PSV speelt zich in slotfase alsnog langs FC Basel

JesseTH, 23-07-2019 om 22:00, 10267 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PSV heeft dinsdagavond een nipte overwinning geboekt op FC Basel. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong, waarna de opponent laat in de tweede helft op haar beurt op voorsprong kwam. In de slotfase boog PSV de wedstrijd alsnog om in een 3-2 zege en dus gaat het met een voorsprong naar Basel voor de return.

In de eerste fase van de eerste helft leek er voor PSV geen vuiltje aan de lucht. De nummer twee van de Eredivisie van vorig seizoen was de ploeg met het initiatief en kwam dan ook op voorsprong. Nadat een poging van Donyell Malen nog tegengehouden kon worden door de doelman, kon Bruma de rebound binnen tikken.

Op slag van rust was het Albian Ajeti die de Zwitserse opponent weer hoop gaf. PSV liet veel ruimte open in de omschakeling, waardoor de jongeling van Basel door kon lopen en af kon ronden. Na de pauze ging PSV op zoek naar de voorsprong, maar die kwam er voor de tegenstander. Het was Omar Alderete die scoorde. De wedstrijd leek zodoende verloren te gaan, totdat Lammers erin kwam. Uit een voorzet kopte de spits knap de 2-2 binnen.

Met de 2-2 was het nog niet gedaan. In de blessuretijd was het Érick Gutiérrez die de bal inbracht vanaf de rechterflank. In eerste instantie leek de bal voor weinig gevaar te zorgen, totdat Malen voor het doel opdook. Achter het standbeen langs zorgde hij voor de winnende treffer.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Lees nu ook weer een stukje op VP van Kieft. Die vond Malen en Bergwijn fantastisch, veel beter dan Lozano. Zo typisch weer he. De twee spelers die door Ajax zijn opgeleid zijn met afstand de beste spelers van het huidige psv. Vooral de manier waarop ze bij psv terecht zijn gekomen is zo veelzeggend over het extreem laffe provincieclubje dat psv heet. Mijn hemel, wat een verschrikkelijke club. Zo extreem schaamteloos, zo ongelofelijk laf, je moet wel een complete mongool zijn om daar fan van te worden.
1 -3
carel romijn
Bij PSV niets veranderd, maten naaier Lorenzo, scheldende van Bommel op de leiding en scoren in blessure tijd.
2 -1
Van Reenen
Ik vind dit wel erg ver gaan. Ik dacht dat ik op deze site uitsluitend zaken mbt Ajax zou lezen. Echter, een uitslag van PSV vind ik prima, maar om hieraan een heel artikel te wijden, gaat mij te ver. De verpaupering van AS heeft toegeslagen en geeft onomstotelijk het bewijs dat het om omzet van rwclame gaat op AS en Ajax bijzaak wordt.
1 -3
DonAdam
Je ziet het aan het hoge aantal van de reacties; op verslagen van wedstrijden van Ajax zelf na zijn er geen artikels die zoveel traffic genereren.

Dat komt wellicht door het mentaliteitsverschil tussen de oude garde en de hedendaagse supporter. Vroeger vertoonden de meeste mannen volwassen gedrag en keken we voornamelijk naar onszelf en moet je eens lezen hier. Veel reacties van huilbabies die afgunstige, trieste posts plaatsen over de "vijand".

Ik schaam me dood dat die Calimero's zich Ajacied durven noemen. verstand van voetbal heeft men ook nauwelijk; alle meningen zijn op de onderbuik gestoeld.

Ik kom hier vnl omdat ik niet zelf hoef te zoeken naar informatie over Ajax, maar voor de inhoud en kwaliteit van de reacties kom ik hier niet.

PS niet iedereen reageert zo sneu, he. Er is nog hoop;)
0 0
Truth
Lijkt me dat dit betekent dat Bergwijn definitief niet komt, toch? Als een speler al CL gespeeld heeft mag hij dat niet meer voor een nieuwe club toch, in het nieuwe seizoen? Of vergis ik me nou?
0 -1
DonAdam
Voorrondes tellen niet mee.
0 0
Pierre Heno
Bergwijn komt niet naar Ajax omdat de vraagprijs van PSV voor Ajax te hoog is voor de kwaliteiten van Bergwijn.
0 0
AFCAPolarBear
Mijn kennis gaat niet zo heel ver in dit onderwerp, maar volgens mij mag hij na de winter wel worden ingeschreven. Mogelijk is het zelfs zo dat voorrondes/play-offs niet van belang zijn en dus Bergwijn voor Ajax de groepsfase bij Ajax mag spelen
0 0
Truth
Aha, thanks. Dat wist ik niet
0 0
Sanalologo
Je vergist je, ja.
1 0
Truth
Aha, bedankt voor deze heldere uiteenzetting!
0 0
Ajaxvooraltijd
Die Bruma lijkt me eerder 34 dan 24.
0 0
De Stift
Goed voor Nederland en goed voor PSV dat ze gewonnen hebben. Hopelijk weten ze zich definitief te plaatsen. Als ik eerlijk ben heb ik er helemaal geen zin in dat Ajax het Bayern van Nederland wordt. Ik wil het liefst een sterke top drie, die jaarlijks strijden om het kampioenschap. En daarachter nog een stuk of drie outsiders. Natuurlijk is dat Europese voetbal prachtig, maar een spannende competitie is ook goud waard. Voetbal gaat er wat mij betreft ook over dat je lekker in de kantine, met vrienden en op werk kan ouwehoeren en plagen. En dan is het veel leuker als een beetje spanning in de competitie zit.

