De Ligt en De Jong weggegaan in 'heetste' transferzomer

DouwedeVries96, 13-09-2019 om 07:30, 11824 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn getransfereerd in de 'heetste' transferzomer ooit. Dat meldt De Telegraaf. In totaal gaven de toplanden vier miljard euro uit aan nieuwe spelers, dat heeft de FIFA bekendgemaakt na een analyse van het Internationale Transfer Matching Systeem (ITMS). 

Zoals Ajax Showtime al eerder meldde, komt er nog eens 10,5 miljoen euro aan 'bijkomende kosten' bovenop het transferbedrag van 75 miljoen van Matthijs de Ligt. Hetzelfde geldt voor het totale transferbedrag van Frenkie de Jong naar Barcelona. Bovenop zijn 75 miljoen, kwam 11 miljoen euro als bonus. Met in totaal 86 miljoen euro was De Jong één van de duurdere spelers. 

Een aantal opvallende statistieken: 

- De clubs in de vijf grote voetballanden zijn goed geweest voor ruim 75 procent van het totale bedrag dat over de hele wereld is uitgegeven aan transfers.

- De vier miljard euro die de ’Big 5’ uitgaf is bijna tien procent meer dan een jaar geleden.

- Engeland was opnieuw de grootste verkwister als het gaat om zaken doen op de transfermarkt.

- De Engelsen gaven weliswaar 7,5 procent minder geld uit dan vorig seizoen, maar in totaal waren hun uitgaven nog goed voor 1,2 miljard euro.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
verkwisters? ik zie clubs als gemeentes, ze moeten het geld opmaken dat ze van de overheid UEFA hebben gekregen en doen dat met aankopen
0 0