De Boer pakt eerste prijs met Atlanta United

BartVeenstra, 15-08-2019 om 07:05, 7123 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer heeft in de nacht van woensdag op donderdag met Atlanta United de Campeones Cup gewonnen. Het is zijn eerste prijs bij de Amerikaanse club. In de finale werd het Mexicaanse Club América (3-2) verslagen.

Sinds vorig jaar strijden de kampioen van de VS en de kampioen van Mexico om de Campeones Cup. Vorig seizoen werd Atlanta United in de tweede editie de eerste winnaar uit de Major League Soccer, zo schrijft Voetbal International. Voor Atlanta United is het de eerste internationale prijs en zodoende heeft De Boer geschiedenis geschreven.

Al na vijf minuten spelen kwam Atlanta United op voorsprong. Op aangeven van Pity Martínez was het Emerson Hyndman die de score opende. Via doelpunten van Renato Ibarra en Roger Martínez deed Club América wat terug, waardoor het elftal van De Boer zelfs op achterstand kwam.

Atlanta United ging op zoek naar de gelijkmaker en via een afstandsschot van Jeff Larentowicz kwam de ploeg weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk werd topscorer Josef Martínez de maker van het winnende doelpunt. Hij benutte een strafschop nadat er een overtreding was begaan op Florentin Pogba.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
het deed gewoon pijn, dat gedoe in Italie en Engeland. Alsof hij er niks van kon. Dat geloof en geloofde ik niet. Dit is hopelijk de ommekeer, t begin van meer successen bij Atlanta. Veel suc6 Frank en vooral: plezier!
2 0
aniet
En weer een succesvolle Ajacied
2 0
Cupmetgroteoren
Gefeliciteerd, Frank!
2 0
Ajax27
Krijgt het aan het draaien daar ja... maar dat is ook alleen omdat iedereen van iedereen kan winnen/verliezen daar. Als je ziet dat ie nu nummer 2 staat, maar van de 25 wedstrijden slechts 13 wedstrijden heeft gewonnen, 3 gelijk en 9 verloren... dan zou je in iedere willekeurige Europese competitie gewoon een middenmoter zijn.

De competitie blijft sowieso iets heel vaags daar. De boer speelt eerst 22 wedstrijden (11 ploegen x 2) aan de Oostkant van Amerika. Daarna spelen ze nog eens 12 wedstrijden tegen alle ploegen aan de Westkant (1 x). Daaruit komt een winnaar die de 'Supporters Shield' wint. Daarna volgt het knockout toernooi (play-offs) om de MLS Cup, waar het eigenlijk pas echt om gaat. Dat format veranderen ze echt ieder jaar of iedere 2-3 jaar. Ik weet dat er nu 14 ploegen in die knockout fase om de MLS Cup meedoen... dus hoe dat precies werkt... i don't know.
0 -4
Cupmetgroteoren
De competitie is veel eerlijker. Het grote geld regeert daar niet. Gelijk het systeem overnemen in Europa, dan krijgen we weer fair voetbal.
3 0
RusselWestbrook
Dat kan niet. Al zo vaak uitgelegd.

In het kort: de VS is één land, Europa niet. In de VS worden sporters opgeleid door scholen, in Europa door clubs. In de VS zijn vrijwel alle clubs eigendom van een puissant rijke eigenaar, in theorie hebben praktisch alle clubs een ongelimiteerd budget en daarom hebben zij salary caps. In Europa hebben we clubs met een budget van een ton tot meer dan een half miljard. In de VS heb je per sport ongeveer 30-40 clubs, in Europa honderden, zo niet, duizenden.

Een gesloten Super League zou wat dat betreft wel interessant zijn en mogelijkheden bieden.
3 0
Radikaal
Een salary cap zou ook in UEFA verband kunnen worden ingevoerd.
Theoretisch, gaat natuurlijk niet gebeuren, daar hebben de grote clubs niets aan.
Maar dan voorkom je een handvol clubs die onbegrenst geld kunnen uitgeven en daardoor gewoon ALLE beste spelers bij elkaar kopen. Dan moet je kiezen als club - haal je 1, 2 sterren en vul je de rest op, of hou je juist meer balans en mik je op een hoger gemiddelde?
0 0
strafschop
In de reguliere competitie lopen de wedstrijden tegen de clubs uit de verschillende divisies gewoon door elkaar.

De supporters shield is voor de club met de meeste punten en gaat dit seizoen normaal gesproken naar Los Angeles FC.

Dit seizoen spelen ze in de play-offs alleen een heenwedstrijd, waarbij de kampioenen van beide divisies in de eerste ronde een vrijstelling hebben en het hoogst geeindigde team altijd thuis speelt.

In de reguliere competitie valt dus voordeel te verdienen voor de play-off wedstrijden.

De Champions League plekken gaan dit seizoen naar de bekerwinnaar, de winnaar van de play-offs, de winnaar van de supporters shield en de winnaar van de andere divisie.
0 0
AFCAsphere
Dus er wordt in de play-offs maar één wedstrijd per ronde gespeeld? Hmmm, ik weet niet of dat een goede verandering vind. Sowieso vond ik het al jammer dat de finale van de play-offs niet op een neutrale grond word gespeeld of op zijn minst over twee wedstrijden.
0 0
strafschop
Op deze manier worden de play-offs in een korter tijdsbestek gespeeld.

Want op termijn gaat de MLS van 24 clubs naar 28, dat betekent een langere reguliere competitie.

In het najaar zitten altijd interlandonderbrekingen, waardoor de play-offs vorig seizoen 6 weken duurde. Dat zijn er nu 3.

En met het oog op thuisvoordeel wordt de eindklassering in de normale competitie belangrijker.

De finale wordt net als de rest van de play-offs gespeeld in het stadion van de club die in de reguliere competitie de meeste punten pakte.
0 0
Santiago
Heerlijk. Ik gun het hem ondanks het slechte einde bij Ajax
2 0
MickS
Frank krijgt de boel daar steeds beter aan het draaien, zo lijkt het. Heel mooi!
3 0
strafschop
En over 2 weken de bekerfinale in het eigen stadion.
0 0