Grim: 'Uiteindelijk heeft Van Gaal mij wel gevormd'

BVeenstra, 07-08-2019 om 13:55, 3289 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Al tijdens zijn actieve spelerscarrière was Fred Grim bezig met zijn loopbaan als trainer. De oud-keeper van Ajax, nu trainer van RKC Waalwijk, vertelt in Voetbal International dat Louis van Gaal hem voor een deel gevormd heeft als voetbalcoach.

Grim, die bij Ajax vooral tweede keeper was in het tijdperk onder Van Gaal, vertelt in de nieuwste editie van het weekblad een anekdote. 'Veel spelers zitten op de bank het liefst zo ver mogelijk van de trainer vandaan, maar mijn rol bij Ajax was duidelijk: tweede man achter Edwin van der Sar. Ik had in 1987 al mijn eerste trainersdiploma gehaald en was altijd van plan die kant op te gaan. Dus ben ik altijd bewust bij Van Gaal en zijn assistent Gerard van der Lem in de buurt gaan zitten.'

De oud-keeper legt uit dat hij toen zoveel mogelijk informatie van zijn trainers probeerde te vergaren. 'Gewoon om te luisteren als ze overlegden, de coaching van Louis mee te pikken, te zien hoe ze bepaalde situaties oplosten. Thuis schreef ik dan dingetjes op, dus inderdaad: uiteindelijk heeft Van Gaal mij wel gevormd.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Uiteindelijk heeft Van Gaal iedereen gevormd. Ook de dertienjarige jongetjes die in 1995 op de bank bij hun ouders naar Ajax keken.
1 0
AnsB
Haha, geweldig. Heel slim.
Ik heb altijd een goede indruk gehad van Grim. Prima, betrouwbare keeper, sympathieke man en als trainer schijnt hij vooral 'verzorgd voetbal' te laten spelen.
Ik weet het niet, ik had eigenlijk altijd het idee dat hij als keeper te weinig uit zijn carrière heeft gehaald (te bescheiden?). Ben benieuwd hoe hij het als trainer gaat doen.
Gun hem het allerbeste en wie weet zien we hem ooit terug bij Ajax.
2 0
Ferd
Hij was een redelijke keeper die toch heel wat jaren bij Ajax onder contract heeft gestaan, zelfs een tijd eerste keeper was. Hij heeft het maximale uit zijn carrière gehaald.
0 0