De Ligt zag rol als wisselspeler niet aankomen

JesseTH, 24-08-2019 om 21:20, 18756 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt, tegenwoordig centrale verdediger van Juventus, zag zijn rol als wisselspeler op bezoek bij Parma niet aankomen. Uit de voorafgaande training bleek nog niets, maar het talent beseft dat hij 'grote' verdedigers voor zich heeft.

'Natuurlijk had ik het liefst willen spelen', vertelt de jonge verdediger aan het Algemeen Dagblad. 'Aan de trainingen kon ik vooraf ook niks aflezen, in die zin zag ik het niet aankomen dat ik wissel zou staan, maar ik respecteer uiteraard het besluit van de trainer.'

'Ik ben ook realistisch: ik zit hier in Italië nog in de gewenningsfase', vervolgt De Ligt zijn verhaal. 'Het duo dat vandaag speelde, Chiellini en Bonucci, werd heel lang gezien als het beste verdedigingsduo ter wereld hè. Het is niet zo dat je je daar eventjes tussen speelt in een openingswedstrijd. Ik zal zelf mijn plek moeten veroveren dit seizoen.'

Wel voelt de mandekker dat hij steeds meer begint te wennen in Italië. 'Fysiek is het zwaar, maar ik merk dat ik steeds sterker word. Verdedigend worden er niet heel andere dingen van me verwacht dan ik gewend was bij Ajax, dat valt wel mee. Ook deze trainer wil vooruit spelen. De gewenning zit hem meer in alledaagse dingen, zoals de taal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Tja, in Italie kijken ze nu eenmaal anders tegen jeugspelers aan dan in Nederland. Maar goed, is nog maar de eerste wedstrijd.
0 0
HStorm
**click**bait**
1 -3
3sterren
Om dezelfde reden als die van Juventus wil Real Madrid Van de Beek losweken, immers een zwak Ajax zal geen sta-in-de-weg meer vormen voor de huidige CL campagne.
Slechte verliezers ...
; )
3 -1
3sterren
Voor mij zijn er twee wezenlijke verschillen in de toptransfers van onze grote talenten van afgelopen seizoen:
Juve heeft De Ligt gehaald om Ajax te verzwakken;
Barça heeft De Jong gehaald om zichzelf te versterken.
Noem het gerust een waanzinnige complot theorie, maar in het huidige voetbal sta ik nergens meer van te kijken ...
; )
3 -2
AltijdGelijk
Juventus is uiteindelijk misschien kwa speeltijd wel de slechtste keuze van allemaal.

Chiellini, Bonucci kom je niet zomaar tussen, maar binnekort maakt hij zijn minuten en zal Bonucci naar de bank gaan.

De Ligt is binnen 3 jaar de beste cv ter wereld!
1 -1
JanTa
De Ligt is in mijn ogen nog steeds een geweldige speler maar had zeker nog 2 jaar bij Ajax moeten blijven en dan was hij nog maar 22 jaar. Heeft zich helemaal gek laten maken door Raiola 10 ook 10 miljoen aan deze transfer verdiende.
1 0
meerzicht
De jonge Nederlandse spelers worden verhoudingsgewijs voor weinig geld gekocht. In beginsel dienen ze dan ook echt als aanvulling en niet direct als basisspeler. Met een beetje geluk veroveren zij in de loop der jaren een plek in de basis en anders worden ze met redelijk wat winst verkocht of wordt verlies op de koop toe genomen. Een directe basisplaats kunnen ze alleen verkrijgen als ze zijn uitgegroeid tot een echte topper. Die kun je beter stap voor stap veroveren of na jaren in Nederland tot de absolute uitblinkers behoren. Helaas is het geld een te grote lokker om die stappen te durven nemen.
0 0
AFCAPolarBear
Blijkt maar weer dat het een verkeerde keuze was van De Ligt om naar Juve te gaan. Je komt pas in de basis als 1 van hen geblesseerd is of stopt met voetballen. Hij had vooraf ook kunnen zien dat goede centrale verdedigers niet tussen die 2 bejaarden kwamen. Ervaring is in Italië 10x belangrijker dan talent en niveau. Hij had naar Barca moeten gaan. Had hij echt wel basis gestaan en samen met Frenkie kunnen blijven spelen. Daarnaast had hij ook nog 10x meer kans op CL titel dan bij Juve.
1 0
Ajaxadept
Mee eens, Barca past veel beter qua voetbalstijl bij de Ligt. Pressing en spelen op de helft van de tegenstander is ook bij Barcelona het credo. Juventus speelt toch veelal reactievoetbal, met de nadruk op vooral geen goals tegen krijgen. Cruijff's waarheid was altijd "Ik geniet van een 4-3 overwinning, ik schaam me voor een door middel van een counter behaalde 1-0 overwinning!". Mede daarom was het spel van Barcelona altijd een genot om naar te kijken. Maar ja de Ligt beslist zelf waar hij speelt, hoe jammer we het ook kunnen vinden. Als straks de financiele crisis in Italie echt toeslaat, is het de vraag of de clubs nog die megasalarissen kunnen betalen.
0 0
PJSM
That’s life Matthijs. Wen er maar aan. Als je wekelijks had willen spelen had je in Amsterdam moeten blijven. Maar maak je niet druk pik. Over 5 jaar staat er 60 mln op je rekening en kun je met pensioen. Zou zo met je ruilen.
2 0
Clarence
Ben het met je eens over de reacties.