Dus hopelijk winnen ze in Basel en gaan ze samen met Ajax – wij moeten het ook nog maar even klaarspelen – de CL. En dan vanaf volgend jaar 'gewoon' weer de kampioen van Nederland die zich direct plaatst voor de CL.
4 0
insectenverdelg
Jou wens is een utopia. At zit 2 mogelijkheden. Of Ajax gaat alleen heersrn in de competitie met PSV incidental erbij. Of Ajax mist het niveau om in europ te spelen.

Dat gezegd hebbende hoop ik ook de PSV de CL weet te halen. Die miljoene van de CL kunnen beter de eredivisie in stromen dan de de Zwitserse competitie oid.
1 0
chrisjuhhh
Oke 3 punten , maar wat een slechte uitgang positie zeg .
3-2 en je moet nu nog uit spelen nou geef je te doen .
1 -1
Klasseman
Vorig seizoen vergeten? Ajax was uit beter dan thuis, dus het kan altijd
1 0
Redrum
Ajax was uit en thuis voetballend de betere tegen zowel Juventus als Real. Alleen uit boekten ze betere resultaten. Psv is uit en thuis dramatisch, maar boekt over het algemeen alleen thuis resultaat. Dat komt omdat ze uit zo mogelijk nog schijteriger voor de dag komen dan thuis.
0 0
zivkabrimovic
Bergwijn Malen Bruma
Affelay
Thomas Rosario
Lato Viergever Baumgartl Dumfries
Zoet

Dit lijkt hun sterkst mogelijke basiself. Die doen gewoon weer mee om het kampioenschap.

Onze selectie is daarentegen stukken beter.
0 0
Sanalologo
Ryan Thomas moet het eerst maar laten zien. Heeft het alleen nog bij Zwolle laten zien. Is overigens ookalweer ruim 24 jaar.
0 0
Red Devil
Die gaan het nog heel lastig krijgen in Basel volgende week dus zaterdag zal er wel een B-team staan in de J.C.Arena.
0 -1
Van Reenen
Zeer begrijpelijk. Zoals iemans al opmerkt3, er staat 20 miljoen euro op het spel volgende week met plaatsing voor de volgende ronde en CL. Dan moet de KNVB zonodig en wedstrijd organiseren tussendoor voor de weinig zeggende JC schaal. Ik vermoed dat Eric het huidige elftal stuurt, zonder de 5 man die normaal gesproken in de basis staan.
2 -3
strafschop
Tot vorig seizoen was de planning van de JC schaal geen probleem t.o.v. de voorronde.

En volgend seizoen spelen zit de bekerwinnaar in de groepsfase EL en de landskampioen normaal gesproken in de groepsfase CL.
1 0
Sanalologo
Dit is weer echte PSV mentaliteit. Spelers worden BETER van topwedstrijden. PSV speelt op Zaterdag, en hoeft dinsdag avond pas weer aan de slag. Is dat niet genoeg rust?
0 -1
AFCAPolarBear
Klagen ze over te weinig rust? Volgens mij heeft Ajax dit bij 1ste competitiewedstrijd, zaterdag Vitesse uit en dinsdag POAK uit
1 0
strafschop
Net alsof je in een ander wereld leeft.

Zeker na vorig seizoen.
1 0
Redrum
Ik heb de tweede helft gekeken. Vooraf probeerde ik er blanco in te gaan, want het is zo goed voor de Nederlandse punten he. Maar het is gewoon niet te doen om met een positief gevoel naar die club te kijken. Het is niet om aan te gluren en die treurige atmosfeer in dat stadion vol mongolen maakt het er nog slechter op. Zulk voorspelbaar en traag voetbal, volledig gebaseerd op individuele acties van de voorhoedespelers. Ze moesten het spel maken en dan lukt het weer niet om iets fatsoenlijks op de mat te leggen, zelfs niet tegen een tegenstander die waarschijnlijk nog slechter was dan Sturm Graz. De enige twee spelers die dan nog iets kunnen tegen een defensieve tegenstander zijn natuurlijk Malen en Bergwijn. Verrassend. De enige twee spelers die in de jeugd gewend zijn om continu het spel te maken tegen defensieve tegenstanders. Gelukkig voor psv kunnen ze in de eredivisie weer lekker counteren, dus dan zal het weer wat soepeler gaan. Ik ga in ieder geval niet meer naar ze kijken, want dat is echt zonde van mijn tijd. Entertainmentswaarde is nog steeds nul.
3 -1
Klasseman
Wat een ongelooflijke lul ben jij zeg met je opmerking over mongolen . Opdonderen zou ik zeggen
4 -4
Redrum
Oh jee, iemand voelt zich aangesproken.
0 -4
Sanalologo
Liep mij ook vreselijk te ergeren. Jammer dat ze het geluk hebben de volgende ronde tegen Lask te spelen, die zijn zowaar nog 4 klasses minder dan Basel.

