'De Ligt op een na best betaalde Serie A-speler'

FinnDekker, 10-09-2019 om 11:55, 12827 views, Gazzetta dello Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens La Gazzetta dello Sport verdient Matthijs de Ligt acht miljoen euro bij Juventus. Daarmee is de oud-Ajacied de op een na best betaalde voetballer van de Serie A. Alleen ploeggenoot Cristiano Ronaldo strijkt meer salaris op in Italië.

De Ligt verdient meer dan andere sterren als Romelu Lukaku en Gonzalo Higuaín. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt, heeft zodoende goed werk verricht voor zijn cliënt, toen de verdediger deze zomer de overstap maakte naar Turijn. Heel gek is het echter niet. Bij Juventus worden veruit de grootste bedragen betaald. 

Ook Lasse Schöne vertrok de afgelopen transferwindow naar Italië. De Deen streek neer bij Genoa CFC. De middenvelder verdient volgens het Italiaanse medium jaarsalaris van 1,5 miljoen euro. Schöne is daarmee de grootverdiener van de club. 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Zijn salaris zal extra druk meebrengen maar ook afgunst veroorzaken.
Hij zal de komende maanden sterk moeten zijn om zich daar door heen te knokken om te voorkomen dat hij bij Juve eindigt zoals een aantal andere grote Ajacieden mochten meemaken.

Ik hoop voor hem dat hij echt een bewuste keuze heeft gemaakt, het voetbal in Italië lijkt mij geen goed podium voor hem maar hopelijk laat hij ons versteld staan, ik gun het hem van harte.
1 0
MankeNelis
Het is een mooie sportieve keuze. Temeer omdat hij als kind in een Juventus pyjama sliep in de periode dat Juventus niets presteerde. Dat is nog eens oprechte clubliefde.
0 0
Lewis Hamilton
Heb Juventus - Napoli gekeken en ik schrok hoe ze daar van achteruit spelen. Leek wel prehistorisch voetbal, waar de middenveld schrikt als een verdediger een risicovolle inspeelpass speelt. Echt droevig.

Leuk dat geld, maar dan had je net zo goed naar City kunnen gaan en aanvallend voetbal gespeeld onder Guardiola.
2 0
EersteAanname
Je kan zeggen wat je wil over Raiola.. maar zo'n salaris krijgt ie toch wel mooi voor elkaar
1 0
Schip
Helpt niet echt om de druk en verwachtingen om direct top te presteren wat te verlagen. Maar goed, dit is echt zijn eigen doen door Raiola in te schakelen. Dan moet je ook maar met de druk van een super dure aankoop te zijn omgaan.

Wel jammer. De Ligt is een top gozer. Zou hem liever elders zien.
0 0
Rdk1983
Zonde van zo’n mooie dynamische voetballende verdediger om in Italie aan de slag te gaan. Maar goed.
3 -3
DS
Ik snap gelijk dat Matthijs voor dat geld gegaan is.
Die jongen kan op zijn 23e met pensioen.
Iedereen die zegt dat hij voor de helft voor een andere club zou gaan voetballen is hypocriet of knetter gek.
7 -4
PetrusKeizer
knettergek of hypocriet vraagt natuurlijk om fors tegengas. Ik zou dat niet vinden van mensen die t niet met je eens zijn. Maar op zich ben ik t verder helemaal met je eens. Als t bij Juventus tegen blijkt te vallen (voor hem en/of voor de club) kan hij altijd nog naar n andere, mooie club.
0 0
Schip
Dit is echt zo'n stupide opmerking. Alsof De Ligt niet met pensioen kan als hij 7 ipv 11 mj zou verdienen.

Is Frenkie nu een armoedzaaier? Heb jij wel enig begrip van geld? Denk je dat wanneer hij sportief niet meer doorontwikkelt en mislukt bij Juve, dat dit het waard is geweest omdat hij 15 mj meer heeft verdiend dan bij Barca, over 3 jaar?

Als De Ligt voor sportieve principes gaat en daarop zijn keuzes maakt, wordt hij sowieso steen en steenrijk.
2 -1
..::Rootje::..
Waarom hypocriet? En waarom knetter gek?

Geld maakt mij niet gelukkig. Het maakt dingen misschien wel makkelijker, maar wat ik met 8 miljoen per jaar zou moeten doen heb ik geen flauw benul van. En dan ben ik nog in een land wat mij helemaal niet aantrekt. Nee.
3 -3
MPAjax
klopt als je alles hebt is het leven niet spannend meer
0 0
Joseph
Waarom spelen er dan zo weinig toppers in China?

