De Ligt blijft kalm: 'Helaas werkt het niet zo'

FinnDekker, 03-09-2019 om 13:05, 3118 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Matthijs de Ligt raakt niet in de war van een slecht optreden bij Juventus. De oud-Ajacied debuteerde afgelopen weekend met een vrij matig optreden tegen SSC Napoli en kreeg veel kritiek van de publieke opinie, maar blijft zelf vooral rustig en vooruit kijken. 

'Het begin is altijd wennen, altijd lastig. Het zou fantastisch zijn als het meteen helemaal goed gaat. Helaas werkt het niet zo', aldus De Ligt in Zeist - bij het trainingskamp van het Nederlands elftal - voor de camera van de NOS. 'Het liefst speel je goed. Maar dit is voetbal, dat gebeurt. Er zijn normaal gesproken zo'n vijftig wedstrijden. De eerste was niet de beste, maar laat de volgende beter zijn.'

De Ligt wil zijn slechte prestatie ook niet groter maken dan het is. 'Na de wedstrijd baal je, maar dat is snel voorbij. Ik praat met de mensen in mijn omgeving. Het komt wel goed. Je kan niet spreken van een dipje.' Toch is het fijn om even weg te zijn uit Turijn. 'Het is fijn om nu hier te komen en vooruit te kijken.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
Ik denk dat veel mensen onderschatten wat zo'n overstap naar een grote club in het buitenland voor een jonge gast betekent. Van jongs af aan bij Ajax gespeeld, woonde nog maar net op zichzelf en ineens sta je als net geen tiener meer tussen de grote jongens bij een absolute topclub.
Alles anders, Taal, klimaat, eten, de cultuur, het voetbal zelf, het algemene niveau van de competitie, geen vrienden en familie in de buurt, noem maar op. Dan voel je je wel even als Bambi on ice hoor.
Twee gepokt en gemazelde routiniers zijn je grootste concurrenten voor een basisplaats en naast de nu geblesseerde Chiellini lopen er nog wat niet mis te verstane CV's, zoals Rugani rond daar.
Net zoals Frenkie zal hij zijn sporen moeten verdienen en dat zal op eigen kracht moeten.
Het is ook intern een dog eat dog world in de voetbalwereld en er wordt niet geschroomd om de eigen positie te verdedigen door de nieuweling, dat broekie, over te slaan of te laten verzuipen.
Zeker als hij aan het begin cruciale fouten maakt, maar ook als hij wel redelijk speelt, maar niet al snel laat zien dat ze niet om hem heen kunnen zal het een zware dobber voor hem worden. Niet in de laatste plaats omdat de meedogenloosheid van de media daar Valentijn Driessen en Johan Derksen op een nest spinnende kittens doen lijken.
Maar Matthijs staat zeer stevig in zijn schoenen. Komt ongetwijfeld goed
6 0
Truth
Speciaal ingelogd om je een plusje te geven ;)
1 0
Libero
Ik voel me vereerd :)
0 0
AjaxBaggio
Bij Ajax in zijn debuutseizoen, had hij ook regelmatig van dit soort foutjes. Bij Oranje ook. Nu dus ook bij Juve. In de 2e helft tegen Napoli was hij echt slecht. Alsof Juve met een B-junior in de verdediging speelde ofzo.

Maar goed, Matthijs is mentaal een beest. Dit is hem meerdere malen overkomen. En telkens kwam hij er sterker uit. Dus gaat wel goed komen met die jongen.
1 0
Joseph
Als fouten maken aan iemand besteed is, is het de Ligt wel. Zie hem graag fouten maken bij Juventus, zal hij er minder maken bij Oranje.
0 -6
Cisco2
Die logica kan ik niet helemaal volgen....
2 0