Die last minute goals gaan we dit seizoen weer een hoop zien.

En wat is die lozano overschat zeg.
0 -3
Redrum
Het meest sneue is nog wel dat ze die makkelijke loting in de volgende ronde volledig aan Basel te danken hebben. Ze profiteerden bij de loting van de hogere ranking van Basel. Ook dat kan alleen maar bij psv natuurlijk. Het geluk van die club kent echt geen grenzen, dat zagen we ook gisteren weer. Op goed geluk wat ballen erin pompen en het wordt weer beloond. In de 45 minuten daarvoor geen enkele kans gecreeërd. En ja, Lozano, ik hoop dat Napoli gisteren niet gekeken heeft want dan haken ze sowieso af. Zijn meest opvallende actie van gisteren was dat hij een tegenstander weer een gele kaart aannaaide. De wijze waarop hij letterlijk om die kaart vroeg bij de scheids was weer misselijkmakend.
1 -2
chrisjuhhh
ze hebben nog niet gewonnen he 3-2 .
uit verlies je met 1-0 of 2-1 en je lig eruit
0 0
Mr-MZ
Het is duidelijk dat er een PSV trol hier zit om de ''haatberichten'' richting PSV de grond in te boren. Het mooie is dat hij toch erg weinig werk heeft omdat de berichten bijna allemaal respectvol zijn richting PSV, iets wat ik andersom niet zo snel zie gebeuren xD
3 0
Redrum
Ach ja, iedereen wil psv gewoon EL zien spelen. Ik misgun psv niets, maar ze moeten er wel recht op hebben. Als psv het beste voetbal op de mat legt en ze worden kampioen, dan zeg ik chapeau. Spelen ze echter laf paupervoetbal en worden daarmee kampioen door meer geluk dan wijsheid, dan vind ik dat groot onrecht. Helaas is het laatste al veel te vaak het geval geweest en het eerste eigenlijk nooit. Dat is ook precies de reden dat ik het zo'n verschrikkelijke pisclub vind.
0 -3
JariHeijden
En zo heeft Ajax d.m.v. Bergwijn en Malen PSV er doorheen geholpen! :-)
5 -1
Babangida83
En vergeet Rosario niet, al maakt die geen goal ;-). Lekkere generatie was dat wel zeg.
1 0
Sanalologo
Rosario kan er niet zoveel van hoor.
0 0
WZAWZDB14
Krijgen landen voor de voorrondes ook punten voor de eufa ranglijst?
0 0
JariHeijden
Ja, maar dan de helft. Een overwinning is dus 2 punten gedeeld door het aantal landen dat zich voor (de voorronden van) Europa heeft gekwalificeerd. En dat dan door 2 delen.
0 0
JariJari
Een overwinning in de kwalificatie is 1 punt (gelijkspel een half punt). In de hoofdtoernooien is het 2 punten voor een overwinning en 1 punt voor een gelijkspel.

Interressant is dat punten in de voorronde voor je land tellen, maar niet voor de club (alleen de bonuspunten uit de voorrondes tellen voor de club zelf). Daarom was Ajax vorig jaar maar 4de op de lijst met meeste punten (27, zie https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/tcoef2019.html) terwijl ze voor hun land de meeste punten van iedereen binnenhaalden (32) vanwege de voorrondes (zie: https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/ccoef2019.html)
0 0
Babangida83
Lekker dit. Dacht even dat we weer als enige club in Nederland die uefa-punten moesten binnenharken. Maar gelukkig wonnen ze nog in de slotfase. Met meerdere clubs hebben we zoveel sneller die directe CL-plaats weer terug. Maar liever heb ik twee directe CL-plaatsen, zoals Rusland. Dan wordt die competitie van ons ook weer wat beter aangeschreven. Dat zou moeten lukken, met die jeugdopleidingen van ons.

Wat een verdedigingsfout maakte die Luckassen overigens bij de 1-1. Die had geen idee van waar zijn tegenstander stond. Laat die er maar instaan, dan worden wij weer kampioen.
6 0
masterrr
Die Luckassen willen ze zsm vervangen, wat ik wel begrijp. Daar gaan ze niet mee het nieuwe jaar in lijkt me zo.
2 0
Babangida83
Dat zou mij ook verassen als ze die laten staan. Maar het is natuurlijk maar de vraag wat je met het budget en de uitstraling van PSV er voor in de plaats krijgt.
1 0
sebastiaan1900
Ik vind Malen beter dan Bergwijn en hij is nog een stuk goedkoper ook. Bergwijn maakt op mij geen goede indruk.
0 -1
Ricbun
PSV en de slotfase, name a more iconic duo
3 -1
AlexIbarra
Ze zijn het nog niet verleerd, 2 goals in de laatste 10 min. :)

