Vieira content: 'Zochten een spits van wereldklasse'

JesseTH, 30-08-2019 om 19:55, 3591 views, L'Équipe |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Patrick Vieira is zeer te spreken over de komst van Kasper Dolberg naar OGC Nice. De huidig trainer van de Franse ploeg is onder de indruk van de technische kwaliteiten van de spits, maar heeft ook een zwak voor de bescheiden mentaliteit van Dolberg.

'Het was ons doel een spits van wereldklasse te vinden om ons team naar een andere dimensie te brengen', vertelt Vieira tegenover L'Équipe. 'Er is lang aan zijn komst gewerkt. Technisch is Kasper heel comfortabel aan de bal. Ik vind zijn bescheidenheid ook leuk. We zijn erg blij om hem hier te hebben. Hij heeft niet veel getraind bij Ajax, maar het is belangrijk dat wij weten waar hij toe in staat is.'

Dolberg maakte voor 20,5 miljoen euro de overstap naar de Ligue 1. In zijn tijd in Amsterdam kwam de Deen, ondanks dat hij veel kritiek te verduren kreeg, toch tot een aantal van 45 goals. De spits had daar 119 duels in het shirt van Ajax voor nodig.

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Dolberg heeft ongeveer het zelfde moyenne als Zlatan. Zlatan: 110 duels en 48 goals. Dolberg: 119 duels en 45 goals. Zlatan was wel bijna 2 jaar ouder dan Dolberg toen hij Ajax verliet.

Heb je eindelijk weer eens een spits van buitencategorie moet hij harder werken.
0 0
davidgravemaker
Wereldspits maar een ongelooflijk mietje. Als hij niet de juiste mensen om zich heen heeft of hij zich niet lekker voelt dat raakt ie geen pepernoot. Succes in ieder geval daar.
1 -1
Schwalbino
Jij bent zeker ook op je 17de naar het buitenland gegaan om daar te werken en je werd binnen het jaar een sensatie.

Ik zie het helemaal voor me.
0 0
MankeNelis
Zit geen karakter in anders ga je voor je kans bij Ajax. Dat is ook een kwaliteit. Hij miept over vertrouwen, maar daar is hijzelf de oorzaak van. Heeft vertrouwen gekregen, maar geen ruk mee gedaan. Dat kleeft eraan. Ik snap dat de spelers voor Klaas Jan kiezen op 9.
0 0
ETM
20 miljoen is geen misselijke gok. Maar toch snap ik m wel. Ik snap deze transfer eigenlijk van alledrie de partijen. Ajax, Dolberg zelf en Nice.
0 -1
Redrum
Nou hier is jullie wereldspits hoor Patrick. Er is slechts één klein mankementje: hij is dood van binnen. Maar jullie vinden vast wel een manier om hem toch te motiveren!
1 -4
Cello
Als Patrick Vieira praat over een spits van wereldklasse dan moet ik echt mijn wenkbrauwen frontsen. Wereldklasse?.
Welke beelden hebben ze hem laten zien?. Welke wedstrijden hebben de scouts van Nice de afgelopen 2 jaar bezocht, dat ze tot deze conclusie zijn gekomen?.
Hebben wij de afgelopen 2 jaar misschien de verkeerde wedstrijden van Ajax gezien?.

In seizoen 2016-17, met name in de EL, heeft Kasper een paar (niet alle) wedstrijden zeer goed gespeeld en een paar fraaie goals gemaakt...maar daarna stokte het, eerst blessure natuurlijk, maar inmiddels na die blessure eigenlijk helemaal niets meer!. Ja...er staat me nog één fraaie treffer van afgelopen seizoen bij (al weet ik niet eens meer wie de tegenstander in de Eredivisie was). Eén fraaie goal. That's it!.

Dus ja....wereldklasse?. Misschien komt het nog eruit, misschien bij Nice. Voor Dolberg hoop ik het en wie weet, in een ander systeem dan dat van Ajax, dat het wel gaat lopen.
1 -3
MarLuuk76
Baal er nog steeds heel erg van, heerlijk speler.
4 -2
Ajacied33
Kijken of je volgend jaar nog zo praat Vieira...
2 -4
roodwit007
Na de blessure volkomen de weg kwijt had geen trainer nodig maar een psycholoog die had hem wel zeker kunnen helpen , die knul was de eerste maanden doodsbang voor een blessure je zag het je voelde het , en liep te veel naar achter en was op den duur niet meer in de 16 te vinden
1 0
Gecko
Nooit moeten laten gaan
5 -6
Bky
Random wat berichten van jou over Dolberg:

Gecko, wo 17 juli 2019 om 16:52
Deed hij ook mee tijdens wedstrijd tegrn de Spurs?
Speelden toen met 10 man en een duikelaar
Wat een droefenis was dat

Gecko, wo 24 april 2019 om 09:34
Gewoon verkopen
Tijd zat gehad


Gecko, vr 8 februari 2019 om 11:57
Exit en gauw ook
Liever wat beters halen
Tijd van speeltuin is voorbij
10 -1
Schwalbino
Mooi werk!
0 0
FrankBeton
Jawel. Soms is het gewoon over bij een club.
Na de halve finale tegen Spurs thuis had ik zoiets van, nu is het klaar.
Het zat er niet meer in bij Ajax.
Die jongen had een nieuw omgeving nodig en AJAX een andere speler die de kans krijgt.
4 -2
ajaxmachtig
Jawel. Genoeg kansen gehad.
4 -2
gi0vanni
Hij wou zelf weg. Een ontevreden speler in de selectie is ook niet alles.
6 -2