Wöber na een halfjaar Sevilla naar Salzburg

FinnDekker, 13-08-2019 om 13:40, 8523 views, RedBull Salzburg |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Max Wöber heeft een contract getekend bij RedBull Salzburg. De verdediger vertrok afgelopen winter nog van Ajax naar Sevilla FC, maar kiest een halfjaar later voor een terugkeer naar zijn geboorteland

Dinsdag meldt de nieuwe club van Wöber middels de officiële kanalen dat er een overeenkomst is bereikt over een verbintenis tot medio 2024. Hoeveel de club uit Salzburg betaalt voor de verdediger is niet bekend. In de winter betaalde Sevilla FC nog ruim tien miljoen euro aan Ajax.

De 21-jarige heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. 'Ik wil mij hier ontwikkelen, een bepalende speler worden en blessurevrij blijven.' RedBull staat na drie duels bovenaan in Oostenrijk en speelt dit seizoen Champions League-voetbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Hij heeft ook wel echt pech gehad om in de winterstop te vertrekken, wij halen gelijk de cl finale en pakken de dubbel. Was hij gebleven, ook als wissel, dan had hij of nu een basisplaats of had hij echt wel een transfer naar een grotere club dan RB Salzburg gegaam. Desniettemin is red bull nog wel een redelijk mooie club voor wöber
0 0
Ismael Urzaiz
Huh heb ik iets gemist? CL finale?
2 0
Ajax meister
1996, weet je nog?
0 0
eto020
Best vreemd want zo slecht deed die het niet. Heeft alleen de pech gehad dat die 31 Maart zijn meniscus afscheurde: https://www.ajax1.nl/hoe-gaat-het-met-max-wober/
0 0
Ozymandias
Vorig seizoen speelde Sevilla meestal met drie centrale verdedigers maar Lopetegui wil dit seizoen in een 4-3-3 formatie gaan spelen en Wöber werd als de vijfde of zelfs zesde keuze voor centraal achterin gezien.
1 0
Web
Dat is erg snel, ik heb nooit begrepen dat ze hier op AS hem goed vonden
Als een speler niet mist is het Wober.
1 -3
johnantoni
Vond hem best goed bij ajax
4 0
Ar
Wel veelzeggende.
TH durfde het al niet met hem aan tegen Luuk de Jong, en een paar maanden later mocht ie weg terwijl de spoeling op links op dat moment dun was. Toen leek dat wat raar, maar als Sevilla hem al te licht vindt is het absoluut een goede deal geweest. We hebben van dat geld Martinez kunnen halen, en die klapt er wel op itt Wöbertje. Die was te slapjes en ondanks zijn lengte ook geen goede kopper.
1 -2
Ardoe
Heel bijzonder dit, dacht dat Sevilla erg tevreden was met 'm. Ik hoop dat hij zijn carrière een boost kan geven hiermee.
0 0
Mokum1012
Op transfermarkt staat 12 miljoen, dat zou betekenen dat Sevilla in een half jaartje 1,5 miljoen heeft verdient met de aan en verkoop van Wober.
0 0
Ozymandias
In feite zal Sevilla dan waarschijnlijk een verlies hebben gemaakt aangezien bovenop het transferbedrag van 10,5 miljoen euro nog behoorlijk wat transactiekosten en de zaakwaarnemers fees komen.
1 -1
EuforischeRealist
Eigenlijk is het zelfs minder dan een half jaar. Ze hebben hem eerst gehuurd en pas aan het einde van het seizoen de optie tot koop gelicht.
0 0
Mokum1012
Klopt, maar die optie tot koop was al eerder beklonken, waarschijnlijk hebben ze het officieel verplaatst naar juli, in verband met de halfjaarcijfers ed.
1 0
Jan Doedel
Nooit moeten laten gaan, zeer bruikbare speler!
2 -6
ambtenaar
Denken ze bij Ajax en Sevilla anders over.....
2 -3
WouterBerg83
Weet ik niet, is hij beter dan een Martinez of Blind?
1 0
Ozymandias
Ik vind Blind en Martínez zowel verdedigend als opbouwend beide (veel) beter dan Wöber.
5 0
LeslyDeSa
Maar Wober is wel beter dan Pierie en Magallan.
0 0