Van Bergen: 'Daar heeft Ajax moeite mee'

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 09:05, 7698 views, Voetbal International, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mitchell van Bergen, aanvaller van sc Heerenveen, is tevreden met de manier waarop zijn team zich in de eerste helft staande hield tegen Ajax. Na de pauze ging het echter mis voor de Friezen en daar baalt de rappe Van Bergen van.

‘Ajax heeft heel veel kwaliteit en dat hebben ze vandaag (zaterdag, red.) weer laten zien. In de eerste helft begonnen we wel heel goed en waren we zeker niet de mindere ploeg, maar in de tweede helft geven we het gewoon weg’, vertelt Van Bergen aan Voetbal International. De aanvaller onthult vervolgens hoe sc Heerenveen Ajax wilde bestrijden.

‘We hanteerden dezelfde tactiek als vorig jaar: afwachten en counteren. Daar heeft Ajax wel moeite mee, vooral omdat ze met zijn allen op onze helft staan. Dan staan ze soms maar met twee man achterin en ligt er dus veel ruimte voor ons. Daar zijn wij goed in. Als Lille dinsdag van Ajax wil winnen, dan zou ik op de counter gaan spelen.’

Woudenberg over VAR-moment: ‘Was gewoon een fysiek duel’

Lucas Woudenberg, linksachter van sc Heerenveen, vindt dat het tweede doelpunt van de Friezen onterecht is afgekeurd. De verdediger maakte een overtreding op Joël Veltman, waarna sc Heerenveen in de daaropvolgende aanval scoorde. Door toedoen van de VAR werd die treffer echter geannuleerd. Woudenberg is het daar niet mee eens. ‘Ik denk dat het gewoon een fysiek duel was. Geen zware overtreding, maar de scheidsrechter maakt een beslissing. Of je het er mee eens bent of niet, je moet het accepteren’, aldus Woudenberg tegen Veronica Inside.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vierendertigste
Ja, lekker counteren op z'n PSV-s
Die kwamen er ook een eind mee, maar niet ver genoeg
0 -3
Stoffer
Vind Van Bergen echt een leuke en talentvolle speler, maar is nog niet klaar voor niveau Ajax. Misschien over 2 jaar ofzo, maar dan moet je ook maar net plek hebben enzo.
0 0
Spitz
Mooie stukjes. Maar.....Donny is geblesseerd en ten Hag is sindsdien bezig met Martinez en Alvarez op het middenveld. Terwijl deze twee jongens ook gewoon centraal kunnen staan in de verdediging. Is pure luxe in mijn ogen. Schuurs leert van deze wedstrijd meer dan op de bank te zitten. De Ligt maakte ook veel fouten hoor. Is blijkbaar alweer vergeten. Maar in het begin bij Ajax en Nederlands elftal. Schuurs weet precies wat er nog beter moet. Is zeer zelfkritisch. Heel goed. Alvarez speelt ook op safe op het middenveld. Maar wie zegt mij dat ie dit niet als CV doet. Is pure gewenning van deze knaap. Maar mensen inpassen is goed. Je doet het echt niet hele seizoen met 11 dezelfde spelers. Wat als er blessures, schorsingen gaan komen. Daarom. Nooit verkeerd en maak het iedereen maar eens naar de zin. Nu die, volgende keer die speler erin. Het mooie wordt straks als Donny weer speelklaar is. We gaan het zien hoe het dan staat.
2 0
MPAjax
twijfel was ook niet of het een fysiek duel was lol
0 0
Dexy
Na de wedstrijd van gisteren moet ik toch eerlijk toegeven dat ik het fout gezien heb met mijn kritiek op Ten Hag over Veltman als RCV.

Dat is nog altijd een betere optie dan Schuurs, die gewoon nog heel veel moet leren. Positioneel heeft hij nog regelmatig moeite en dat kan niet als je met grote ruimtes in de rug verdedigt. Ten Hag ziet dat natuurlijk ook en ik snap om die reden wel waarom hij Veltman voorlopig de voorkeur geeft als RCV. Bijkomend voordeel daarvan is dat je dan met Dest een snelle vleugelverdediger kunt opstellen, die het vermogen heeft om het snelle buitenspelers van de tegenpartij lastig te maken. Met Veltman als rechtsback mis je die snelheid volledig.

Uiteindelijk hoop ik op een achterhoede Nico-Blind-Alvarez-Dest. Voor Lille en PSV zal deze opstelling wellicht nog te vroeg zijn (want nog niet samengespeeld in deze opstelling, dus te riskant om dan uit te proberen), maar op termijn hoop ik wel dat we hier naartoe gaan. Tegen Lille en PSV zou ik weer met Veltman als RCV gaan spelen: Nico-Blind-Veltman-Dest. En Schuurs wil ik echt niet meteen de grond inboren, ik hoop dat die jongen genoeg minuten gaat maken tegen de lagere ploegen van de Eredivisie, maar tegen sterkere tegenstanders is het nog te zwak wat hij momenteel laat zien.
3 -1
Illegaal
Ja het is simpel je bent tegen snelle aanvaller heel kwetsbaar met de trage Blind en Veltman achterin.