Prima dit soort wedstrijden.
Psv verliest? Altijd leuk.
Psv werkt hard en trekt de overwinning over de streep? Goed voor het NL voetbal.
1 -1
onderkantlat
toch niet weer een jaar als dit
0 -2
Ruff Rhythim
Met dezelfde uitkomst heb ik er geen enkel probleem mee...
0 0
OKP-AFCA
Des te mooier zelfs, maar een vernedering in Eindhoven mag dit jaar wel weer eens uitblijven.
0 0
SebastiaanAchtbaan
Ik hoop dat ze deze ronde door komen, want dan zijn ze al verzekerd van Europees voetbal.
1 -1
JariJari
En van LASK winnen ze ook wel. Nog meer UEFA puntjes.
0 0
Ajax68
Wat een veschrikkelijkslécht team is dat Basel zeg, en van verdedigen hebben ze nog NOOIT gehoord.
Dus doe nou niet of dat die Eindhovenaren zo goed speelden, want dat was ook vérre van dat.
Met héél véél geluk en Onkunde van de amateuristische en Onkundige Zwitsers hebben ze nog mógen winnen, door 3 dekkingsfouten die amateurs van de hoofdklasse niet eens maken.
En die kloothommel van Lozano had geel moeten krijgen van die scheids, om te vragen naar geel voor de tegenstander, wat een verschrikkelijke matennaaier is dat zeg.
En dan ontiechelijke Galbak langs de lijn van van bommel , om te kotsen.
Ik mag ook zo hopen dat ze gaan verliezen, en NIET in de CL komen, want ik gun ze geen cent , helemaal NIKS !
2 -5
Bobson
Iedereen heeft het hier over de punten. maar in de EL kan psv meer punten voor NL binnenhalen dan in de CL. Kijk maar naar vorig jaar waar er bijna geen punt werd binnengehaald. Dan passen qua niveau EL tegenstanders beter en voor winst krijg je hetzelfde aantal punten.
4 -2
JariJari
Alsof PSV de EL serieus neemt.
0 0
strafschop
Als PSV zich plaatst voor de CL groepsfase pakt het meer punten in de voorrronden en krijgt het vier bonuspunten.

Met 2 gelijkspelen net als vorig seizoen zit PSV dan op 9 tot 12 punten. Daar moet je in de EL waarschijnlijk de groep voor winnen.

Bovendien komt PSV bij de loting voor de CL in pot 3 en bij de loting voor de EL waarschijnlijk in pot 2.

Dus er kunnen in de CL kansen liggen om 3e te worden en de EL groep kan tegenvallen.
3 0
KGoalberg25
De kans dat ze de CL halen is na winst tegen Basel nog steeds klein, de EL is dan echter wel direct binnen.
8 0
Bennyben
Heb me erg lopen ergeren aan lozano, van Bommel en het opgefokte PSV publiek, vroeger was PSV nog wel een gemoedelijk clubje. Tegenwoordig zijn het een stel doorgesnoven mafkezen die rond de club lopen.

( slechte reclame voor het Nederlandse voetbal)
4 0
Aspers73
Tot de 2-2 heb je ze niet gehoord en waren ze hun ploeg aan het uitfluiten.
1 0
brullie
Jammer maar goed voor de punten....enige positieve aan de 3-2
1 -4
Ginoajax1
Een bekrompen brabantse bende is het daar met die kinderlijke van Bommel voorop. Ik gun ze dikke plakken stront. Zo goed dacht ik zo.
6 -5
Renevanrijswijk
Nee
1 -4
aka
Die psvers hebben zon hekel aan ons, er barste inEindhoven een volksfeest los toen Ajax van Tottenham verloor, en ook bij iedere wedstrijd zijner zoveel liedjes over Nouri, dat ik ze niks maar dan ook NIKS gun.
7 -6
Babangida83
Nooit jezelf verlagen naar hun niveau. Schiet je niks mee op.

En laten we eerlijk zijn, zonder een sterk PSV gaan we never nooit niet meer een directe plaats voor de CL hebben, laat staan dat de Eredivisie nog leuk blijft en aantrekkelijk voor spelers om naar toe te komen. Die willen ook wel tegen goede tegenstanders spelen.
5 0
jaripettersson
Dat een ander mij niks gunt betekent niet dat die persoon ook gelijk bepaalt wie ik iets gun. Ik zou het leuk vinden als ze het goed doen in de CL.
1 -1
Libero
Ik gun ze de EL wel, meer kans op punten ook.
0 0
Gooseman
Het elkaar wel en niet gunnen van successen zal nooit veranderen. Let wel dat 90% van de supporters van alle clubs met Ajax meeleefde in de CL. Ook in Eindhoven en Rotterdam!

Er zullen altijd supporters zijn die zich voor anderen willen bewijzen en stoer willen doen. En de supporters die emotioneel niet in staat zijn om normale reacties te vertonen wanneer het tegenzit voor hun eigen club. Afreageren op je tegenstander is de enige manier voor hun.

