Buitenland: Zlatan weer goud waard voor LA Galaxy

BartVeenstra, 15-08-2019 om 08:40, 10332 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Niet alleen in het weekeinde, maar ook midweeks rolt de bal op de Europese velden. Zo vinden er kwalificatiewedstrijden plaats voor de Champions League en Europa League en wordt er ook op nationaal gebied gevoetbald. Volg het hier en praat mee!

Donderdag 14 augustus

In de Amerikaanse competitie heeft Zlatan Ibrahimovic wederom zijn waarde bewezen voor LA Galaxy. In eigen huis werd met 2-0 gewonnen van FC Dallas. Beide goals werden gemaakt door de Zweedse oud-Ajacied. LA Galaxy staat derde in de competitie.

In de strijd om de Campéones Cup won Frank de Boer met zijn Atlanta United met 3-2 van Club América. Het bleek de eerste internationale prijs voor de Amerikaanse club. Meer over dit duel lees je hier.

Dinsdag 13 augustus

Met Mats Rits in de basis wist Club Brugge het tweeluik met Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League te overleven. Na de 1-0 thuiszege bleek een 3-3 gelijkspel in Oekraïne genoeg om door te bekeren. In de play-offs speelt Club Brugge nu tegen LASK.

FC Kopenhagen, met Viktor Fischer in de basis, werd na verlenging uitgeschakeld door Rode Ster Belgrado. Na een 1-1 gelijkspel in Servië werd er ook in Denemarken met 1-1 gelijkgespeeld. Uiteindelijk moesten penalty's zorgen voor een beslissing. Rode Ster Belgrado won de strafschoppenreeks met 6-7. Fischer was één van de spelers die zijn penalty niet wist te benutten.

In Engeland speelde Swansea City een wedstrijd in de Carabao Cup. Thuis werd met 3-1 gewonnen van Northampton Town. Mike van der Hoorn, normaal gesproken basisspeler, behoorde niet tot de selectie. Oud-Ajax-jeugdspeler Kees de Boer maakte zijn debuut door een paar minuten voor tijd in te vallen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Finale in de VS tussen FbB en Zlatan zou leuk zijn.
0 0
trodat4030
https://www.instagram.com/p/B1JbJPFonAT/

De beelden van een inmiddels flink uit de kluiten gewassen Kees, even wachten tot na de goals helaas, maar debuut is debuut!
1 0
altijdwelwat
Verbaasd mij helemaal niets , De Boer was en is in alles een echte Ajax speler. Functionele techniek , veel spelintelligentie, 2 benig , goed overzicht en prima passing. Mooi voor die jongen , maar die had hier moeten lopen , is ook nog eens fysiek sterk geworden de ideale 6.
2 0
wolterx
Vond het mooi dat hij juist naar daar wilde om fysiek stappen te kunnen zetten, iets dat hij niet had volgens Vink. Blij voor hem.
3 0
geDaante
Te zot voor woorden dat een jeugdtrainer, en ook nog een die totaal niet paste bij Ajax, daar over gaat.
2 0
trodat4030
Dit is wel de ultieme middelvinger naar Gery Vink hoor. Weggestuurd bij Ajax vanwege een gebrek aan fysiek en 2 jaar later 'gewoon' debuteren in de Engelse League Cup.

Ga zo door Kees, volgende stap, Championship debuut! Op naar de Premier League!
3 0
geDaante
En naar Ajax als geheel, wie laat zich nou leiden door een jeugdtrainer? Die ook nog eens totaal niet bij Ajax paste?

Of dat, of men was het er mee eens, beide gevallen zijn totaal belachelijk.
1 -2
Ajaxvooraltijd
Volgens mij krijgt Gery Vink van iedereen een middelvinger. Wat een prutser was dat zeg. Bij mij ging bijna de vlag uit toen hij eindelijk vertrok.

Als je dit dan ziet dan moet ik spontaan schijten:
https://youtu.be/-efcTIyVcoA
0 -2
Ozymandias
Een prutser die door Nouri als één van de meest invloedrijke trainers in zijn ontwikkeling werd genoemd... Vink is een goede veldtrainer maar geen goede tacticus.
2 -2
trodat4030
Ik snap je wel hoor, Gery is wel een hele goede peoplesmanager en stimulator, maar toen Gery Appie onder zn hoede had, speelde Gery Ajaxvoetbal omdat dat de afspraak was. Pas nadat Appie in Jong kwam kregen jeugdtrainers meer vrijheid op voetbaltactisch gebied. Dat kan enorm schelen in hoe je een trainer beleeft.
1 0
Ajaxvooraltijd
Man het is gewoon een hijgerige slijmbal dat zie je toch aan alles? Op enige kunde heb ik hem nooit kunnen betrappen bij Ajax. Alleen die opstellingen al iedere keer.
0 -1
wolterx
Mooi voor de Boer, blijf het vreemd vinden dat hij weg moest. Vink wilde geen gebruik van hem maken bij o17 terwijl hij duidelijk getalenteerd was, ook hielp blessure ervoor niet mee. Mooi om te zien dat jij nu toch een mooie club heeft en het. aar behoren doet.
4 0