[Update] Bosz: 'Volgende week rustig praten'

BVeenstra, 23-08-2019 om 14:30, 9189 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bayer Leverkusen wil langer door met trainer Peter Bosz. FOX Sports meldt dat de Duitse club het contract van de oud-trainer van Ajax graag wil verlengen.

Bosz heeft bij Bayer Leverkusen nog een contract tot medio 2020. De trainer is sinds afgelopen winter de keuzeheer bij de club uit Leverkusen en dankzij een uitstekende tweede seizoenshelft eindigde de ploeg vorig seizoen als vierde. Om die reden komt de club dit seizoen uit in de Champions League.

'Het doel is natuurlijk dat de trainer langer bij ons blijft', zegt sportdirecteur Simon Rolfes in Kicker. 'Beide partijen zijn zeer tevreden. Dat is een goed uitgangspunt.' Op dit moment zouden gesprekken over een langer contract al zijn gevoerd.

Update - 14.30 uur (23 augustus 2019) - Bosz: 'Volgende week rustig praten'

Peter Bosz heeft bevestigd dat hij mogelijk langer doorgaat bij Bayer Leverkusen. De Duitse topclub wil het contract van de trainer graag verlengen en ook de oud-trainer van Ajax lijkt daarvoor open te staan. Tegenover Kicker zegt hij: 'Het feit dat de club met me wil praten, laat zien dat de clubleiding tevreden is. En ik ben ook tevreden. Als we volgende week tijd hebben, gaan we rustig zitten en praten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
En als er in de tussentijd een andere club komt die meer salaris biedt dan blijkt opeens dat Peter en de clubleiding van Leverkussen hevige conflicten hebben. Zo gaan die dingen.
1 -6
Nick
Nee zo gaan die dingen bij Ajax waar Bosz vanaf Januari al aangaf dat hij verandering wilde. Dortmund kwam in Juni.
7 0
Web
En die kreeg hij, Spijkerman was toe gezegd dat hij naar Jong Ajax ging
Dat heeft hij twee mensen in zijn staf, Maas en Kruzen
Dat wist je zeker niet? Echt wel als je Bosz volgt
Winter ziet hij niet staan, heeft ook geen inbreng, alleen voor materiaal neer te zetten. Dus kon hij alles naar zijn hand zetten
Maar blijf maar lekker naïef denken
Bosz is gewoon niet te vertrouwen, ook al als speler niet.
Hij kan goed praten, heel goed.
1 -7
Nick
Spijkerman zou inderdaad naar Jong Ajax gaan.
Bosz ging er vanuit dat Bergkamp, L'ami en Bjorn Rekelhof ook zouden vertrekken bij Ajax 1. Later heeft hij met een aantal bepalende spelers gesproken in aanloop naar de finale.

Een paar dagen na de EL finale vond er een evaluatie van het seizoen plaats waarin Bosz werd medegedeeld door Van der Sar dat zijn wensen niet ingewilligd zouden worden.
Toen was het klaar voor Bosz, heel simpel.
1 0
Web
Leg eens uit hoe het met Onana was
Gaat je niet lukken, de laatste dag tegen de groep zeggen, wij zijn met wat moois bezig, blijf
En dan zelf opstappen, man doe je ogen eens los
Dat je het een goede trainer vind is je goed recht, maar dat je hem op zijn ogen geloofd snap ik niets van.
0 -4
Web
Waar heb je dat gelezen?
Ik nergens, en moet Ajax Bergkamp er uit gooien
Weet je wie Bergkamp mist Dolberg
Dood en dood zonde
De keepers trainer waar de keepers lovend over zijn, en ook nog eens top presteren, moet Ajax die ontslaan?
Te belachelijk voor woorden
0 -4
Web
Tegen de groep zeggen, wij zijn met wat moois bezig, niet vertrekken
Leest Onana op zijn vakantie adres dat Bosz naar Dortmund gaat.
Doe toch eens niet zo naïef man
Geld, geld en nog eens geld
0 -3
Libero
En vlak voordat Dortmund kwam gaf Bosz nog aan het prima naar zijn zin te hebben, kocht een villa in de buurt en probeerde spelers te overtuigen om te blijven. Geen idee wat dé waarheid is maar iets in dit verhaal rijmt niet met de rest.
1 0
Web
Op TV maakte hij nog een geintje, of ze moeten niet tevreden zijn over mij. Maar dat hebben ze niet gezien, alleen wat uitkomt.
Ik heb hem als voetballer gezien bij Feyenoord nog erger dan Gudelj, en hij had een hekel aan Ajax
0 -3
Nick
Erg relevant wat voor type voetballer het was.
2 -1
Web
Nee, maar het karakter is wel hetzelfde
En de rest reageer je maar niet op, want dat is waarheid, weet je donders goed.
0 -2
Nick
Het karakter van een harde werker bedoel je?

