De Boer content: 'Staf en spelers elkaar gevonden'

ThijsZwagerman, 25-08-2019 om 16:25, 6090 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer heeft Atlanta United na zeer een moeizame start op de rit gekregen. De ploeg is koploper in de Eastern Conference en kan de play-offs om het kampioenschap bijna niet meer ontlopen. De Boer vertelt aan FOX Sports over zijn wisselvallige eerste maanden als trainer in Amerika.

‘Wij als staf moesten ons aanpassen, maar dat gold ook voor de spelersgroep. Die moest zich weer aanpassen aan ons. Nu heb ik het gevoel dat we elkaar hebben gevonden. Inmiddels weet je van elkaar wat er belangrijk is. De spelers doen inmiddels wat ze fijn vinden, maar ze laten nu ook zien wat wij willen zien’, legt De Boer uit. 

De Nederlander wist niet één van zijn eerste vijf duels te winnen, waarna hij al verwachtte dat er kritiek zou ontstaan. Al helemaal omdat Atlanta United dit seizoen de regerend landskampioen is. ‘Je bent de kampioen geworden, dat brengt een bepaalde druk met zich mee. Iedereen wil van je winnen en verwacht dat je weer kampioen gaat worden. Als de resultaten dan tegenvallen, weet je dat je een bepaalde kritiek krijgt.’ In tegenstelling tot bij zijn twee vorig clubs, werd De Boer ondanks de tegenvallende resultaten echter niet direct ontslagen. 'Ik heb het bij Inter en Crystal Palace ook gezegd, je hebt tijd nodig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Fijn dat het goed gaat daar maar aub nooit meer trainer worden bij Ajax. Betonvoetbal brrrr
0 0
Jajijdaar
Frank is en blijft een echte Ajacied.

Ben zeer blij dat het goed met hem gaat!

Het zou toch mooi zijn als hij nog grotere stappen kan maken en zich elk jaar weet te verbeteren.
Zou mooi zijn om dan uiteindelijk weer trainer van Ajax te worden. Met al zijn ervaringen.
2 -2
gi0vanni
Als speler voor een heel groot deel wel op maar ook niet 100%, als trainer natuurlijk niet heeft van Ajax een clubje gemaakt van een zeer triest niveau en natuurlijk geholpen Cruijff er uit te werken. Daarom maar alleen de tijd dat hij bij Ajax speler was terughalen. Dan is het een echte Ajacied.
1 -1
Aad82
Ben je niet goed met je trainer van Ajax.

Leuk dat ie het goed doet daar, maar Atlanta is zijn plafond.
1 -1
Web
Fijn voor Frank dat het goed gaat, het is hem gegund
Echte Ajacied.
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Blij mee dat hij het goed doet, Ajacied.
3 -1