De Ligt blijft kalm: 'Helaas werkt het niet zo'

FinnDekker, 03-09-2019 om 13:05, 3422 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt raakt niet in de war van een slecht optreden bij Juventus. De oud-Ajacied debuteerde afgelopen weekend met een vrij matig optreden tegen SSC Napoli en kreeg veel kritiek van de publieke opinie, maar blijft zelf vooral rustig en vooruit kijken. 

'Het begin is altijd wennen, altijd lastig. Het zou fantastisch zijn als het meteen helemaal goed gaat. Helaas werkt het niet zo', aldus De Ligt in Zeist - bij het trainingskamp van het Nederlands elftal - voor de camera van de NOS. 'Het liefst speel je goed. Maar dit is voetbal, dat gebeurt. Er zijn normaal gesproken zo'n vijftig wedstrijden. De eerste was niet de beste, maar laat de volgende beter zijn.'

De Ligt wil zijn slechte prestatie ook niet groter maken dan het is. 'Na de wedstrijd baal je, maar dat is snel voorbij. Ik praat met de mensen in mijn omgeving. Het komt wel goed. Je kan niet spreken van een dipje.' Toch is het fijn om even weg te zijn uit Turijn. 'Het is fijn om nu hier te komen en vooruit te kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxBaggio
Bij Ajax in zijn debuutseizoen, had hij ook regelmatig van dit soort foutjes. Bij Oranje ook. Nu dus ook bij Juve. In de 2e helft tegen Napoli was hij echt slecht. Alsof Juve met een B-junior in de verdediging speelde ofzo.

Maar goed, Matthijs is mentaal een beest. Dit is hem meerdere malen overkomen. En telkens kwam hij er sterker uit. Dus gaat wel goed komen met die jongen.
1 0
Joseph
Als fouten maken aan iemand besteed is, is het de Ligt wel. Zie hem graag fouten maken bij Juventus, zal hij er minder maken bij Oranje.
0 -6
Cisco2
Die logica kan ik niet helemaal volgen....
2 0