Löw: 'Vergelijk Oranje met Ajax van vorig seizoen'

BartVeenstra, 05-09-2019 om 14:35, 10629 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland vergelijkt het Nederlands elftal met het Ajax van vorig seizoen. De voetbaltrainer is waakzaam voor de snelle omschakeling van Oranje, zo zegt hij voorafgaand aan de interland tussen Duitsland en Nederland.

'Bij balverlies van de tegenstander zijn ze snel. Dan moeten we zorgen dat we goed staan', citeert het Algemeen Dagblad de Duitse bondscoach. 'We zullen geconcentreerd moeten blijven. Ik vergelijk het Nederlands elftal met Ajax in het afgelopen seizoen. We hebben gezien hoe ver ze kwamen in de Champions League met snel voetbal. Koeman komt ook uit de Ajax en Barcelona-school.'

Het is de tweede keer dat Oranje en Duitsland elkaar ontmoeten in deze EK-kwalificatiereeks. In maart van dit jaar wonnen de Duitsers met 2-3 in Amsterdam. In die wedstrijd ging Duitsland met 0-2 aan de leiding, kwam Nederland knap terug tot 2-2, maar ging het in de slotfase alsnog mis. In de maanden daarvoor troffen Oranje en Duitsland elkaar ook al in de Nations League. In Nederland won Oranje, in Duitsland werd het gelijk.
 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Koeman met zijn Babel. Roep Klaasjan op man. Die is echt beter. Vergelijking gaat bijna op elk vlak mank.
0 0
Sterspeler
Het punt is dat je Klaas Jan hoogstwaarschijnlijk niet meer meeneemt naar een EK. Babel wellicht wel.
Of hij moet Klose praktijken gaan uitvoeren..
0 0
GrandMasterFlex
Want die heeft snelheid en den actie? Nee voor koppen en kracht heb je Luuk de Jong
0 0
MichelAngelo66
Pfff nou dat vergelijk kan de prullenbak in
Met Koeman als coach gaat dat 'm nooit worden.
1 0
WZAWZDB14
Was het maar zo'n feest, ajax van vorig seizoen was in bijna alle opzichten beter. Veel mooier en aanvallender voetbal door ten Hag. Achterin met blind en de ligt liep beter dan nu met VVD en de ligt (ondanks dat VVD echt een beest is). Daarnaast liever Nous en Nico op de backs dan Diepvries en blind. Als donny bij oranje terug is, is het middenveld van oranje ietsjes beter (wijnaldum ipv schöne), maar de aanval van ajax was/is echt 10x beter dan dat van oranje door o.a. de wisselwerkingen van Tadic en Donny en de magistrale ballen van Hakim.
1 -1
kaashaas
Lijkt meer op psv
1 0
LammertAlbertus
Koeman's Oranje lijkt in niets op Ajax 18/19
1 0
CL=5
Koeman is een gekke kakkie
1 -1
Simpelishetmoeilijkst
Deze stomme mof, en dat zijn en blijven ze voor mij, begrijpt er blijkbaar weinig van.
2 -6
OKP-AFCA
Wat hebben ze jou misdaan?
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Jij moet de geschiedenis van dat land eens lezen; ze hebben mijn hslve familie vermoord, zonder reden, en de andere helft moest onderduiken. Ik ga niet naar dat land met vakantie.
1 -3
WZAWZDB14
Met die logica zijn de meesten hier slavendrijvers
0 -1
mgtow
Kolder. Maar dat weet je zelf ook wel.
0 0
ram
Hoezo "kolder"?!

Nederlanders zijn echt het meest achterlijke volk als het gaat om in de spiegel kijken. Zo'n reactie als "kolder" is gewoon extreem dom.

Die simpele ziel "Simpelishetmoeilijkst" (blijkt wel, want zo moeilijk is het niet) heeft een hekel aan alle Duitsers om een oorlog van 75 jaar geleden... Alsof de huidige Duitsers daar iets aan kunnen doen. De vergelijking "met die logica zijn de meesten hier slavendrijvers" is dus spot on. Wij kunnen er namelijk ook niks aan doen dat onze voorouders vreselijke dingen hebben gedaan (slavernij, koloniën; dat soort 'kleinigheden').

Blijkbaar zijn velen hier niet op de hoogte van onze praktijken... Want neeeeejjj, je zal maar negatief spreken over ons geweldige Nederland. Hoe fucking dom kun je zijn.
2 0
MichelBoerebach
Hoeft ook niet.
0 0
Schip
Maar dan ook totaal niet.
1 0
oudzuid2
Oranje heeft (helaas) bij lange na niet zoveel creativiteit als Ajax met Ziyech en Tadic
2 0
Schip
Promes nog vergeten nota bene.
0 -1
Schip
Klopt, maar er komt wat aan hoor. Die Ihattaren is de creatieve middenvelder die we al jarenlang missen. Nouri had dat moeten worden, Ziyech had het kunnen worden, maar hopelijk koest Ihattaren wel voor oranje. Dan heb je een middenveld van Frenkie, Donny en Ihattaren. Dat zou echt geweldig zijn.

