Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

VI: 'Negende plaats lonkt op coëfficiëntenlijst'

DouwedeVries96, 17-09-2019 om 13:30, 10487 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nederland kan buitengewoon goede zaken doen op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Na de sterke prestaties in de kwalificatie in augustus kan Nederland nóg verder stijgen op de ranglijst. Dit valt te lezen op het digitale platform van Voetbal International

Als Ajax, Feyenoord, PSV en AZ deze week goed presteren kan het weleens hard gaan. 'Het valt helemaal niet uit te sluiten dat de huidige nummer elf Nederland zich donderdagavond terugvindt op de negende plek van de lijst. Elke overwinning in het hoofdtoernooi van de Champions League en Europa League levert twee punten op, een oogst die wel moet worden gedeeld door het aantal teams waarmee de campagne werd aangevangen, in het geval van Nederland vijf.' Naast Ajax, PSV, Feyenoord en AZ begon ook FC Utrecht in de voorrondes. De Domstedelingen gingen echter, in tegenstelling tot de andere vier, ten onder.

Op basis van de conclusies van VI kan het er heel rooskleurig uit komen te zien. 'Op basis van de resultaten sinds de zomer van 2018 neemt de Eredivisie keurig de zevende plaats in, onder Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Frankrijk. De coëfficiëntenlijst zit zo in elkaar dat landen die hoog staan moeilijk kunnen zakken. Als Nederland rond de negende, tiende plek uitkomt, is het verzekerd van twee clubs in een Europese groepsfase, oftewel minimaal twaalf wedstrijden waarin het coëfficiënt flink kan worden verbeterd.' 

Het gevaar van achtervolger Oostenrijk is ietwat geweken, terwijl Turkije en Oekraïne plaats negen en tien bezetten op een relatief kleine afstand. De twee laatstgenoemden haalden goede resultaten in de seizoenen 2015/16, 2016/17 en 2017/18. Deze prestaties vallen binnenkort weg, hetgeen gunstig is voor Nederland.

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A'dam Oud-West
Ik zie Feyenoord amper 2 keer gelijkspelen in die groep van ze, dus daar gaat het niet van moeten komen. PSV zit daar met Sporting Lissabon (altijd lastig), de Oostenrijkse sensatieploeg, LASK en het stugge Rosenborg. AZ kan het misschien wel winnen van Partizan en Astana, maar anders zie ik het somber in.
2 -1
Joseph
Het eerste wat natuurlijk moet veranderen is dat behaalde punten gedeeld worden door het aantal actieve clubs. Er moet dan wel een puntenverschil zitten tussen een overwinning in de Champions League en eem overwinning in dr Europa League.
0 -1
Rentokill
"De coefficientenlijst zit zo in elkaar dat clubs die hoog staan moeilijk kunnen zakken."
Wéér zo'n kutregeltje waarmee kleinere clubs nooit mee zullen kunnen doen met de 'elite'. Maffiapraktijken.
2 -1
RusselWestbrook
Ik betwijfel of het wel waar is. Deze landen (zo staat het in de tekst, niet clubs) kunnen meer punten halen omdat ze meer clubs afvaardigen, maar ze verliezen de punten ook des te sneller als die clubs kut presteren. Waar wij alle punten door 5 delen, delen zij de punten door 7.
0 -1
strafschop
Dat niet alleen, rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase betekent geen extra punten via voorronden.

Op het moment heeft alleen Scotland gemiddeld meer punten gepakt dan NL dit seizoen. NL staat op 4.000 punt voor dit seizoen, een Frankrijk dat 5 clubs rechtstreeks in de groepsfase heeft staat op slechts 2.666.
1 0
Labrador
Graag gedaan Nederland.
0 -1
Redrum
Ho, ho, vergeet de inbreng van psv vorig jaar niet. En Feyenoord heeft tot nu toe volgens mij zijn puntenaantal van de afgelopen 5 jaar in 3 potjes al geëvenaard, al is dat ook niet zo heel lastig natuurlijk.
0 -1
Sirius666
Portugal boven ons, wel ja :-/
0 0
Jariiii
Zou mooi zijn.
0 0
AlexIbarra
Nu nog presteren.. ;)

Maar 4 vd 5 in de hoofdtoernooien is wel een lekker uitgangspunt.
Los van onze prestaties denk ik dat elke week minimaal 1 vd 3 anderen wel een keer wint.

Nu we 2x door de voorrondes heenkomen is het natuurlijk wel leuk maar directe plaatsing geeft zoveel meer zekerheid en rust, voor de transferperiode en de seizoensvoorbereiding.
3 0