Keizer na tien maanden ontslagen bij Sporting

JesseTH, 03-09-2019 om 21:25, 4998 views, Sporting TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marcel Keizer is ontslagen bij Sporting Portugal. De hoofdtrainer was slechts tien maanden in zijn functie, toen hij dinsdag te horen kreeg dat zijn periode erop zit. De voormalig trainer van Ajax stond 42 duels aan het roer in Lissabon.

Na zijn ontslag nam Keizer al snel de tijd om zich tegenover Sporting TV tot het publiek te richten. 'Ik wens de club veel succes en ik wil iedereen bedanken die met me heeft samengewerkt. Het was een mooie tijd. Nu is het tijd voor iemand anders. Ik hoop dat Sporting nog meer prijzen zal winnen in de toekomst.'

Na zijn ontslag in december 2017 bij Ajax betekent het Keizers tweede ontslag in minder dan twee jaar tijd. Tussendoor was hij nog actief bij Al-Jazira, de ploeg die hij algauw inruilde voor zijn avontuur in Portugal. Met Sporting wist Keizer vorig seizoen nog twee prijzen te veroveren én dit seizoen voor de Europa League te plaatsen. PSV, Rosenberg BK en LASK Linz zijn de opponenten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Shardo
Marcel Keizer, met niks prestreren naar nooit meer wat hoeven te prestreren.... K'Ching K'Ching
0 -2
aniet
Wat??? kijk ff naar afgelopen seizoen
0 0
Liam
We hoeven geen medelijden te hebben. Marcel heeft dankzij Dennis eerst bij Ajax een relatief lucratief contract mogen ondertekenen en daardoor ook naar de zandbak gemogen. Vervolgens ook hierdoor naar Lissabon gemogen.
Marcel is prima gozer maar was zonder Dennis nooit verder gekomen dan Almere City of VVV Venlo. Nu heeft hij lekker zijn zakken aardig gevuld. We weten dat hij tekort komt om trainer te zijn in de top.
0 -2
delphiero
Vind wel dat hij weer op een dubieuze wijze de laan uit vliegt, hij heeft het vorig seizoen best aardig gedaan met twee bekers. Dit seizoen zijn er aardig wat sterkhouders vertrokken (o.a. Dost) en is het Keizer tot nu toe nog niet gelukt om het team op de rit te krijgen (met 7 uit 4 wat ook weer niet dramatisch is), de pijnlijke 5-0 tegen Benfica heeft hem waarschijnlijk de das omgedaan.
5 0
Bil
Never dat hij terug moet komen.

Was het slechtste seizoen in jaren.
Europees in de voorronde uitgeschakeld , en beker tegen Twente eruit.

Ik zal de wedstrijd tegen Rosenborg uit onder Keizer nooit vergeten.
Slechte wissels.
1 -8
geDaante
Kan je hem niet aanrekenen, was een marionet van Bergkamp en Spijkerman. Speelde met Ajax en later ook Sporting heel ander, veel aanvallender en beter voetbal.
4 0
Ajacied33
Vergeet ff niet onder welke omstandigheden Keizer moest presteren....Geen enkele Ajax coach heeft daarmee te maken gehad in onze Ajax geschiedenis
13 0
Bil
Waarom liep het wel na het ontslag van Keizer??

Keizer wist totaal niet wat hij deed. Zijn wissels klopte van geen kant.

Zijn interviews kwamen heel onzeker over.

Hij kwam naar Ajax omdat hij het vriendje van Bergkamp was.
Anders was Keizer gewoon bij een amateur club terecht gekomen.
Hij was bij Telstar en Cambuur namelijk ook ontslagen.
0 -8
AlexIbarra
Het liep net zo slecht na het ontslag van Keizer.
We zijn nooit echt dichterbij gekomen dan die 5 punten achterstand in de winterstop en speelden ook geen oogstrelend voetbal.

Volgens de 'vriendjes' theorie is Ten Hag een vriendje van Overmars, misschien mocht hij daarom na een matig halfjaar blijven zitten.

In de voorbereiding op afgelopen seizoen riep nog niemand hosanna, pas na de CL- kwalificatie ging het echt lopen. Ik schat TH hoger in dan Keizer maar het ging niet direct beter na diens ontslag.
0 0
Noxin
Ook Ten Hag had het zwaar dat seizoen. Pas het seizoen erna, toen het drama rondom Nouri een plek had gekregen, ging het lopen.
3 0
trodat4030
Ajax 2017/18

Augustus-December 2017:
17 gespeeld, 38 ptn, doelsaldo plus 35
Januari-Mei 2018:
17 gespeeld, 41 ptn, doelsaldo plus 21

Vind het verschil van 3 punten best weinig van elkaar verschillen als je beweert dat het 'wel liep na het ontslag van Keizer'. Zeker als je meeneemt dat er in juli 2017 nog het 1 en ander heeft voorgevallen (nagenoeg het grootste drama binnen de club ooit) en dat Keizer moest schipperen met Dijks en TH Tagliafico in zn schoot geworpen kreeg, nogal een verschil. TH kreeg de back waar Keizer in de zomer al om vroeg..