In de toekomst zal dit niet veranderen. Wanneer Ajax meer en meer gaat uitlopen zal de afgunst niet minder worden. Ik hoop echter persoonlijk dat PSV zich plaatst voor de CL. En dat ook de overige clubs zich plaatsen voor de groepsfase EL. Dit is belangrijk voor de eredivisie zodat Aax niet elk seizoen met twee vingers in de neus kampioen gaat worden.
11 0
Libero
90% lijkt me nogal optimistisch, hoe kom je daaraan?
2 0
AFCA1996
Haha wat is er mis mee met elk seizoen met twee vingers in de neus kampioen worden? Zou er zo voor tekenen.
1 -1
Caparzo
Dat geeft totaal geen voldoening, voor zowel supporters als spelers. Een titel krijgt pas glans als je ervoor moet strijden. Het is misschien één keer leuk 7 wedstrijden voor het einde kampioen te zijn, dat jaar daarop vind je het langzaamaan wel erg saai en voorspelbaar worden allemaal, het seizoen daarop snak je naar tegenstanders waarmee je je kunt meten en om de prijzen kunt strijden tot de slotdag. Niks is saaier als PSG of Juve toestanden, ik moet er niet aan denken.
4 0
neutraaltje
hulde en zo waar.
ik lees mee op de verschillende fansites en de minkukels onder de ajaxfans doen echt niet onder voor de minkukels van psv.
net zoals je bij psv doorgesnuifde fans hebt zijn er hiet ook van die mongolen.
gelukkig zijn er ook fans die wel eerlijk en objectief naar het voetbal kijken
3 -2
036AFCA97
Ik weet dat het moeilijk is aangezien niet iedereen naar de Eredivisie wil, maar ik vind dat Ajax nu echt een gat moet slaan tussen onszelf en PSV. We hebben zoveel meer geld.
3 0
AFCAjax
Dat gat valt alleen te behalen door minder te struikelen over de kleintjes heeft verder vrij weinig met hun te maken.
3 0
Liam
Precies. Je kunt wel PSV vooruit zijn maar zolang zijn van de 32 overige potjes er 29 winnen dan blijft het alsnog lastig om kampioen te worden.
1 0
JOHANisGOD
Ajax moet een gat slaan tussen onszelf en PSV?

Wie is onszelf?
1 -4
PietjePrecisie
Kan hier wel om lachen :-)
0 0
Libero
Mooi hè, die wisselende persoonsvormen in een zin? Maar als taalnazi kan je je toch echt beter op een ander publiek richten dan de gemiddelde AS-bezoeker. Of je moet echt niets beters te doen hebben.
1 0
Toeschouwer
Malen en Bergwijn kunnen gewoon nog goed voetballen. Het houd niet op als je bij Ajax vertrekt.
De meesten op Showtime denken dat als je Ajax verlaat dat je dan geen bal meer kunt raken .
Ajax heeeft niks ontvangen voor deze spelers en zij nu denk ik 40 miljoen en 15 miljoen waard .
Lekker bezig Ajax.
3 -26
JOHANisGOD
kan?

heb?
3 -3
4EVERAJAX
is PSV al door?
4 0
Ajaxxxisdebeste
He trolletje, je ben wel druk mee... gefrustreerd?
9 0
AjaxDaniel
Uit al je comments blijkt dat je in ieder geval niks met Ajax hebt en waarschijnlijk een Psv'er bent. Dus met jouw comments doen we helemaal niks.
12 0
Libero
Lamp confirmed, al heel lang.
0 0
DeMeervanweleer
Bruma, Lammers, Lozano en ook Malen zijn geen Europese top, hooguit wel subtop. Bergwijn kan wel top worden zeker op die positie waar hij vanavond speelde. PSV gaat het Ajax echt wel moeilijk maken maar als Ziyech en Beek blijven doet van Bommel de rest....wat een malloot is dat.
1 -1
AjaxDaniel
Laat Psv deze ronde maar overleven en daarna er uit gaan om in de EL te spelen.
5 -3
Bramzel
Die ronde daarna overleven ze ook wel die ploeg is nog slechter dan Basel (voor mijn gevoel althans ik weet eigenlijk helemaal niks van die ploeg (haha ik moet wel eerlijk blijven)).
2 -1
***1900***
Dan hoop ik dat ze de volgende ronde nog door komen en in de play-offs eruit gaan, gewoon omdat ze dan zo dichtbij waren :P Voor EL deelname maakt dat dan ook niks meer uit, dus laat ze maar ff aan de CL ruiken en dan het deksel op de neus krijgen.
2 -2
Jelephi
En dan daar met 1-0 verliezen.

Ha ha
6 -5
Ajax114
Laten we gewoon hopen dat PSV doorgaat, hoeven wij niet te janken dat we voorronde CL moeten spelen.
8 -1
Bramzel
Dat gaat niet gebeuren dat Basel is zo slecht.
3 0
Libero
PSV is thuis erg moeilijk te verslaan, uit is een ander verhaal. Zou er niet zo zeker van zijn.
0 0
ajax4ever01
PSV kan je in Eindhoven moeilijk maken, gewoon meer fysiek erin gooien dan pak je ze.
0 0
Bramzel
Je moet maar eens opletten zodra ze onder druk gezet worden gaan ze liggen en krijgen ze vaak de scheidsrechter daar ook nog in mee. Gisteren ook met Zoet die helemaal mis zit en dan wordt die bal weg gepeerd door een verdediger en een speler van Basel stond tegen een speler van PSV aan te duwen met zijn schouder en die ging meteen liggen, hoppa weer een vrije trap.