Voorin komen jongens als Malen, Gakpo, Kluivert, Groeneveld er nog aan en spelers als Depay en Bergwijn heb je dan nog. Misschien Weghorst als aanspeelpunt als hij zich doorontwikkelt.

Achterin is het centraal al wereldklasse, op de backs kan het er mee door. Koeman kan best een organisatie neerzetten en een team creëren, maar je kan met zo'n ploeg ook een stuk agressiever spelen.
3 -1
TontoKarnaggel
Wil niet te negatief zijn maar ihattaren, gakpo, malen, kluivert, bergwijn en groeneveld gaan op zijn best subtop niveau halen. Snap de enorme hype om deze gasten niet zo, let op mijn woorden, die spelen over 5 jaar allemaal bij de evertons en lyons van deze wereld. Niks mis mee maar geen absolute wereldtop.
2 -2
Schip
Wereldtop zullen Kluivert, Bergwijn en Gakpo ook niet snel worden, tenzij ze opeens een enorme ontwikkeling doormaken. Maar wereldtop hoeft toch ook niet.

Ihattaren ben ik voorlopig echt van onder de indruk. Er komen vaker creatieve spelers door, maar zo rustig als hij blijft in zijn hoofd en qua balcontrole/passing als hij onder druk staat in of tegen de 16: dat zie je eigenlijk niet bij soortgelijke talenten. Deed me aan Frenkie denken, maar dan wat hij liet zien op de 6 positie als er op hem werd gejaagd.

Malen heeft iets bijzonders, al is het geen buitencategorie en nogmaals: de rest heeft zat talent om goed voetbal te spelen in oranje. Vergelijk dat eens met een paar jaar terug. Er komt gewoon veel meer aan nu. En creatieve aanvallende middenvelders hebben we al sinds Sneijder niet meer, als ik Frenkie even als 6 zie: Klaassen, Siem de Jong, Wijnaldum, Strootman, de Guzman, Clasie etc.
0 0
OKP-AFCA
Wat je wil je nou zeggen, gek?

Dat zou prima zijn als die spelers daadwerkelijk allemaal subtop worden, dan heb je dus wereldtoppers als Frenkie, De Ligt en van Dijk aangevuld met subtoppers.

Kun je wel iets leuks mee presteren hoor.
0 -1
TontoKarnaggel
Persoonlijk wordt ik niet heel erg opgewonden van subtop niveau, vind de euforie die hier en daar heerst dus een beetje overdreven.
Dat wilde deze gek dus even zeggen, sorry daarvoor....
0 0
OdjePils
Koeman is een dikke kakkerlak
3 -7
geDaante
Wat een onzin, Koeman speelt heel anders dan Ten Hag/Schreuder deden. Heeft bij Barcelona gespeeld, maar heeft daar weinig opgestoken zo lijkt het, blijft toch een oud-verdediger met veel hang naar zekerheid en controle. Alleen al De Roon en Dumfries opstellen is niet best, en zo'n Vormer op rechtsbuiten eerder... Heel lang vasthouden aan 5-3-2 terwijl je 4-3-3 materiaal hebt, en 5-3-2 een kansloos systeem is, zeker als je dan ook nog eens geen enkele creativteit op het middenveld zet.
2 0
MankeNelis
Geinig die titel in een Rotterdamse krant, ghè ghè.
0 -1
Pauw
Ajax kón goed spelen vanuit de omschakeling, maar was daarvan niet afhankelijk. Dit Oranje wel. Ik begrijp dat je als bondscoach weinig tijd hebt om een team te formeren dat verantwoord aanvallend voetbal kan spelen, maar speelt volgens mij vooral behoudend omdat hij niet gelooft in effectiviteit van aanvallend voetbal. Die zou a la Mourinho zelfs bij Real Madrid het liefst nog Strootman opstellen onder het mom van controle. Grappig genoeg is Strootman juist de doodsteek voor de gewenste controle, omdat hij aan de bal geen oplossing vooruit weet te vinden en bij balverlies overal te laat komt.
5 0
Gonzo
Koeman is voornamelijk vol van Koeman.
5 -5
ajaxdordtt
En van de Whiskey
1 -1
Murtagh
Doe maar niet koeman speelt betoenvoeltbal
3 -4
Bky
Die teams zouden alleen te vergelijken zijn als Schreuder coach was.
4 -4
Web
Zo anders, echt niet te vergelijken
1 -1