De Jong teleurgesteld: 'Vooral door de manier waarop'

BartVeenstra, 17-08-2019 om 11:45, 6477 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het competitiedebuut voor Frenkie de Jong is niet verlopen zoals gehoopt. De middenvelder verloor vrijdagavond met FC Barcelona met 1-0 van Athletic Bilbao en de teleurstelling bij de oud-Ajacied was dan ook groot.

Normaal zien we De Jong altijd met een glimlach op zijn gezicht de pers te woord staan. Dit keer is hij sip en oogt hij vermoeid. 'Nee, ik ben fysiek niet supermoe - dat voel je een dag na een wedstrijd pas echt - maar ik ben vooral teleurgesteld dat we verloren hebben en vooral door de manier waarop', zegt hij tegenover Ziggo Sport.

FC Barcelona wist niet in haar spel te komen en De Jong legt uit hoe dat komt. 'Ik denk dat Athletic Bilbao hoog druk zette met veel intensiteit. Normaal hebben we genoeg kwaliteiten om daar onderuit te spelen, alleen vandaag deden we dat zeker niet goed genoeg. We vonden de oplossingen niet, waren slordig, maakten veel verkeerde keuzes. Dan kom in je hun spel en dan zijn zij goed.'

Een van de spelers van Athletic Bilbao die het De Jong moeilijk maakte, was Raul Garcia. De middenvelder deelde al na twee minuten een flinke tackle uit. 'Ik wist dat hij hard zou spelen, dat hoort er gewoon bij. Hij maakt het veel ploegen lastig, dus er is voor hem geen reden om dat te veranderen', aldus De Jong, die het interview uiteindelijk positief besluit door te benadrukken dat hij het goed naar zijn zin heeft in Barcelona. 'Ik ben goed opgevangen. De jongens betrekken mij in alles. De stijl is ook een beetje hetzelfde als bij Ajax. Het bevalt goed, maar vandaag (vrijdag, red.) was het slecht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Altijd vervelend als de tegenstander niet wil meewerken ;-)
Het zou verboden moeten worden!
0 0
ajaxdordtt
Bizar wat een uitstraling dat ventje heeft. Gaat Nederland echt naar grote successen leiden.
3 0
Joseph
Het succes van Ajax en het Nederlands elftal, is Frenkie centraal stellen. Bij Barcelona zijn ze daar nog niet helemaal achter, hij wordt veel te vaak over geslagen. Lijkt alsof zijn teamgenoten hem nog geen hoofdrol gunnen.

Verder is weer duidelijk geworden hoe matig Barcelona is zonder Messi.
2 0
NaarCLbeker5
Werd nu inderdaad regelmatig overgeslagen.
Vreemd want in de oefenwedstrijd tegen Napoli ging wel elke bal naar hem, en speelde Barca heel goed.
1 0
Radikaal
Dat gevoel dat ze t m niet gunden had ik ook. Maar hij kon het ook niet afdwingen.
1 0
Bocarra
Barcelona lijkt mentaal wel een beetje op Real M van vorig seizoen. Zou wat zijn als we ons voor de CL konden plaatsen en in 1 poul met Barca zouden zitten.
1 0
Joseph
Zo lang Messi aan de kant blijft, zou Barcelona een uitstekende loting zijn, zeker als ze Frenkie blijven overslaan..
2 0
Ajacied33
Wat een beleid ook af en toe bij Barca. Vorig jaar met veel trammelant Coutinho losgeweekt bij Liverpool en nu alweer verhuurd (met optie tot koop) aan Bayern....Daar gaat je 120 miljoen...
1 0
Barra
Messi was er dan niet bij, maar met het overige materiaal is er nog een meer dan goed elftal van te maken. Die Valverde is in niks een Barça coach, zit maar weinig idee achter en ze hebben wel goede spelers maar het is totaal geen team.
4 0
Red Devil
Verdediging is heel middelmatig met een Pique die over de hill is.
Mooie goal maar super slecht verdedigt.
2 0
AFCA-B93
Pique heeft gisteren gewoon prima gespeeld hoor. Dat Aduriz zo vrij die halve omhaal mocht maken kwam doordat Semedo geen idee had van waar Aduriz zich bevond. Semedo keek geen moment om zich heen en keek alleen naar de bal, terwijl hij dus Aduriz had kunnen en moeten dekken
0 0
Daniii
Barça is niet meer wat het geweest is, spelers aantrekken als Vidal, Langelet, Dembele of Boateng etc etc zou voorheen nooit gebeuren.

Alles is afhankelijk van wat Messi brengt, natuurlijk hij doet het steeds wel voor ze maar het maar het is ook een soort verlammend iets omdat iedereen er wel op rekent dat hij het doet en wanneer hij het niet doet of er niet bij is dan komen de problemen ter voorschijn.
0 0
Giotto
Frenkie kreeg nauwelijks ballen, dit was in de voorbereiding wel zo. Ze durfden hem niet in te spelen, indien dit vaker zou gebeuren zou het een andere wedstrijd zijn.
2 0
Radikaal
of ze gunden het hem niet.
1 0
arigold
Ik vond Barca echt tegenvallen, veel ballen die maar hoog de 16 in werden getrapt.
0 0
amthree
Het is echt gewoon messi fc. Zonder hem kunnen ze het gewoon niet.
0 -1
Schip
Kijk eens naar de beschikbare spelers. Zat om positiespel op een hoog niveau te spelen hoor. Maar dat vergt wel conditionering en een fanatieke trainer. Valverde is een overlever. Geen systeemtrainer zoals Klopp, Guardiola, Tuchel etc.
4 0
De Meer 020
Het probleem is dat hij nu speelt als 6 in de punt naar achter speelt en dat is hij niet. Het is een nummer 8 die vrij moet kunnen spelen zodat zijn creativiteit getoond kan worden. Op deze positie kan je geen versnelling inzetten. Je moet de middenvelders voor je voeden en in de aanval heb je niets te betekenen. Het is enorm zonde dat hij gister zo werd geplaatst. Moet gwn voor Busquets spelen samen met Rakitic/Arthur. Busquets is op de positie 6 ook veruit de beste. Slaat linies over als het moet en veel meer verdedigend van nature dan Frenkie is. Je zal zien dat zodra hij iets naar voren speelt het een openbaring word. Wel moet ik erbij zeggen dat hij passing over langere afstand moet gaan gebruiken, elke keer kort tussen de linies gaat vervelen. Ook moet zijn passingsritme beter zodat het tempo hoog blijft ( neemt de bal soms nog 1 keer teveel aan ) en meer fantasie in zijn spel leggen zodat je verrassend blijft ( dit kan dus makkelijker als 8 ). Zijn grote voordeel is dat hij ongelooflijk vast is aan de bal waardoor het nooit een groot foutenfestijn wordt. Je zal hem zelden betrappen op een verkeerde aanname of dat hij van de bal word afgezet, dit door zijn fantastische lichaamsbalans.
3 0
RJB1979
Vind het wel mooi dat op Barcelona Fora ze de transfer van Frenkie een stap terug vinden voor hem gezien hoe Ajax vorig jaar speelde.
3 -1
Minsc
In je spel komen is ook niet makkelijk met matige middenvelders als Sergi Roberto, en 120 miljoen voor Griezmann is misschien een ietsepietsje teveel.
0 -1