Dus ik weet niet echt of dat helpt. Je moet gewoon net doen of je dat duel aan wil gaan en dan er ineens voor schieten (dat lijkt mij beter).
0 0
mvdk
Ongelooflijk eigenlijk, want Basel was enkele jaren terug behoorlijk goed.
3 0
LeslyDeSa
Die bloedhonden scoren ook altijd in de laatste minuut he.. maar voor deze keer mag het ;)
3 -3
Patje2011AJAX
Ik denk dat Lammers wel een aardige speler gaat worden.
3 0
Cupmetgroteoren
Lammers en kagbo zijn hun grootste talenten. Kagbo vind ik eigenlijk een hele goede speler. Technisch prima en heeft een goede voorzet in huis.b
1 -2
***1900***
Klein pluspuntje dat hij ook niet zo'n type lijkt die van die PSV trekjes krijgt. Lijkt me een heel nuchtere jongen.
3 -2
Schip
Alleen maar goed voor coëfficiëntie en Ajax. PSV moet CL belasting erbij krijgen, hopelijk net als Ajax.

Bergwijn toont weer vorm trouwens en Malen maakt een klassegoal. PSV heeft echt een aardig team hoor, niet minder dan vorig jaar. Wordt weer spannend.
12 0
Libero
Laat het ze maar in de EL doen, ook daar is de belasting flink (als ze het serieus nemen, tenminste) en veel grotere kans om punten te sprokkelen.
Ajax de CL-miljoenen...
0 0
AjaxDaniel
Die CL belasting valt ook wel mee, want als ze het al op miraculeuze wijze halen, gaan ze na de groepsfase er toch wel weer uit. Nee, laat Psv maar lekker EL spelen en dan tot de kwartfinale komen ofzo. Dan halen ze ook genoeg punten voor NL, krijgen ze niet heel veel geld, en hebben ze wel de belasting.
3 0
JariJari
Als PSV EL speelt nemen ze het meestal niet serieus ...

Ach ik hoop iig dat ze playoffs halen voor de punten, daarna vind ik beide uitkomsten prima. Heb een lichte voorkeur dat ze het gewoon halen (meer punten vanwege de bonuspunten en meer geld de eredivisie in).

Hoe dan ook dat is de kans dat PSV de play offs overleeft vrij klein.
1 0
Libero
Qua punten heb je in de EL veel meer kans, ondanks bonuspunten in de CL. Wedstrijden winnen en gelijkspelen wordt nl. gelijkwaardig beloond en in de EL speel je er ook meer. Iig één, na de groepsfase. Het is dat Ajax zo ver kwam, maar bv Salzburg, dat in de groepsfase alles won, haalde aanvankelijk meer punten binnen.
0 0
GvanderK
Zou fijn zijn als derest van Nederland ook is punten binnen gaat halen voor de coëfficiëntielijst.
8 0
AFCA1996
Geen zorgen. Zodra Feyenoord z'n nieuwe eigenaar heeft gaan we Spanje, Engeland en Italië zo voorbij op de coëfficiëntenlijst. We praten hier over de potentiële champions league winnaar van het seizoen 2020-2021.
7 0
Libero
Achter aansluiten, Vitesse was eerst!
0 0
Ajax114
We kunnen wel lachen maar van mij mag het. Drie sterke clubs kan er voor zorgen dat nummer 2 en mogelijk ook nummer 3 straks ook CL mogen spelen.
3 0
Cupmetgroteoren
Alsof die Amerikaanse eigenaren Feyenoord ff rijk gaan maken. Ze nemen dan 49 procent van de aandelen over, wat uiteindelijk ook 49 procent van de winst in eigen pocket is. Ze zullen er misschien in het begin geld in pompen om de CL te halen. En dan trekken ze die winsten eruit. Feit is dat de premier League nu verzadigd is, want al die clubs zijn al overgenomen. In Italië zijn de topclubs ook in handen van suikeroomd en in Spanje Sevilla, Valencia etc. Dus gaan ze ook naar de Nederlandse competitie kijken nu.
2 0
Libero
De helft van de BVO's in NL hebben al buitenlandse investeerders, vijf daarvan hebben een meerderheidsbelang. Niets nieuws dus.
0 0
Redrum
Ja eindelijk een Nederlandse club die structureel City, Real, Barca en Liverpool het vuur aan de schenen gaat leggen.
0 0
***1900***
Met Sanogo als europees topscorer!
3 0
AFCA1996
Liam Kelly als de nieuwe Xavi en Iniesta in één!
3 0
Liam
Meest bizarre aankoop ooit. Liam is gewoon een LP, een Little People. Niets op tegen verder maar het ziet er werkelijk niet uit. Natuurlijk kan dat gastje een balletje versturen maar het is echt een speler voor het niveau Helmond Sport.
0 0
***1900***
Ik begin al te beven haha!
1 0
NuchtereAjacied
Verdiende puntjes voor Nederland. Prima gefeliciteerd PSV. Voorhoede sterk, middenveld twijfelend, achterhoede zwak. Maar ze proberen te voetballen en is leuker om naar te kijken in vergelijking met vorig seizoen.
Die Sadilek bij de tweede goal: dat doet-ie nooit weer.
Maar dit is wel een wedstrijd waar ze nu energie en zelfvertrouwen door krijgen. Onze laatste testcase was niet zo overtuigend. Aanstaande zaterdag moeten we hun zelfvertrouwen de grond in boren. Niks troostprijs: ballen tonen en direct een klap uitdelen. En keihard het liefst.
6 -2
Santiago
Eerlijk is eerlijk. Vind hun aanval niet slecht. Buiten Lozano dan

