PSV uit vind ik behoorlijk belangrijk
1 0
kaashaas
Je krijgt er toch 2 tegen en die sportin is natuurlijk een wereldclub
1 -1
DeMeervanweleer
Begrijp ook niet van alle lof, de commentator, de media, doen geloven dat PSV een wereldpartij heeft gespeeld. De waarheid was dat Sporting dat in een enorme crisis verkeerd er echt nog zo 2-3 in had kunnen prikken. Tegen deze verdediging krijgt Ajax hoe-dan-ook kansen. Die Ihattaren is echt een enorm talent, die had ik heel graag bij ons gezien.
2 0
Schip
Haal. Ihattarren.

Die gast is na Frenkie het beste wat er uit de NL opleidingen is gekomen de laatste jaren. Nu is hij ongetwijfeld duur, maar volgend jaar onhaalbaar. Je hebt enorme kwaliteit in huis wanneer anderen vertrekken. Uit de opleiding komt die op die positie niet. Ja, Unuvar, maar die speelt niet helemaal op dezelfde positie en zulke talenten versterken elkaar.
1 -1
Venta
Ihattarren, Malen én Bergwijn in de winter voor 70 miljoen. Spelen ze na de winterstop lekker in de Champions League óf ontevreden bij PSV die voor een mooie transfer met beter salaris is gaan liggen!
0 -1
Knalpot
Voor 70M krijg je er hooguit 2. En van die 3 denk ik dat er hooguit eentje die overstap wel wil maken.
0 0
kade88
Ihattarren daar weghalen zal wel voor veel reuring zorgen. Haha. Die jongen komt uit Utrecht geloof ik, had dus ook door ons gescout kunnen worden.
0 0
Aspers73
Even afwachten, meeste Marokkaantjes komen als een komeet omhoog en daarna stagneren ze. Alleen Ziyech niet. Hij heeft ook alleen wat Eredivisie wedstrijdjes en een EL wedstrijd gespeeld.
1 -1
GotnohairWedontcare
Als hij al zou willen komen, betaal je een onverantwoord bedrag voor een speler die zomaar tegen kan vallen in een andere omgeving.
0 0
Schip
Zoveel zal hij niet verdienen. Dat gastje is 17. Die kan echt niet fortuin kosten zoals Bergwijn. Zijn rust, passing, balbehandeling en volwassenheid zijn echt superb. Druk kan hij prima mee overweg blijkt al. Geen enkele reden aan te nemen dat hij in een andere omgeving dan weer zou tegenvallen. Zo kun je het aankoopbeleid wel afschaffen, als je jouw stemming overneemt.

Had je Neres, Ziyech, Nico en consorten ook niet hoeven halen. Frenkie evenmin.

Halen of iig polsen of hij daarvoor open staat.
0 0
GotnohairWedontcare
Het is een aanname van mijn kant, daar heb je helemaal gelijk in. Maar ik baseer het op de overspannen manier waarop PSV de laatste keer reageerde toen we interesse in een speler van ze toonden. Ik denk dat ze doodsbang zijn voor het Bayern-scenario en daarom een bedrag gaan eisen waarvoor we een gearriveerde speler bij een andere club kunnen halen. Vind je het bijvoorbeeld nog steeds een goed idee als ze 20+ vragen?
0 0
kaashaas
Hij is goed maar de transfermarkt is al dicht
0 0
Aspers73
En deze wedstrijd belangrijkste van het jaar? Hij is totaal niet belangrijk in mijn ogen nu, nog zoveel wedstrijden om 3 punten goed te maken.
3 -1
FollowAjax1
Je deelt wel een tik uit als je uit wint, PSV weet o.a. na de JC-schaal en het duel vorig jaar ook dat er in Amsterdam zelf niets te halen valt.
1 0
Aspers73
Als Ajax zo had gespeeld waren ze afgemaakt in de pers. Paar countertjes in eigen huis tegen een hele matige ploeg. Daarom zitten ze niet in de CL en daarom zijn de beste teams in CL allemaal teams die de bal willen hebben en kunnen voetballen, waaronder Ajax.
0 0
Cisco2
Joh. Wat een volwassen reactie zeg.
1 0
RuffRhythim
Alsof ze iets in de CL hadden te zoeken....
0 0
PetrusKeizer
Mark: 'mogge, Mo'
Ihattaren: 'goedenmorgen, trainer'
'ga ff zitten, jongen. Koffie met melk was t toch?'
'jawel, trainer'
'koekje erbij?'
'nee, dank u wel'
'alles goed thuis? je ouders,ook?'
'dank u wel, t gaat best'
'zeg hoor ns, ik wilde je gewoon ff spreken'
'ja....'
'maar, je weet het he? ik ben de laatste om je onder druk te zetten'
(.......)
'maar mocht je geinteresseerd zijn, dan kan ik je wel iets meer vertellen'
'waarover, trainer?'
'nou, gewoon. over waarom spelen voor Oranje goed is voor je carriere!'
2 -6
mgtow
Van Bommel is een beetje bang.
1 -2