Zuidam: 'Dat heeft Ajax internationaal laten zien'

ThijsZwagerman, 20-07-2019 om 18:40, 6266 views, RTV Utrecht |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

In navolging van Feyenoord, kijkt ook FC Utrecht naar Ajax. Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van de Domstedelingen, is lovend over de recente prestaties van Ajax. Ook ziet Zuidam dat het Nederlands voetbal daar baat bij heeft.

'Het is goed dat Ajax het zo goed heeft gedaan, waardoor de kampioen volgend jaar weer in de groepsfase van de Champions League instroomt', zegt Zuidam tegen RTV Utrecht over het Champions League-succes van de Amsterdammers. 'Laten we hopen dat dat FC Utrecht ook wat punten bij elkaar kan sprokkelen, zodat we Nederland in Europa weer beter gaan positioneren.'

Zuidam erkent vervolgens dat het voor FC Utrecht moeilijk is om zich op Europees gebied te wapenen tegen de financieel sterkere clubs uit andere landen. Opgeven wil hij echter niet en daarbij put hij onder meer kracht uit de recente prestaties van Ajax in de Champions League. 'Dat (goed presteren met een kleiner budget dan andere clubs, red.) heeft Ajax afgelopen jaar internationaal laten zien. En er zijn wel meer ploegen die beter presteren dan je op grond van hun budget zou verwachten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Causio
Wil juist heel graag een BeNe-liga, kunnen we eindelijk eens loskomen van dat nationale gepruttel.
4 -2
Ferd
Als je even verder nadenkt, dan zie je dat het op middellange en lange termijn niets oplevert. En op korte termijn alleen maar geld kost.
0 0
Van Reenen
En vooral verlost worden van Clubs met nylon velden het zgn kutgras. Euh....kunstgras. Vanmiddag on de Arena geweest, dat grasveld ligt erbij als een plaatje. Leuk om te zien dat er supporters waren uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Canada en Brazilië.
0 0
trodat4030
In het kader van Europese punten sprokkelen zou het misschien(!) wel een idee zijn om deze clubs (clubs die Europees voetbal halen buiten de top 4, Ajax, PSV, Feyenoord en AZ) extra goedkoop spelers te laten huren van diezelfde top 4. Die clubs hebben dan meer kans om idd wat punten te sprokkelen en bijkomend voordeel kan zijn dat de verhuurde spelers Europese ervaring op kunnen doen. Je hoeft die spelers maar voor een half jaar te verhuren, want na de winter liggen deze clubs er sws wel weer uit, maar op deze manier kan je misschien net die ene voorronde verder komen wat uiteindelijk het Nederlandse voetbal en dus ook Ajax weer ten goede komt. Zomaar een gedachtespinsel natuurlijk, maar zie de voordelen er wel van in. En dan doel ik niet op een Schuurs (als Alvarez basisspeler wordt) of een Dest die al dicht tegen het eerste aan lijken te zitten, maar de Timbers, Danilo's of de Botmannen van deze wereld. Of de Cerny's voorheen. Spelers die net niet in aanmerking komen bij ons, maar wel bij hen van waarde kunnen zijn.

Nu zal ik wel minnetjes scoren omdat ik een k*tclub als Utrecht zou willen helpen, dat schiet hier nog wel eens in het verkeerde keelgat bij enkelen, maar bedenk eens wat het voor voordelen kan hebben voor onszelf en de competitie in zn geheel. Om nog maar te zwijgen van de ervaringen die onze spelers opdoen.