En de rest? Dat hij een hekel aan Ajax had? Hij bezocht trainingen van Cruijff en van Gaal, denk dat die haat wel meeviel.
2 0
Web
hij had een bloedhekel aan Ajax, schopte er maar op los, tot dat hem het uit kwam en kon leren van de klasse van Johan en van Gaal, dat is nu Bosz

Waarom denk je dat ik een hekel aan hem heb
Vele malen erger dan van Bommel
0 0
Redrum
Exact, maar een heleboel mensen willen de realiteit simpelweg niet onder ogen zien.
1 -3
Nick
Realiteit? Beter je huiswerk doen.
2 -1
Web
Moeilijk he, toe geven
Wij lopen al wat langer mee jongen, kennen Ajax van a tot z
0 -2
Nick
Bijzonder dat jij denkt te weten hoelang ik 'meeloop'.

En wat moet ik toegeven?
Jij komt met een verhaal over Onana. Dat weerspreek ik niet eens.
Bosz heeft met spelers gesproken.
2 0
Web
In ieder geval niet zolang als ik
Dat weet ik zeker, ik heb Johan als speler in 2 perioden bij Ajax zien spelen, alle Europa cup wedstrijden in het Olympisch stadion, alle competitie in de Meer, zelfs in Barcelona, kan wel een boek schrijven van Johan. Ook training zien geven heel vaak zelfs, ik weet zelfs zijn debuut nog tegen GVAV uit Groningen

Nee dat doe je zeker niet, klopt, tegen de spelers zeggen blijf, en zelf de trein naar Dortmund pakken
Dood eng die man.
0 0
ETM
De Bosz vs Ten Hag discussie is aandoenlijk.
Je mag gewoon concluderen dat beiden enorme successen hebben behaald en onder hen een prachtig Ajax opstond. Beiden waren uiteraard ook afhankelijk van het materiaal. En dat van Ten Hag was ontegenzeggelijk wel beter. Bosz liep kampioenschap mis door een wonderlijke race. Ten Hag werd kampioen nadat PSV het nog verneukte. Ik vind dat koude resultaat dus niet zo heel relevant. Beiden hadden er eerder uit kunnen liggen in Europa.
Je moet dus naar het geheel kijken. Bosz transformeerde de speelwijze aanzienlijk en oa daarmee kwam Ajax terug op de kaart. Ten Hag had een grote rol in het creeeren van een dusdanig rendabele speelwijze dat Ajax de elite van Europa te lijf kon.
2 0
Libero
Grotendeels mee eens, maar het kampioenschap wijten aan het verneuken door PSV stel ik mijn vraagtekens bij. Ajax had het bijna zelf verneukt door zeer zwak uit de winterstop te komen, maar heeft zich herpakt en bleef daarna zeer goed presteren (met o.a. de thuiswinst op PSV). PSV had de voorsprong op Ajax niet alleen daaraan te danken, maar toch wel een heel bijzondere eerste seizoenshelft met ongekend veel last minute overwinningen of gelijkspelen. Of ze dat nou afdwongen of het geluk was daargelaten; de resultaten kwamen niet overeen met de verhoudingen in die wedstrijden.
Ajax is terecht kampioen geworden. Just my two bits.
0 0
ETM
Ik vind ook dat Ajax terecht kampioen is geworden. Ik stelde het zo (beetje overdreven) om aan te geven dat men naar meer moet kijken dan naar het al of niet binnen halen van een schaal.
2 0
Libero
Ah oké. In dat kader: Bekertoernooi ook meenemen?
0 -1
Aad82
Zeer goede trainer, maar defensief kwetsbaar. Maar hij zal niet meer veranderen, zoals Ziyech nooit zal veranderen.

Daarom houd ik van dit soort figuren.
4 0
Rinus M.
Mooi, zit prima daar.
0 -2
FrankBeton
Hopelijk komt 'ie nog eens terug naar AJAX.
4 -1
Redrum
Nee, opflikkeren met die kale oplichter. Ik snap niet dat mensen nog steeds niet beseffen dat hij ons gewoon keihard genaaid heeft.
1 -4
4xEC1
En ik snap nog steeds niet dat sommige mensen de simpele optelsom niet kunnen maken: Bosz wilde zijn eigen staf, er was verdeeldheid onder de directie, lees: Overmars wilde Bosz zijn eisen inwilligen maar cultuurbewaker Bergkamp en ook Spijkerman vonden dat 'een passant' niet zoveel te vertellen moest hebben. Van der Sar koos voor die laatste groep en Bosz vertrok. Geld zal ook zeker een rol hebben gespeeld maar het zegt toch genoeg dat Bergkamp en Spijkerman alsnóg werden ontslagen? Je stelt een trainer aan die gewoon met zijn eigen assistenten wilde werken, als hij op die manier het beste kan werken en dus waarvan Ajax profijt kan hebben, waarom hou je dat tegen?? Waar zijn de cultuurbewakers nu? Nergens te bekennen.
1 0
Web
Ook jij bent niet op de hoogte
Bosz zou Maas mee mogen nemen, en Spijkerman zou naar Jong Ajax gaan
En het verhaal Onana komt je niet bekend voor?

