FC Volendam slaat slag met huur Antonucci

BartVeenstra, 28-08-2019 om 15:40, 6575 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het FC Volendam van trainer Wim Jonk heeft gestunt met de komst van oud-Ajacied Francesco Antonucci. De middenvelder (20) wordt door de Volendamse club gehuurd van AS Monaco, zo meldt De Telegraaf.

Antonucci hoopt onder Jonk een doorstart te kunnen maken in zijn carrière. De Belg speelde vanaf de zomer van 2015 anderhalf jaar voor Ajax en koos toen voor een transfer naar AS Monaco. Bij de Franse club wist hij tot op heden niet door te breken. Op dit moment is Antonucci nog in gesprek over zijn persoonlijke voorwaarden.

Verder wist FC Volendam nog meer oud-spelers van Ajax te strikken. Ibrahim El Kadiri en Samir Ben Sallem worden overgenomen uit de jeugdopleiding van FC Utrecht, zo meldt de club via de officiële kanalen.

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van APOEL Nicosia? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rinus M.
Prima bezig bij Volendam die Jonk, helemaal op zijn plek.
1 -1
JusAFCA
Francesco Bouy
0 0
Dexy
Vind het nog altijd jammer dat hij zo vroeg vertrok bij ons. Was in mijn optiek een echte Ajax-middenvelder voor de komende jaren geweest. Fijne balbehandeling, mooie dribbel en goed schot. Hij oogde in sommige wedstrijden wat flegmatiek, maar als hij het heupen had was het altijd een genot om naar hem te kijken.

De vergelijking met Lucas Andersen vind ik wel enigszins treffend. Die was soms ook een wedstrijd lang onzichtbaar en verloor alle duels, om het de volgende wedstrijd ineens ontzettend op zijn heupen te krijgen.
1 -1
eriksen23
Met Veerman hebben ze (arguably) een van de beste middenvelders van de KKD. Ik zag ze tegen de Graafschap live aan het werk, toen viel me op dat ook bij Volendam nog de afstemming niet klopt om goed voluit druk te kunnen zetten. Iets wat bij Jonk wel een rode draad is. Dit komt deels omdat de linker centrale verdediger (Eerdhuijzen) niet door durft te stappen bij het druk zetten, waardoor je automatisch gaat zwemmen in de ruimte als ploeg. Maar ook omdat de nummer 10 (Vlak) te snel de diepte vooruit zoekt, zonder dat de nummer 6 en 8 (Plat en Veerman) al zijn aangesloten. Dit gaat ten koste van kort combineren omdat een driehoek creëren bij voorbaat is uitgesloten door Vlak. Daarnaast worden de passlijnen te lang waardoor het makkelijker is om een pass eruit te halen voor een verdediger. Als Antonucci fit genoeg is heeft hij in ieder geval de spelinzicht om de momenten voor diepgang beter te kiezen, waardoor Volendam makkelijker kan voetballen. Hele interessante ploeg die ik nog verder ga volgen. Leuk voor Antonucci ook dat hij nu competitief senioren minuten mag maken. Is hij eigenlijk al te laat mee maar ja...
3 0
Web
Leuke speler voor Wim Jonk
Wim staat er goed op bij de jeugd, werk in zijn voordeel
1 0
FWAjacied
Is dat tegenwoordig al stunten? Hoe vaak zie je tegenwoordig wel dat die zogenaamde toptalenten bij Nederlandse clubs terecht komen, vaak ook nog op het lagere niveau. Vaak blijken ze toch niet zo goed te zijn en vertrekken ze weer voor een volgende verhuurperiode op een nog lager niveau.
0 0
FlyingDutchMan
Wel mooi om te zien hoe Jonk die Ajax spelers binnen harkt.
1 0
ajaxdordtt
Haha, heerlijk dit.
0 0
FlyingDutchMan
Dat hij nog niet is doorgebroken bij Monaco, had ik niet zien aankomen!!
2 0
Bensco
in zijn verdediging, hij is wel tiefus lang geblesseerd geweest. Gelijk bij zijn binnenkomst bij Monaco heeft die er bujna anderhalf uitgelegen.
0 0
SilverHaze
Ik ook. Ik dacht dat het geen fuck uitmaakt waar je opgeleid wordt en of de club decennia aan ervaring opgedaan heeft om van rauw talent een topspeler te maken. Voorbeeld numero 50 van recente toptalenten zonder besef.
0 0
A'dam Oud-West
Voelde bij ons geen vertrouwen, vond dat ie al met zijn 17 jaar bij het eerste mocht trainen en nu met hangende pootjes aankloppen bij Volendam...
1 0