Toch raar dat ik die minnetjes krijg. Volgens mij zeg ik niks raars toch
7 -5
Babangida83
Nee, je zegt niets raars. Alleen sommige mensen zijn een beetje overgevoelig voor PSV-complimentjes. Terwijl respect voor je tegenstander hebben het mooiste is wat er is.
1 0
ajax4ever01
Ook niet zo gek dat de aanval van PSV niet zo slecht is dan sommige denken, 2 ex Ajacieden die er spelen.
0 0
Ferd
Je zegt niets raars, als je in een TBS kliniek zou zitten. Mafklapper.
0 -3
Toeschouwer
Aanval PSV ziet er beter uit dan dat van Ajax.
1 -35
Sterspeler
Leuke aanval voor FIFA. Meer niet.
1 0
louis60
Wel eanneer Zyech en Neres verkocht worden. Ik vind dat Ajax met zoveel geld op de bank alvast vervangers voor Zyech en Neres moeten kopen. Bank is nu ook mager.
0 -1
Lazell
Is dat niet al gebeurd dan?
Promes - Dolberg - Tadic
-------------Donny--------------
0 0
Ferd
Jij kan zoveel vinden, maar het blijft onzin wat je zegt. Welke topspelers gaan komen als de kans groot is dat ze moeten banken? Bovendien blijft Neres nog zeker een jaar. De bank is niet mager, IQ60.
0 0
Ajax114
Nou in ieder geval beter dan Dolberg. Maar Neres, Ziyech en Tadic zou ik niet onderschatten.
0 0
mvdk
Beter dan Neres-Tadic-Ziyech? Ze hebben best een prima aanval, maar die van Ajax is toch echt 2 klassen beter. Dat hebben we afgelopen seizoen al bewezen.
6 0
Redrum
Eh nou nee. Twee blinde dravertjes en twee talenten die op het hoogste niveau nog geen knikker geraakt hebben. Leuke aanval voor de eredivisie, maar meer ook niet.
4 0
Ajaxxxisdebeste
Trol
4 0
Mokum31
Bergwijn halen en het is klaar
0 -1
AFCA1996
Lol Bruma-Malen-Bergwijn vind jij beter dan Neres-Tadic-Ziyech die elke tegenstander in de Champions League onlangs nog hebben kapot gespeeld. Niemand neemt jou meer serieus
5 0
Restored
Neres - Tadic - Ziyech > Bruma - Malen - Lozano
1 0
Toeschouwer
Bergwijn Malen -Bruma

Dat is niet slecht .
0 -11
Ferd
Niet slecht, dat is een prima omschrijving. Maar 'niet slecht' is wat anders dan 'goed'. En nog veel minder dan 'heel goed'. En laat de aanval van Ajax nou heel goed zijn.
2 0
BRAMHOUTEN
niet slecht maar zeker niet goed. gaan lekker voor eigen succes en als het even niet loopt heb je er geen klote aan. domme dragers zonder enkel voetbal intelligentie alleen malen is wel een goeie, heeft mino als zaakwaarnemer dus die gaat niet bijtekenen
2 0
BlueDuke
ben niet met je eens. selectie is te dun bij psv maar aanvallend veel dynamiek snelheid en scorend vermogen. denk alleen dat nog lozano en of bergwijn wordt verkocht.
1 0
***1900***
Niet slecht of beter dan Ajax is een heel verschil, dat begrijp je toch? Jij komt met Dolberg als argument. Die speelde amper vorig seizoen en tot dusver is onze aanval nog geheel intakt.
0 0
GinoAFCA
nee
0 0
Patrick78
Wat een onzin!
5 0
Toeschouwer
Leg jij dat dan even uit .
Bij Ajax spelen ze nu met 2 spitsen Dolberg doet al 1 jaar niet mee, loopt er wel maar doet niks of kan niks.
1 -20
Ferd
Dolberg doet inderdaad al een jaar niet mee. Er staan anderen in de spits. Neres, Tadic, Ziyech is beter dan Bergwijn, Malen, Lozano.
2 0
Ajax114
Hey Niets verkeerd over Dolberg he, Dat kan je echt niet maken hier. Die jongen laat het al twee jaar week in week uit zien..... dat hij er geen klote van kan LOL
0 -6
Patrick78
Hahahaha Psv’er confirmed.
7 0
***1900***
Tadic - Huntelaar - Neres
of
Ziyech - Tadic - Neres.

