'Filipe Luís mondeling akkoord met Flamengo'

ThijsZwagerman, 20-07-2019 om 21:15, 6424 views, Globo Esporte |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Oud-Ajacied Filipe Luís vervolgt zijn carrière in zijn vaderland. Volgens het Braziliaanse Globo Esporte zet de linksback spoedig zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2021 aan Flamengo verbindt. 

Het was al langere tijd bekend dat Filipe Luís zou gaan vertrekken bij Atlético Madrid, aangezien het aflopende contract van de back niet werd verlengd. Aanvankelijk wilde Filipe Luís echter in Europa actief blijven, omdat hij een Spaanse vrouw en kinderen heeft. Flamengo wist de teamgenoot van David Neres bij het nationale team echter toch te verleiden tot een terugkeer naar Brazilië.

De verwachting is dat de verdediger op korte termijn zijn handtekening zet onder een tweejarig contract en dat hij al snel zal deelnemen aan de groepstraining van Flamengo. De Braziliaan liet zijn vaderland in 2004 achter toen hij Figueirense op huurbasis verruilde voor Ajax. Na omzwervingen in Uruguay en Spanje kwam hij in 2010 bij Atlético Madrid terecht. Daar kende de ex-Ajacied, met een tussentijdse periode bij Chelsea, de beste jaren van zijn carrière. Met Atlético Madrid won hij onder meer tweemaal de Europa League, terwijl hij met Chelsea kampioen van de Premier League werd. Onlangs won de linkspoot nog de Copa América met Brazilië.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fujaka
Filipe luis heeft 0,0 wedstrijden voor Ajax gespeeld is een half jaar gehuurd geweest speelde handje vol wedstrijden voor Jong Ajax. Heeft daarna één keer laten weten dat ie AJax een leuke club vindt maar verder dan dat is het gewoon geen Ajacied.

Dat hier meerdere keren de connectie is gelegd dat, hij nog een Ajax shirt zou dragen heb ik nooit begrepen.
1 -3
eros
Had hem graag als stand-in voor Tagliafico gehad. Hij wilde zelf ook graag afsluiten bij ajax.

Maar met Martinez heeft Overmars volgens mij weer eens in de roos geschoten. En qua salaris een stuk minder duur waarschijnlijk.
3 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Wrong place and time voor Filipe.
Als hij iets eerder was geboren, was hij in 16/17 wel een hele goede voor Ajax.
Toen hadden we Dijks en Viergever als back.
Sinkgraven werd als noodoplossing gebruikt.
Deed het goed maar is en blijft een middenvelder.
3 0