Doll: 'Geweldig tegen een van de beste Europese clubs'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 07:50, 3516 views, NU.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

APOEL Nicosia-trainer Thomas Doll is zeer te spreken over het optreden van zijn elftal tegen Ajax in de play-offs van de Champions League. De Cyprioten, die voorafgaand aan het tweeluik als veel minder dan Ajax werden ingeschat, hielden knap stand en wisten zelfs de grootste kansen van de wedstrijd te creëren.

'Ik ben heel blij met het spel van mijn ploeg', zegt trainer Doll dan ook terecht, geciteerd door NU.nl. 'We moeten niet vergeten hoe makkelijk Ajax vorig seizoen de uitwedstrijden tegen Real Madrid en Juventus won. Mijn spelers waren geweldig tegen een van de beste clubs uit Europa.'

Dankzij enkele goede reddingen van André Onana wist Ajax de nul te houden op Cyprus. 'Ik heb niet het gevoel dat we dit gelijkspel hebben gestolen. We verdienden dit resultaat en met een beetje meer zelfvertrouwen hadden we kunnen scoren en de wedstrijd kunnen winnen.'

Uros Matic

Uros Matic, die in Nederland bij NAC Breda speelde, is eveneens tevreden. 'We gaven honderd procent en speelden goed', zegt hij. 'Dit doelpuntloze gelijkspel is voor ons een positief resultaat, want onze droom is nog steeds levende. We moeten niet vergeten dat Ajax ook zijn kansen heeft gehad, maar we gaan volgende week barstend van het zelfvertrouwen richting Amsterdam.'

De ervaren Giorgos Merkis kan zich wel vinden in de woorden van Matic. 'Voor de wedstrijd hadden we getekend voor dit resultaat, maar ik vind dat we meer verdienden. Ajax blijft voor mij de favoriet om door te gaan, maar we zullen zien hoe het gaat. We kunnen ons in Amsterdam geen fouten veroorloven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Ik vond het een bijzonder nare ploeg wat alleen maar bezig was met toneelspel en kaarten aannaaien en een Spaanse scheidsrechter gaat hier wel in mee natuurlijk. Dit staat los van het feit dat Ajax compleet ruk was natuurlijk, maar bij zulke tegenstanders wil ik de tv het liefst uitdrukken. Datzelfde heb ik ook vaak als ik La Liga kijk, alleen maar gekut met dat clowneske gedrag
0 0
FreddyAX
Ajax moet echt veel scherper en attenter spelen; hoewel we veel meer kwaliteit hebben is de race niet gelopen.
Toch denk ik dat Ajax meer organisatie,overleg en geduld in het spel moet hebben en op de juiste momenten de versnelling moet kiezen en niet in een te hoog tempo slordig de opening moet gaan forceren, gisteren bleek dat recept niet te werken en te leiden tot 7 gele kaarten en drie goede mogelijkheden voor Apoel.

Let op mannen; 1-1 is niet ondenkbaar en dan zijn we gezien!
1 0
geronimo
Doll is denk ik een slimme trainer, Ajax moet echt op z'n tellen passen
Nog zo'n wedstrijd en we liggen eruit!!!
1 0
Dennis1964
Ajax wordt in Europa op dezelfde wijze bestreden als in Nederland. Dat komt omdat zij ons zien als topclub en tegen een topclub ben je extra gemotiveerd. Ze parkeren de bus en wachten op een foutje Het gevaar bij een topclub is onderschatting en dat is wat er volgens mij gebeurde.
2 0
PetrusKeizer
Thomas Doll, ik zit maar in mn geheugen te graven … dat was toch ooit n best goeie speler in t duitse nationale elftal?
0 0
MPAjax
heeft geen grote prijzen behaald dus zo een goede speler was hij niet
0 0
Leo252
Klopt helemaal Petrus, speelde eerst voor de DDR en later voor de Duitse nationale ploeg. Totaal 47 interlands.
0 0
insectenverdelg
complimenten aan Apoel die Ajax niet in haar spel liet komen, gord druk zette, scherp tussen passes zat en gevaarlijk was in de omschakeling. Tuurlijk ging er heel veel verkeerd bij Ajax, maar Apoel weet hier veel beter op te anticiperen als veel clubs uit de eredivisie. Hoop dat dit voor Ajax een hele goede wake up call is geweest. Want ald je niet oppast speel je zometeen gewoon tegen 3 oostblok landen in de EL.
2 0
Schip
Hoe kom je daarbij man. Apoel zette amper druk. Was gewoon slordige passing, matige veldbezetting en soms hele harde aanspeelpasses op een korte afstand.
1 0
PetrusKeizer
is toch prima, om tegen oosteuropese landen te spelen? Kan je als je daar bent meteen ns goed om je heen kijken , op zoek naar talent. Roemenie, bijvoorbeeld.
2 0
Schip
Hou toch op. Ajax is niet eens Europese middelmaat als ze zo spelen. Dan is het EL middelmaat. Die defensie en het middenveld zijn zaagsel.

Zo slecht is deze selectie niet, maar het is in Europa nu zo'n beetje de 3e wanvertoning op rij, al was er in de 2e helft uit tegen PAOK een redelijk herstel.

Beschamend.
3 -2