Geld is niet de enige drijfveer, wel bepalend als er tussen topclubs gekozen kan worden. Logisch dat de Ligt in de keuze tussen topclubs kiest voor de best betalende. Zeker als het verschil groot is.
1 0
Ajax27
Zeker niet de enige drijfveer nee. Maar China verschilt nog altijd wel heel erg van het spelen in top-5 competitie in Europa. Het niveau is een stuk lager, je bent niet (of moeilijker) in beeld voor je nationale elftal, voor Europeanen is het toch fijner om in Europa te blijven voetballen waar je familie/vrienden dichterbij zijn. Dit en nog 1001 factoren die doen beslissen dat de meeste spelers NIET voor China kiezen.

Maja kiezen voor 4 miljoen bij de ene club, of 8 miljoen bij de ander 5 jarig contract... tjah dat is een verschil van 20 miljoen in 5 jaar. Je bent debiel als je dat niet zou doen.

En iedereen kan zeggen wat ie wil over zijn keuze, maar spelen voor Juve... Barca.. Real.. Bayern... Man C.. het is allemaal Europese top, het zijn allemaal prachtige clubs in mooie competities. En het manneke is 19 jaar. Laat 'm 3-4 jaar in Italie spelen, vertrekken naar een andere mooie topclub op z'n 22-23e, daar weer 4 jaar voetballen en dan met 26-27 jaar nog bij z'n 3e absolute topclub neer te strijken om vervolgens op 31 jarige leeftijd terug te komen naar Ajax. Deze jongen gaat de komende 12 jaar nog alle successen beleven die mogelijk zijn als voetballer. En dan over 16 jaar, op 35 jarige leeftijd, wanneer ie stopt met voetballen, zal ie in 2035 de boeken ingaan als beste verdediger die NL ooit heeft gekend.

Dus laten we ons niet te druk maken om Matthijs. Die reist met Raiola half Europa nog door in z'n carriere en zal zeker na de Italiaanse competitie de Spaanse en Engelse competitie nog zien.
0 0
Henkjanklaas
Niet verkeerd voor een 20 jarige. Vast 8 miljoen en met bonussen kan dit uitgroeien tot 12 miljoen.
Het is te hopen dat hij een perfecte financieel adviseur heeft
2 0
Murtagh
wat een lelijk kut shirt
9 0
Bky
Voor 12 miljoen wil ik ook wel in zo'n lelijk kut shirt lopen :")
0 -1
amthree
Een lelijk kut shirt bij een lelijk kut club.
4 -2
Jan Doedel
Mino die vieze vetklep is de beste zaakwaarnemer ooit haha.
Er is maar 1 reden waarom de Ligt met hem in zee is gegaan.
Poen heel veel poen. Geeft ook niks maar laat ie ophouden te doen alsof het ergens anders om ging.
3 -1
stopperspil
Dacht dat hij bij Barcelona ook 8 miljoen kon verdienen. Geruchten gingen dat Juventus veel meer jaarsalaris zou betalen tot zelfs 12 miljoen..
0 0
diamanti
Ben benieuwd hoe concreet Barca was. Lijkt me dat zij ook wel wat geld over wouden hebben voor een eventuele komt van Neymar.
0 -1
trodat4030
Het verschil zal m vast zitten in het tekengeld, misschien wat secundaire arbeidsvoorwaarden als bonussen (kans op kampioenschap(spremie) is in Italie groter voor Juve dan in Spanje voor Barca, Barca heeft nog concurrentie itt Juve) en commissie voor Carmine R. En het feit dat je vanuit Juve nog wel een stapje wil zetten, maar vanuit Barca veel minder snel. Dat wil zeggen, nieuwe soap, nieuwe salarisverhoging, nog een berg tekengeld en commissie. That's how the coockie crumbles these days..
2 0
Ismael Urzaiz
Pas over een paar jaar zullen we weten of dit de juiste beslissing was voor De Ligt. Zijn transfer heeft voor mij wel een veel bittere nasmaak dan die van Frenkie.
1 0
Gonzo
Veel (geld) op de bank.
0 0
Redrum
Hij heeft geluk dat die acteur van een Chiellini zwaar geblesseerd is, anders had hij dit seizoen heel veel mogen bankzitten.
2 0
Jelephi
Matthijs deed het echt voor de sportieve prestatie.

HAhahahhaa
3 -6
Redrum
Ja dat regelt Mino wel even hoor.
0 -1
Schwalbino
Regelde ook een gelimiteerde doorverkoopsom.
0 0
Redrum
Precies, omdat hij het beste met Matthijs voor heeft. Als hij na twee jaar is uitgeleerd bij Juventus moet hij opnieuw een megatransfer kunnen maken naar een club die hem nog meer kan leren (en betalen natuurlijk).
0 -1