Ten hag heeft dest verschillende keren in de basis gezet de afgelopen weken maar nu het noodzakelijk is om een snelle verdediger te hebben tegen de snelle heerenveen aanvallers zet hij de trage Veltman als back??????.... ik snap dit niet.

Volgende week tegen Psv moet hij Dest eigenlijk Malen op de huid laten zitten, egaal waar Malen loopt daar moet hij ook heen, Blind of Veltman kan absoluut niet tegen Malen, dan ga je eraan
0 -3
Nick88
Dest is gisteren gewoon gespaard voor tege Lile... das toch niet zo gek met een net doorbrekende speler?
2 0
wendoo9
Ga Malen niet groter maken dat hij is. Gisteren kon ik als amateur ook makkelijk meedoen in deze wedstrijd. Vitesse liet gisteren helemaal niks zien en deed ook helemaal niks. Een aanfluiting dit elftal van die slusch puppie wat ze hebben laten zien.
3 0
GvanderK
Toen Blind er even flink naast zat werd er vervolgens erg naïef verdedigd. Schuurs liep van zijn man af inplaats van er op te duiken. Leerzaam moment voor hem. Ik ben van mening dat Ten Hag het beste voor Alvarez kan kiezen achterin.
1 0
Jari_held
Precies centrum gewoon blind alvarez.. middenveld met vd beek en martinez en ziyech op 10. Promes neres flanken tadic spits. Dan staan al je beste spelers op het veld. Zo moeilijk is het allemaal niet
3 0
AltijdGelijk
Bij Vitesse al een toptalent, waarom speelt hij niet bij ons?
0 0
Stoffer
Hij vertrok juist naar Heerenveen omdat hij meer wilde spelen in de eredivisie en daar zijn kansen daarvoor groter zag. Daar past een transfer naar Ajax en spelen in Jong niet bij lijkt me. Daarnaast is het nou ook weer niet zo'n groot talent dat Ajax hem echt moet hebben. Wordt misschien over een paar jaar een bruikbare speler voor Ajax.
0 0
Bky
Leerzame momenten voor het middenveld. Werd bij vlagen compleet overlopen tijdens counters. Mooi dat we alsnog winnen en dat we dit een paar keer zagen gebeuren.
0 -1
insectenverdelg
Tot de 1-1 werd Heerenveen ook weggespeeld. Alleen heeft dit Ajax soms na een tegenslag dst ze eventjes of zelfs ietd langer ( zoals Apoel uit) totaal de weg kwijt zijn.
4 0
Joseph
Zie dat hij net 20 is geworden, zeker een speler om goed in de gaten te houden, met een iets hoger rendement kan dit echt een topper worden.
1 0
Marcao
Hij doet me denken aan ene Marc O. in zijn jonge jaren... interessante speler!
0 0
AltijdGelijk
Overmars was echt 3 klassen beter dan deze jongen, kwa snelheid misschien hetzelfde, maar Overmars kon ook met beide benen voorzetten geven, Overmars was echt een klasse buitenspeler
0 0
Radikaal
Ja, maar met 20 speelde Marc ook nog maar bij Go Ahead en was vooral bekend als Speedy O. Overmars speelde zijn hele carriere uiteindelijk vooral op kracht en snelheid. (Niets afdoende aan dat ie idd een klasse buitenspeler was met een wereldcarriere).
0 0
Alderweireld3
Onzin. Overmars speelde op zijn 19e al bij Ajax.
0 0
pinballmagic
Inderdaad daar zat ik ook aan te denken.
Veel gelijkenissen
hij liet de zwaktes van Ajax achterin zien
0 0
Dit is mijn club
“In de tweede helft geven we het weg”. Nee, Ajax is een paar klassen beter en had er 6 of 7 moeten maken.
4 0
Ajacied33
Leuk spelertje die Van Bergen, misschien iemand om in de gaten te houden?
3 0
markk
Wat voor kwaliteiten heeft hij naast het feit dat hij redelijk snel is? (Naast Blind en Schuurs lijkt iedereen ineens op Usain Bolt)
1 0
Stoffer
Hij speelt ook wel slim hoor, tussen de linies, en in vrije ruimtes, staat bijna altijd vrij. En houdt ook het overzicht aan de bal, zoekt de combinatie. Maar moet zich nog wel verder ontwikkelen.
1 0
Kaito
Te lage rendement op dit moment, maar wie weet in de toekomst iets voor Ajax. hij is behoorlijk snel en ook technisch goed. dit zijn tegenwoordig zeldzame kwaliteiten voor een blanke Nederlandse speler. Doet me een beetje denken aan Berghuis.
0 0