Bergkamp is ontslagen omdat hij voor het ontslag van Keizer ging liggen, hij wilde perse Keizer als trainer, dat kan ik begrijpen

En je hebt hem niet rond de EL wedstrijden zien zeggen, dat hij het erg naar zijn zin had, grapje van, of Ajax moet het niet meer willen
0 -2
Redrum
Bosz wist toen hij naar Amsterdam kwam dat hij zijn eigen staf niet zou krijgen. Dat hij dat dan vervolgens als reden aan ging dragen om te vertrekken is gewoon vals en smerig. Dat Ajax vervolgens later doorkreeg dat het technisch hart niet het gewenste resultaat had stond verder los van Bosz. Ajax begon op een gegeven moment zijn fouten te erkennen. Bosz zal echter nooit erkennen dat hij Ajax gewoon keihard genaaid heeft.
0 -3
Oordopjes
Denk zelf, als Ajax hem vraagt hij erheen wilt.
2 -1
Libero
Het schijnt dat ten Hag het succes van zijn ploeg aan de individuele kwaliteiten binnen de selectie te danken had. Of aan Schreuder. Of aan het feit dat de selectie gewoon maar deed waar ze zelf zin in hadden.
Het schijnt ook dat Bosz met een koekenbakkersselectie de EL-finale haalde.
Het schijnt dat er deze zomer allemaal miskopen gedaan zijn en er allemaal spelers de deur uit liepen die te behouden waren, dat er met teveel geld gesmeten is om andere spelers te behouden, dat de samenstelling van de selectie totaal niet in balans is én het schijnt dat de jeugd genegeerd wordt.
Met andere woorden: we gaan het dit seizoen meemaken hoe goed ten Hag feitelijk is.
1 -5
DS
Toch raar, Ten Hag zijn prestaties bij Ajax zijn veel beter dan die vab Bosz. En toch vind ik Bosz nog steeds de gedroomde Ajax coach. Zijn visie op voetbal, hoe hij erover praat, zijn analyse na een wedstrijd, ze hadden hem toen nooit weg moeten laten gaan.
8 -3
WZAWZDB14
Ten hag is wat ongemakkelijk voor de camera, dat heeft bosz totaal niet. Dan komt het al gauw bij het publiek over dat hij ook zo voor de groep is.
Maar onder ten Hag kon ik vorig jaar met een veel geruster hart na een wedstrijd kijken, had t gevoel dat we van niemand konden verliezen, iets wat ik bosz veel minder niet had.
0 0
Web
Dat is het grote verschil
Ten Hag is een boertje uit Twente, komt slecht uit zijn woorden
Vanaf dag een afgezeikt hier

Bosz is daar goed in, kan zijn plan goed uitleggen voor de camera
1 -2
4xEC1
Precies wat je 'zegt', zo voel ik dat ook. Ik was geschokt toen Bosz wegging, zag dat totaal niet aankomen. Eindelijk een coach die Ajax des Ajax liet voetballen, na jaren. Maar ook een kwetsbaar systeem. Ajax is toen onder Bosz, vooral in de Europese uitwedstrijden, vaak door het oog van de naald gekropen terwijl het onder ten Hag geen enkele CL- uitwedstrijd verloor. Mét attractief voetbal maar met meer defensieve zekerheden. Ik ben eigenlijk nog meer tevreden met ten Hag dan met Bosz. Zal wel veel minnetjes krijgen omdat Ajax totaal niet draait en de waan van de dag bij velen regeert hier op AS. Maar ook ik ben zeer benieuwd of ten Hag het zonder de Ligt en de Jong en ook Schöne het dit seizoen op de rit kan krijgen, dan kan hij niet meer stuk bij mij. Laat Ajax zich maar eerst plaatsen voor de groepsfase, dat telt nu, geen excuses.
3 0
ajaxxcied4life
Ik ben het met jou eens.
0 0
niquedegraaff
De rol van een assistent en zijn invloeden worden behoorlijk onderschat. Dat bleek onder bosz (Spijkerman) in negatieve zin en nu onder ten Hag (Schreuder) in positieve zin.
1 -3
ajaxdordtt
Je kunt "zijn prestaties zijn" ook vervangen voor "zijn selectie was"
2 -3
Ozymandias
Bosz had ook een selectie waar Ajax kampioen mee had moeten worden maar hem lukt het niet. Daarbij had Ajax niet één van de vier beste selecties in de Champions League en toch haalde ze de halve finale.
6 -5
Santiago
Onzin. Met de selectie die we toen hadden moesten we ook gewoon kampioen worden. Je mag ook niet vergeten hoeveel goede spelers we toen hadden.
4 -3
Joseph
Misschien nog 1 jaartje verlengen, daarna wil ik hem weer bij Ajax zien. Er komt een geweldige lichting aan, daar hoort een geweldige trainer bij!
4 -7
Ajacied33
Er komt een dag dat Bosz trainer van Ajax zal zijn. Ben ik van overtuigd
4 -2
AFCA-B93
Ik hoop dan wel dat hij zich ontwikkeld heeft als coach, met name in het verdedigend spelen als het even moet, want daar schortte het vooral in uitwedstrijden aan in de EL. De eredivisie speel je wel helemaal aan gort met hem als coach
1 0