Maar jij betitelt spelers als miskopen, die net zijn gehaald en soms nog niet eens in Ajax 1 hebben gespeeld. Voor het gemak neem je ook een speler mee die een heel seizoen geblesseerd is geweest. Over kortzichtige reacties gesproken...

Maar ik neem aan dat je vooraan in de polonaise loopt als Marin, Bandé, Pierie, Scherpen en Promes over enige (of langere tijd in het geval van Scherpen en Pierie) toch geweldige aankopen blijken te zijn. Geef die jongens eens wat tijd. Heb het al zo vaak gezegd hier, toen bijv. Eriksen, Pantelic, Neres en Tagliafico als miskopen werden betiteld. Zelfs Frenkie de Jong werd hier door velen kritisch benaderd. Veel mensen hier herkennen talent nog niet, zelfs als ze er bovenop liggen ;)
2 -2
ajaxdordtt
En wat dacht je van Zlatan.
2 0
Ajax114
Niet zo gek doen, Hij heeft gewoon gelijk. Het zullen geen geweldige blijken te zijn . Daar ben ik 100 procent zeker van. Zoals ik wel 100 procent zeker ben dat Noa Lang een kans moet krijgen. Dat is namelijk wel een goede speler met potentie om in Ajax 1 goed te spelen.
1 -3
Clarence
Okee, als jij het zegt zal hij wel gelijk hebben. Dan kunnen we in het vervolg het forum wel sluiten en jouw mening afwachten. Dan weten we het zeker.
2 0
ajaxdordtt
KuNnEn Ze AfScHrIjVeN
0 0
DT10
Toch bijzonder dat jongens die van buitenaf zijn gekomen, zoals Onana, Tagliafico, Ziyech, Neres en Tadic wel bijtekenen en trots zijn om het Ajax shirt te mogen dragen.. En dat jongens die jarenlang in de Ajax jeugd hebben gespeeld, al op 20 jarige leeftijd voor het grote geld kiezen en Ajax al achter zich laten. Nou weet ik ook wel dat Matthijs een extreem talent is, maar nog een jaartje Ajax had toch geen kwaad gekund?