Kies maar, beiden zijn betere voorhoedes dan PSV.
2 0
Cupmetgroteoren
Hun aanval is niet slecht maar dat middenveld. Waarom Bommel Rosario aanvoerder maakt is me een raadsel. Echt de meest kleurloze speler op de Nederlandse velden. Ze missen een echte topspeler op het middenveld.
3 0
Hagmag
Kan niet slecht genoeg gaan daar bij die "lampen".
6 -12
Ferd
In de competitie kan het niet slecht genoeg gaan. Maar Europees mogen ze best wel presteren. Dat is uiteindelijk ook goed voor Ajax.
1 0
Esthas
Toch grappig, ik ben Ajacied in hart en nieren, zou er zo m’n vriendin voor opzij zetten, maar als die boeren Europees spelen hoop ik oprecht dat ze winnen. Terwijl ik een bloedhekel heb aan dat enge clubje....
6 -1
Lazell
Hahaha, ik zou nog eens nadenken over mijn prioriteiten... Of over mijn vriendin
0 0
Juichtoon
Zo is het!
1 -1
Cruijff72
Als je die pizzabakker er niet bij kreeg had ik gedacht dat het een goed idee zou zijn malen terug te halen. Maar eigenlijk zijn wij te groot om 2 keer te worden geflikt door een zo een spelertje en die italiaanse rat.
0 -1
Cupmetgroteoren
Malen is geen killer, heb je weinig aan.
0 -6
Raydo
Ik mag voor ze hopen dat die CV's die ze op de korrel hebben een beetje kunnen opbouwen. Viergever is al te licht, maar die Luckassen kan écht niet.
2 0
Cesc87
Defensief zeer kwetsbaar, houterig middenveld en een te individualistische aanval.
Moet nog wel wat bij daar in Eindhoven willen we een competitie hebben dit jaar.
0 0
AjaxDaniel
Daarnaast zie ik Malen gewoon vertrekken daar. Hij kan over een paar maanden overal een voorcontract tekenen. Mino regelt wel weer een mooie tekenbonus voor hem.
6 0
Bjorn
Basel mogen ze van mij best overleven aangezien ze dan zeker zijn van Europa League, maar ik heb het gevoel dat Basel thuis wel iets beter voor de dag gaat komen.
5 0
Lazell
Basel is niet veel meer. Vorig jaar op 20 punten van Young Boys 2e geworden, is niet meer het ploegje wat af en toe stuntte in Europa.
0 0
***1900***
Edit: Excuus ik zat ernaast! Negeer onderstaand bericht :)

Als ze de volgende ronde eruit gaan moeten ze play-offs EL spelen. Pas als je in de play-offs CL eruit vliegt ben je zeker van EL deelname.
1 0
Bjorn
Neen, als ze in de volgende ronde eruit gaan zijn ze zeker van EL. Zo werkt het in de League Path waar zij in zitten.

The losers from the Champions Path enter the 2019–20 UEFA Europa League play-off round, while the losers from the League Path enter the 2019–20 UEFA Europa League group stage.

edit: top.
1 0
AjaxDaniel
Laat ze maar mooi denken dat er wat te halen valt bij Basel uit. Dan zullen ze sowieso een zwak elftal opstellen zaterdag.
2 -1
talent020
PSV heeft echt een bagger verdediging en Middenveld, die gaan nog wel veel puntjes verspelen, Ajax is als het team nu intact blijft echt wel sterker,
2 0
BRAMHOUTEN
PSV is ontzettend kwetsbaar, als ze geen ruimte hebben zit er geen creativiteit in het team. ze gaan het zwaar krijgen zeker als bergwijn nog vertrekt
5 0
Patrick78
Was, is en blijft een counterploeg.
0 0
goajaxgo
Twee figuren die mij enorm ergerden: Van Bommel en van der Goot.
Verder tevreden dat PSV 3 punten heeft gepakt Europees.
Wel duidelijk dat het defensief nogal kwetsbaar is bij onze Eindhovense vrinden.
4 0
AjaxDordt
Copy paste dit bericht maar voor de rest van het seizoen.... Alleen de naam van de tegenstander aanpassen, meer is niet nodig
0 0
ReinBurg
Nou die vlieger gaat dit seizoen niet op hoor...het blijft geen feest
0 0
Ferd
Het is al jaren feest op deze manier voor PSV. Winnen op z'n Duits. En met een Duitse trainer zal dat nog wel ff zo blijven
0 0
MNJ7
Begint het alweer ... ongelooflijk
4 0
Renevanrijswijk
Hopen dat malen zich nog verder doorontwikkeld toekomstige spits nederlands elftal
1 0
AFCA1211
Het is dat Basel zo zwak is, anders hadden ze simpel met 1-3 gewonnen
4 -2
Toon meer reacties