Assistent-trainer Juve kritisch: 'Maar hij komt er wel'

ThijsZwagerman, 01-09-2019 om 09:25, 5034 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt maakte zaterdagavond tegen Napoli zijn officiële debuut voor Juventus. In een waar spektakelstuk, dat Juventus uiteindelijk met 4-3 wist te winnen, was de oud-Ajacied betrokken bij alledrie de tegendoelpunten. Assistent-trainer Giovanni Martusciello had De Ligt graag langer willen laten wennen, voordat hij de verdediger officiële minuten zou laten maken.

Na afloop van het gewonnen duel met Napoli, ging de vervanger van de met een longontsteking kampende hoofdtrainer Maurizio Sarri in op het optreden van De Ligt. Daarbij was Martusciello kritisch, maar ook begripvol. 'Hij loopt wat achter als het gaat om het leren van ons systeem. Hij speelt nu in een zware competitie en is overgekomen van een team dat toch anders speelt', citeert Voetbal International de assistent-trainer.

Juventus wilde De Ligt rustig laten wennen in Italië, maar door de kruisbandblessure van Giorgio Chiellini viel dat plan in het water. 'We hoopten op meer tijd om hem te laten wennen, maar de blessure van Chiellini zorgde ervoor dat we onze plannen moesten veranderen.' Martusciello was tot slot wel tevreden over de manier waarop De Ligt zich in de eerste zestig minuten staande hield. 'Ook hij speelde goed in het eerste uur, dus hij komt er wel. We moeten als staf blijven geloven in onze aanpak, zodat we dezelfde koers blijven varen.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint van Sparta? Zet in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Volgens Bild is Boateng onderweg naar Juve, ze zijn er na zijn laatste optreden blijkbaar zenuwachtig geworden.
1 0
MankeNelis
Spreekt geen vertrouwen uit. Zo gaat het daar, je moet er meteen staan. Groetjes van ome Mino.
0 0
BokkieBokstra
Als de Ligt nu al aan de kant geschoven zo worden dat is het domste. Nu een paar wedstrijden laten staan. Zo slecht was nu ook niet gisteren.
0 0
BokkieBokstra
Vond hem helemaal niet zo slecht spelen eigenlijk, totdat die goals vielen en dat wordt hem aangerekend. De eerste goal vind ik niet zijn fout, dat soort ballen is lastig te verdelen en er staan er meer. Tweede was een faal, hij is Lozano kwijt en vergeet hem. Het zal moeten groeien, ook de communicatie, bij Ajax was hij ook echt een leider achterin en dat zal hij bij Juventus niet zomaar zijn. Chiellini vervangen is geen eenvoudige klus.
0 0
fritsus
(Ex-)ajacied de Ligt werd volkomen voor gek gezet door (ex-)PSV'er Lozano bij een passeerbeweging waarbij de Juventus hoop als een pupilletje naar de grond ging.
Zo verwonderlijk is dat niet. Is deze eeuw regelmatig voorgekomen.
1 -1
TontoKarnaggel
Allemachtig, je zou je lol maar moeten halen uit het feit dat een oud speler van je clubje scoort tegen een oud speler van Ajax.
0 0
Truth
pisveeër fritsus heeft bij z'n eigen clubje uit de provincie niet genoeg vertier, daarom heeft fritsus een account aangemaakt bij het almachtige, grote, boze Ajax. Dan weet hij eindelijk eens hoe het voelt om met de grote jongens mee te mogen spelen
0 0
Ajacied33
De Ligt(ex Ajacied) wint van Lozano( ex Psv). Een feit wat zeer standaard genoemd kan worden...
0 0
Red Devil
Hij zal snel moeten leren van zijn fouten in de 2e helft en ook moet hij fitter worden want het laatste half uur liep hij met de tong op zijn schoenen.
2 0
Vincenzo3
Hij was na 60 minuten op.
0 0
rsvh88
Raiola de zaakwaarnemer die je financieel onafhankelijk kan maken maar sportief niks brengt. Hij maakt spelers altijd gek met het feit dat ze een ernstige blessure kunnen krijgen en dan "niks" meer hebben. Zou iemand in zijn omgeving ook vertellen dat zo een gewicht ook gevaarlijk is en je sneller neer kan vallen.
0 0
Gonzalez75
Zijn zaakwaarnemer is een slimme onderhandelaar. Die gluiperd heeft het goed geregeld voor de Ligt. Maar goed, de Ligt moet ook ff wennen aan het tempo en daar zijn de aanvallers nog meer geslepen in Serie A.
0 0
Babayaka
Tja zeiden ze bij van de sar ook bij juve. uiteindelijk kwam hij bij fulham, en daarna pas weer bij een top club.
1 0
MickS
Qua spel deel ik de mening dat hij wellicht beter bij Barcelona had gepast, maar daar was hij vooral beter geworden in wat hij al heel goed kan. Hoewel ik Juventus een Ka U Thee ploeg vind, geeft het De Ligt wel de grote kans om - door het leren van een heel andere manier van verdedigen dan hij al 19 (:P) jaar gewend is - een supercomplete verdediger te worden . Zodra hij dit type spelletje onder de knie heeft , wie maakt hem dan nog wat?
1 -3
MankeNelis
Ze werden niet voor niets weggetikt door Ajax in de CL.
Ook opvallend voor een competitie die om het verdedigen wordt geroemd er 7 goals vallen in een wedstrijd.
1 0
geronimo
Raar dat hij bij Ajax een rots in de branding was , ook in de CL, en nu ineens niets meer van kan.
Raiola heeft hem naar de verkeerde club gebracht, zijn 20% was de belangrijkste
0 0
Antafca
laat hem dan ook op rechts centraal staan
0 0
DrFootball
Juventus speelde als los zand en Napoli als een team. Hierdoor komt er extra veel druk te staan op de verdediging van Juve. Napoli vond ik de gehele wedstrijd beter. Was een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Juventus teert echt op de individuele klasse van een aantal spelers. Je las bij De Ligt voor de wedstrijd de spanning van zijn gezicht af. Daarna alleen maar makkelijke passes in de 1e helft. Nadat Napoli met een bewegelijke spits ging spelen, wisten Bonucci en De Ligt daar niet mee om te gaan. Net zoals het centrum zich ook geen raad mist met Tadic in de wedstrijden tegen Ajax.
0 -1
Dexy
Juventus verdedigt voornamelijk puur vanuit de zone. Dat betekent dat verdedigers niet op hun aangewezen man moeten letten, maar meer hun plek op het veld moeten verdedigen.

