Galtier: 'Reizen vol plezier naar Amsterdam'

JesseTH, 13-09-2019 om 23:40, 3947 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Christophe Galtier, trainer van Lille OSC, geeft zijn ploeg vanaf vrijdagavond toestemming om hun vizier te richten op het duel met Ajax. Dinsdag treffen beide ploegen elkaar in Amsterdam, maar eerst moest Lille afrekenen met Angers.

'Vanaf nu mogen en kunnen we aan de clash met Ajax gaan denken', zo citeert Voetbal International de coach. 'We zullen ons goed voorbereiden en willen daar vastberaden voor de dag komen. We weten wat voor tegenstander we treffen, en dus weten we hoe moeilijk het gaat worden. We reizen vol plezier naar Amsterdam.'

Galtier hoopt dat zijn ploeg nog lering trekt uit de slotfase tegen Angers, waarin hij het nog bijna fout zag gaan. 'In de 86ste minuut, bij een 2-0 voorsprong, moet de wedstrijd in het slot zitten. Dat het nog spannend werd lag niet aan onze overmoedigheid, maar aan onervarenheid. We vielen in slaap en werden daarvoor gestraft. Maar het was vooral belangrijk om vanavond te winnen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radikaal
Ha! En we zien jullie met veel plezier komen.
0 -1
Redrum
En met de staart tussen de benen weer terug naar Lille.
0 -1
Libero
Er staat een enorm gewijzigde selectie t.o.v. vorig jaar. Minstens elf aankopen en nog meer verkochte en verhuurde spelers. Doet me aan Monaco denken na het succesvolle CL-seizoen, behalve dat Lille het afgelopen seizoen slechts in Ligue 1 liet zien. Ze hebben wel sterk ingekocht met bv Renato Sanches , maar maak er dan eerst maar eens een goed draaiend team van.
Geen geweldige start vd competitie met twee keer verlies, maar resultaten in de landscompetitie zeggen lang niet alles. Zie Real in 17/18.
Je kan er eigenlijk weinig van zeggen.
1 -1
Sanalologo
Vraag me af wat sanches heeft laten zien in zijn carriere? 1 goed jaartje in Portugal.
0 -1
Libero
Tja, Bayern nam ook niet voor niets afscheid van hem en ving nog minder voor hem dan wij voor Dolberg. Geen vergelijkbare spelers qua positie, maar wel als veelbelovend talent en ze hebben ook beiden met blessureleed en een slechte comeback te maken gehad.
Ik dacht eigenlijk dat hij in de nationale ploeg van Portugal nog regelmatig basis stond, maar zie nu dat dat helemaal niet het geval is, op een zeldzaam potje na.
Ik moet toegeven dat ik wellicht een iets te positief beeld van hem had.
Maar, voordat we alle aankopen van Lille gaan wegen, het heeft in ieder geval wel flink de buidel getrokken voor een club die Europees nooit wat in de melk te brokkelen had en nationaal, op vorig seizoen na, tot de middenmoot behoort.
0 -1
Schip
Belangrijker of ze nog blij zijn als ze terugreizen.
2 -2
ETM
Verschrikkelijk belangrijk om 3 punten te pakken. Je kunt zeggen over Lille wat je wilt, het zijn vast geen koekenbakkers (volgens mij ging PSG er met 4-1 af vorig seizoen?) maar Lille is op papier de minst sterke tegenstander. Schijnen 2 sleutel spelers kwijt te zijn. Het wordt naar aller waarschijnlijkheid een zeer spannende groep met kleine verschillen. Thuis van Lille winnen is dan wel heel belangrijk. En Ajax zegt dan ook meteen: we zijn er er weer! Reken maar dat dat angst inboezemd bij Chelsea en Valencia.
Van wat ik begrijp van Lille is dat het een levensgevaarlijke ploeg is in de omschakeling. Al was Pepe daar geloof ik heel belangrijk bij. Veel fysieke kracht en snelheid. Van mij mag Ajax weer met Alvarez en Martinez op het middenveld beginnen. Ajax gaf niks weg met die lui daar. En ze kunnen ook aardig ballen. Tadic en Ziyech ogen al sterk. Hopen dat Neres snel zn vorm vindt.
4 -3
Radie125
Vol gas die gasten aanpakken. Veel strijd. liever een lelijke wedstrijd met winst dan mooi met puntverlies.
1 -1
Schip
Nou, nee.

Je hebt een heel jaar je te pletter geknokt om de Ajax stijl en identiteit weer onder de schijnwerpers te brengen en er gaan twee (sleutel)spelers weg en gelijk ga je op resultaat spelen?

Ajax moet vooral zijn stijl weer laten zien. Dat de resultaten dan minder zijn, begrijpt iedereen wel. En als het achterin goed staat en de linies dichter op elkaar blijven, komen de resultaten nog wel.
0 -1
Libero
Die integriteit zou in een ideale wereld mooi zijn, maar de realiteit wil dat echt niet iedereen het wel snapt als je daardoor minder presteert.
Bovendien is overwinteren dé kans om niet alleen het gat met de NL concurrentie verder te vergroten, maar ook om te stijgen op de Europese ranglijst, zowel als Ajax als NL.
Dan kan je als kampioen met gegarandeerd CL-voetbal eindelijk eens je selectie een behoorlijke vakantie gunnen, makkelijker (jeugd)spelers behouden en uit een grotere vijver gaan vissen voor aankopen.
Maar in principe moet je natuurlijk wel gewoon van eigen kracht uitgaan en je eigen spel spelen. Dat geeft de beste kans op resultaat, maar als het in een bepaalde wedstrijd niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
De fans én media zullen het echt niet accepteren als je een pot op strijd verliest, omdat je stug vasthoudt aan de 'eigen identiteit'.
0 -1
Tinus
Ajax staat in de eerste plaats voor aanvallend en verzorgd voetbal. Als je als fan niet kunt accepteren dat je op die manier een keer verliest, dan ben je geen fan van Ajax, maar een fan van succes. Wat de media er verder van maken zal allemaal wel. Die vinden toch wel iets om over te zeuren.
0 -2
markk
Laat ze lekker van het vuurwerk genieten.
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Als Ajax maar beseft dat ze vol voor de winst moeten blijven spelen, als het nog gelijk staat in de 65e min. geen gas terug geven.Zo'n eerste pot moet je gewoon winnen anders loop je nog net niet na 1 wedstrijd achter de feiten aan.Je wil niet na 3 wedstrijden op 3 of 4 punten staan maar minimaal op 5 6.
1 -1
Koningtoto
Niet onderschatten, dan komt dit goed.
0 -1