De Wit: 'Perspectief was hetzelfde als vorig jaar'

JesseTH, 01-09-2019 om 21:50, 6994 views, Voetbalzone |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit zag dit seizoen voor zichzelf niet het juiste perspectief weggelegd bij Ajax. De 21-jarige middenvelder voelde dat hij toe was aan een basisplaats, welke in Amsterdam niet voor het grijpen lag. Bij AZ was De Wit tegen Vitesse wel direct basisklant.

De Wit benadrukt tegenover Voetbalzone dat men bij Ajax niet van hem af wilde. 'Ze wilden me heel graag behouden, maar het perspectief was eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Dat is vooral bij de selectie zitten en het met invalbeurten doen. Voor mijn gevoel was ik toe aan een basisplek.'

Bij AZ werd De Wit de afgelopen dagen naar eigen zeggen goed ontvangen. 'Ik ken al heel veel jongens, dus dan is het makkelijker binnenkomen. Het is een leuk team en een goede groep. Het is uiteraard een gek gevoel als je daar (Bij Ajax, red.) als jongetje van acht binnenkomt en je gaat er als jongen van 21 weg. Ik voelde dat ik toe was aan de volgende stap en dat is in mijn ogen AZ.'

Wanneer een jeugdspeler van Ajax vertrekt, komt algauw de vraag naar boven of een toekomstige terugkeer tot de opties óf zelfs de planning behoort. De Wit is daar duidelijk in. 'Nee, ik ben nu speler van AZ. Daar moet ik het laten zien en dan gaan we zien wat de toekomst brengt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Voor alle drie de partijen de beste mogelijkheid. Desondanks wordt ik altijd moe van die onzinnige uitspraken als "ik was toe aan een basisplaats". Nee, dat was je niet, want je was niet goed genoeg.
0 0
gebruikersnaam
Om zich door te ontwikkelen was hij toe aan wedstrijden op eredivisieniveau. En daarmee dus toe aan een basisplaats. Dat dit niet bij Ajax kan omdat hij het niveau daarvoor mist neemt niet weg dat hij daar aan toe is.
1 0
trainerdv
Helder verhaal. Dit is een win-win-win situatie
0 0
433metdepuntnaarlinks
Een afvaller van Ajax (niet helemaal een afvaller maar ook niet echt dé wissel die plek 13/14 in de selectie heeft) die in de basis komt bij de nummer 4 in de competitie ... Geeft mooi aan hoe hoog het niveau van je opleiding is.
0 0
Danos
Nou hij was niet toe aan een basisplaats bij Ajax, hij was wel gedient bij veel speeltijd op een hoger niveau dan de KKD
0 0
Beretta
Het tekent de kwaliteit van onze opleiding alsmede ons eerste team als iemand uit de B-groep meteen in de basis staat bij een subtopper.
2 0
insectenverdelg
is er een teruggkoop clausule / doorverkoop percentage afgesproken?
0 -3
AlexIbarra
Ik vond hem echt uitstekend in de rol van stoorzender, die wanneer de buit (grotendeels) binnen is het spel vd tegenstander kan ontregelen.

Als hij 31 was zou ik zeggen dat hij lekker moest blijven maar op zijn leeftijd wil je jezelf natuurlijk gewoon testen.
Ik gun hem veel succes, behalve tegen ons natuurlijk.
3 -1
trainerdv
Klopt, maar als dat je grootste kwaliteit is.........Dan heb je bij Ajax gewoon erg weinig te zoeken.
0 0
Dennish
Koppen kan die heel goed. Dat is zijn sterkste kwaliteit. Op een of andere manier vind ik het wel jammer dat hij is weggegaan, maar dat zal waarschijnlijk te maken hebben dat ik bang ben dat hij het bij AZ wel laat zien.
1 -1