Maar ja, als je een bepaald statement wilt maken is het natuurlijk erg prettig om heel hard en overtuigend iets te roepen en feiten (zie hierboven) te negeren als ze je statement onderuit halen.. Het eerste halfjaar onder Keizer was niet veel slechter dan het tweede onder TH.
5 0
romano13045
Sneu voor Marcel. Ik gun het hem om in een mooie functie bij ajax terug te komen ook al zijn nu alle trainers posities bezet. Zou een prima jeugdtrainer zijn of assistent van het 1e. Anders een mooie eredivisie club. Heb erg veel respect voor hem en was ook niet altijd even makkelijk toen in die periode met appie en niet heel sjiek hoe hij destijds ontslagen is.
6 0
AFCAsphere
Best lullig voor hem aangezien hij vorig seizoen nog twee bekers won. De reden voor zijn ontslag zijn denk ik o.a. het verlies van de supercup van Benfica (0-5) waarin de verdediging echt armoedig was en het knullige recente verlies tegen Rio Ave waarin Coates drie(!) penalties veroorzaakte waardoor ze een 2-1 voorsprong verspeelden in de laatste vijf minuten.
0 0
geronimo
Hij krijgt zijn miljoenen mee en is ook van de idioten af
1 0
AjaxDaniel
Hij is beter af nu ja. Die hele club is een ontzettende puinhoop.
3 0
036AFCA97
Laat hem maar komen als assistent bij Ten Hag! Of zeg ik nou iets geks?
5 -3
WZAWZDB14
Zou wel top zijn. Maar zou je dat willen als voormalig coach van hetzelfde team en van een portugese hoofdmacht. Het zou ajax ook wel sieren om hem die baan iig aan te bieden, aangezien hij door ajax veel te vroeg is doorgeschoven.
0 0
Ajacied33
Is helemaal niet gek, Ajax is zijn club en zo'n rol zou denk ik best bij hem passen. En anders een mooie subtopper in de ED, een Heerenveen of Twente vind ik wel leuke clubs voor hem. Als die clubs natuurlijk om een trainer verlegen zitten. Heel veel respect voor Keizer, zeker hoe hij met alles omgegaan is. Zijn ontslag, de nare smaak daarvan en natuurlijk het drama met onze Nouri.
0 0
dianaajax
grappig maar ik zat precies hetzelfde te denken
2 0
Radie125
Ja Joep van het Hek
1 0
DannTheDon020
Zeker niet! Zie graag Keizer uiteindelijk nog een tweede kans krijgen als Ten Hag ooit bij een Barca of iets aan de slag gaat ;)
3 -4
Bil
Nooit!!

Heel veel wedstrijden onder hem verloren.

Europese voorronde, en thuis verliezen van vele eredivisie clubs.
1 -6
DannTheDon020
Je vergeet dat dit kwam door het Nouri drama? Straks met een frisse nieuwe start zal hij je doen verbazen.
2 0
ram
Heel raar. Hij deed het gewoon goed.
6 -1
Schip
Puur een trainerskerkhof op deze manier. Ze willen zonder investeringen wel aanvallend voetbal zien en bekroond met een landstitel. Erg realistisch.

Keizer gaat er met opgeheven hoofd weg na twee prijzen tegen sterkere tegenstanders. Zal het waarschijnlijk alleen jammer vinden dat het voetbal minder was dan gehoopt.
3 -1
gusanito
Zoveel goeds gedaan daar en dit is zijn dank. Niemand moet bij zo'n club willen werken.
7 -1
mgtow
Niks investeren na een leegloop en dan boos zijn als er niet zo heel goed gepresteerd wordt...wat een achterlijken. Las ook al dat het merendeel van de fans blij is dat hij opgehoepeld is. De touwtering voor ze.
6 -1
AjaxDaniel
Deed het geen eens slecht, 2 prijzen dit seizoen en kwalifcatie EL. Maar Sporting is een beetje een rare club, Ontzettend slecht beleid daar en een onrealistisch verwachtingspatroon. Een beetje het Feyenoord van Portugal alleen is Feyenoord in verhouding een stuk groter in eigen land.
5 -2
AFCAsphere
Klopt niet helemaal. Wat betreft het onrealistische verwachtingspatroon heb je gelijk, maar Sporting is echt een grote club in Portugal maar ook in andere landen waar veel Portugezen naar toe zijn verhuisd. Daarnaast is Sporting in meerdere sporten actief. Het is volgens mij de beste club op het gebied van indoor voetbal.
0 -1