Mensen zeggen dan, hij was onhoudbaar, maar de enige reden dat hij onhoudbaar was, is omdat hij en zijn zaakwaarnemer dat hadden besloten! Als De Ligt bij Ajax had willen blijven, was hij ook niet onhoudbaar geweest. Daarnaast ben ik ervan overtuigd, dat de eerder genoemde spelers ook mooie transfers hadden kunnen maken, maar die kozen wel voor Ajax.
5 0
Gonzalez75
Welkom de Ligt in het Italiaanse voetbal, das ff wennen he. Mathijs zal nog wel vaker op de bank beginnen. Ik wens hem veel succes toe bij Juventus al vind ik die club een van minst sympathieke clubs in Italië en Europa.
5 0
Babayaka
Spelera zouden betaald moeten worden na het aantal minututen dat ze daadwerkelijk spelen
Hij lacht zich rot, lekker op de bank en een niet te tellen hoeveelheid geld per maand opstrijken.
1 -1
Hagmag
Fff wennen aan die keiharde bank en het dikke, niet op te krijgen salaris.
Lekker blijven trainen en hopen dat je er een keer in mag.
Leuk toch....."spelen" bij zo'n zgn Europeese topclub.
Wordt morgen dus weer monopoly met eigen stapels euro biljetten.
Die heeft hij genoeg, weet van gekkigheid niet wat hij er mee aan moet.
Dan zeg ik: "Raiola, bedankt voor het advies" en het waarnemen van mijn zaken c.q.het vullen van je eigen zakken".
5 -1
Vincenzo3
Sinds wanneer speelt Juve met 2 centrale verdedigers ipv 3?
0 0
dennisindoor
sinds de nieuwe trainer.....
0 0
Leprechaun
Met Chiellini en Bonucci in de gelederen kan hem toch ook onmogelijk een basisplaats zijn beloofd?
1 0
Bounce77
Lekker hoor onze golden boy gewoon op de bank. Neem aan dat ze hem niet een godsvermogen betalen om op de bank te zitten. Echt lekker voor het vertrouwen is het niet. Kan die straks een clubje oprichten met Justin..... Italiaans bankje zit
3 -2
AFCA1211
Iedereen zag dit toch wel van te voren aankomen
4 -2
hartvoorajax1
Het is niet zo vreemd dat hij niet meteen een basisplaats heeft. Eerst maar eens afwachten wat de komende maanden brengen. Ook ik loop niet over van sympathie voor hem. Hij gaat vooral voor het grote geld. Hij wist niet hoe gauw hij bij Ajax weg moest komen. Vorig jaar op z’n 18e kostte het al de nodige moeite om hem nog een jaar bij Ajax te houden. Nu is hij op z’n 19e weggegaan, terwijl de kans op Europees succes bij Ajax niet veel minder zou zijn geweest als hij zou zijn gebleven. En voor de Italiaanse competitie had hij het ook niet hoeven te doen.
5 0
Klasseman
TEN HAG heeft hem groot gemaakt nu moet híj het alleen doen
0 -5
deeftherave
Wordt door aantal hier wel zo makkelijk aan de kant gezet. Hij moet in die rol groeien. Alsof trainer ineens vertrouwde routiniers op de bank zet en het risico neemt op onrust en een te grote druk op de Ligt.
Lijkt meer de afgunst die spreekt hier dan het voetbalverstand. Had hem ook liever een jaar bij ons gezien, maar hij gaat nu ergens anders het beste uit zichzelf halen. Succes Matthijs!
4 -2
MrPink
En ze willen allemaal zo graag weg... Alles voor het geld. Succes op de bank.
6 -2
Patajax
totaal verkeerde keus van de ligt. dit zag je natuurlijk mijlenver al aankomen. wordt in de winterstop verhuurd.
5 -2
ElPistolero9
Sorry, maar de Ligt hoort op zijn leeftijd, met zijn staat van dienst, gewoon alles te spelen. Niks wennen, dan heb je gewoon een verkeerde keuze gemaakt.

Hij had het beste naar Man United kunnen gaan denk ik. Veel betere competitie, gegarandeerde basisplaats, veel werk op te knappen achterin dus je leert een hoop. Daarnaast met een groep jonge spelers 1 vd grootste clubs ter wereld naar de top proberen te helpen, wat wil je nog meer?

City was ook nog een goeie optie geweest, maarja dan had ie een andere zaakwaarnemer moeten nemen hè.
5 0
JSF
Met dank aan die pizzabakker die alleen voor z’n eigen zaken gaat
6 0
Web
Een telefoontje naar Donny misschien
Donny komt helemaal niet in aanmerking voor basis plaatst
5 -4
Fnatic
Matthijs had beter nog een jaartje bij ons kunnen blijven, lekker CL met Ajax spelen, ver komen en daarna op z'n twintigste weg. Hij heeft duidelijk voor het geld gekozen, jammer Matthijs, jammer maar helaas.
7 -4
PetrusKeizer
devi giocare!!
0 0
amthree
Haha wtf wat dacht je dan met chiellini en bonucci voor je... dacht zeker makkelijk in de basis te komen.
3 -6
036AFCA97
Frenkie heeft ook grote middenvelders voor zich en die staat er ook gewoon in.

Sorry, maar ben voor Matthijs mijn sympathie een beetje kwijtgeraakt. Voor Lasse en Frenkie vind ik hun stappen overigens wel gewoon mooi.
9 -5
Aad82
Ik denk dat Frenkie morgen ook op de bank begint.
1 0