Het Ajax van vorig jaar daarentegen paste een combinatie van zone- en mandekking toe, waarbij de meeste tijd gekozen werd voor mandekking.

Ik sta er daarom niet verbaasd van te kijken dat De Ligt nog heel erg moet wennen. Het overschakelen van mandekking naar zonedekking vergt een totaal andere manier van spelen. Ineens moet je positioneel gaan denken, daar waar je bij mandekking vooral kunt focussen op het (fysiek) uitschakelen van je aangewezen man. Zeker voor zo'n jonge gozer als Matthijs (die al zijn hele voetbalcarrière niet anders gewend is dan mandekking) zal het tijd vergen voordat hij de mindset van het zoneverdedigen moeiteloos overneemt.
2 0
Schip
Maar zo'n grote omschakeling is dat niet. Bosz speelde ook mandekking en daarna kreeg je TH. Heb jij De Ligt minder zien spelen toen? Dat je een paar keer verkeerd loopt of staat kan. Maar De Ligt maakt de hele voorbereiding al een matige indruk en nu en vrij dramatische. Hij deed dit in oranje ook tegen de lopende spitsen van Duitsland en daarna in de knock out fase.

De Ligt kan een tikkie hebben, dat heeft hij vaker laten zien, maar hij zal dit snel willen veranderen. Zo snel vergeten die Italianen niet.
1 0
Dexy
Op zich met je eens, maar vergeet zijn rol in het elftal niet hè. Bij Ajax kreeg hij vaak de ruimte om actief door te dekken op (directe) tegenstanders, in die gevallen knepen Mazraoui en Blind namelijk vaak wat meer naar binnen om hem te allen tijde rugdekking te geven.

Bij Juventus is doordekken echter not done. Juventus heeft bij balbezit tegenstander een linie van 4 achterin en een linie van 4 daarvoor. Iedereen moet binnen zijn aangewezen linie op één lijn blijven staan en positie houden. Doordekken verstoort deze organisatie.

Dat is een hele andere discipline. Het is een totaal andere manier van verdedigen. En Matthijs heeft daar nu zichtbaar moeite mee.

Ben het trouwens met je eens dat Matthijs vaak moeite heeft met snelle/wendbare spitsen. Ik denk dat dat vooral een kwestie is van slimheid, die hij misschien toch nog een beetje moet leren. Als je je goed positioneert, hoeft die gebrekkige snelheid helemaal geen issue te zijn. Wat dat betreft kan Matthijs misschien het beste kijken naar Blind. Die is ook niet snel, maar staat als LCV wel bijna altijd goed gepositioneerd om niet in 1v1-situaties te komen met snelle aanvallers. Virgil van Dijk beheerst dit positioneel verdedigen ook als een van de besten. Matthijs zou eens beelden moeten bekijken van zowel Blind als Virgil.
1 0
Lagasj
Eens met je analyse maar dat hadden hij en Raiola toch kunnen weten.
2 0
Dexy
Klopt. Maar ja, die hebben natuurlijk vooral geld geroken.
1 0
Gecko
Geef die man de tijd! Topper
1 -2
Bky
Haha en daar hebben we gewoon 85 miljoen voor gekregen.
4 -8
NUL20
Ja, veel te weinig... (en het was 75).
De Ligt is een topper. Voetbal is een spel van fouten.
4 -1
Daniii
Het leek wel alsof De Ligt moeite had met de spelopvatting van Juventus en de taken die hij meekreeg, want het is duidelijk een andere manier van verdedigen dat hij bij Ajax gewend was. En hoe hij voorheen het initiatief nam bij ons doet hij nog niet bij Juve maar dat komt vast en zeker nog wel.

Ook bij die 2e goal van Napoli (Lozano) leek het alsof hij zijn mannetje in de rug kwijt was, maar terwijl hij in principe tussen 2 situaties in probeerde te staan want Bonnuci stond 2vs1 en De Ligt kwam iets na hem toe voor rug dekken te geven/pass route af te schermen richten die 2e man, daarbij stond Juve's rechtsback bij Lozano.

Bij Ajax had De Ligt daar er kort opgezeten, blijkbaar bij Juventus word er anders verwacht.

Ben benieuwd na de volgende wedstrijd.
0 0
SPLNDD
https://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=245
1 -4
Schip
In oranje is de Ligt ook veel en veel minder dominant. Sterker nog, hij speelde daar vorig jaar zijn enige mindere wedstrijden van het seizoen. Bij Ajax was hij absurd stabiel (sterk).

Je kunt het als investering zien, maar ik had het logischer gevonden als hij naar Barca was gegaan.
1 0