Soms vraag ik me dit soort dingen wel eens af, hoe kan Ajax de competitie als geheel sterker maken waardoor de eredivisie weer een beetje kan groeien. Persoonlijk ben ik van mening dat Ajax van meer weerstand binnen de eredivisie weer verder zou kunnen groeien. Dit soort 'gekke' ideeën schieten me dan wel eens te binnen. Vergeet niet dat we nog steeds niet verzekerd zijn van jarenlange directe CL plaatsen. We hebben er lang over gedaan om deze kwijt te raken en hebben hem vrij snel weer terug, maar is dat een opleving door Ajax of is het een langdurig effect? De kans is groot dat het een opleving is imo. Over 3 jaar zijn we de Europese punten van de EL finale weer kwijt en over 5 jaar die van afgelopen seizoen. Als die plannen voor die nieuwe CL opzet geen doorgang vinden, zou dit voor Nederland een oplossing kunnen zijn. Persoonlijk vind ik dit aantrekkelijker dan een BeNeLiga. Ik wordt ik niet warm van Anderlecht of Standard Luik in de CL, ik ben Nederlander, geen Belg. Zie dan liever een PSV, Feyenoord of AZ.
5 -1
Schip
Die kans hebben ze nu toch ook al? Als zij een Cerny willen huren of kopen, kan dat hoor.

Verder valt er echt niet zoveel te huren van Feyenoord of AZ dat een club als Utrecht sterker zou maken. Ik verwacht misschien nog een transfer van Ramselaar, die natuurlijk helemaal thuis is bij Utreg, maar ook dat kan nu al.

Alles hangt af van meer middelen en mogelijkheden als je structureel beter wilt gaan presteren. En sommige clubs hebben echt wanprestaties geleverd, Feyenoord voorop. Kun je je niet tegen wapenen.
0 0
trodat4030
Mijn bedoeling was vooral om een balletje op te gooien waardoor mensen gaan nadenken. Dit moet leiden tot een ander idee wat op zijn beurt moet leiden tot het beste idee (ofzoiets). Ik zie namelijk ook nog de nodige haken en ogen aan mijn idee, maar je moet ergens beginnen. Nu gebeurt er gewoon niets, blijft het pappen en nathouden en moet Ajax 8 vd 10 punten binnenhalen voor Nederland. Er moet íets zijn wat we beter kunnen doen, we moeten er alleen achter komen wat het precies is en dat kan alleen door te brainstormen. Dit was slechts een aanzet daartoe.

Ik had graag een reactie gezien van: 'Je komt een eind in de goede richting, maar als je nou zus en zo doet, misschien werkt dat nog beter..'
0 0
Ferd
Je kan graag bepaalde reacties zien, maar het is nu eenmaal zo dat als je met een controversieel idee komt, je ook reacties krijgt die je niet zullen bevallen. Zo werkt dat nu eenmaal in de grote mensenwereld.

In de praktijk betekent het echter dat het Ajax verzwakt, want er zijn in de competitie minder wissel opties. En wie zegt dat de clubs buiten de top 4 ook daadwerkelijk spelers van 18 gaan inzetten in Europa? En op gaan leiden voor Ajax? Worden die spelers beter van 6 maanden of een jaar bij zo'n club, of leren ze meer van trainen op hoog niveau bij Ajax en spelen bij Jong?

De Beneliga is een dom idee.
0 0
AFCAsphere
Ik vind het een leuk idee, al hoop ik in tegenstelling tot jou nog wel op een BeNeLeague. Maar goed, je zou dit in eerste instantie kunnen proberen.
1 0
SilverHaze
Eens met je insteek. In de huidige situatie moet je elkaar niet kapot willen concurreren ten koste van de Europese prestaties. Opleiding en jeugdscouting is wat zowat elke hollandse club moet doen. Geld creeeren met kennis en kunde.
1 0
OdjePils
Mmm best een leuk hersenspinsel, maar Utrecht is inderdaad wel een kutclub. Daarbij is het uiteraard goed als clubs punten vergaren in Europa, zolang het Pisvee maar niet is, die moeten echt mentale klap na mentale klap krijgen. Hup Basel!
1 -2
SilverHaze
?? Pisvee is de enige club die nog enigszins wat kan presteren. Ik ben positief verbaasd over hoe die club zich blijft verbeteren. Dat doen ze al decennia lang. Dat schijtbakkenvoetbal is wat je ook in de EL en CL krijgt, dus kom maar op met die competitie. Concurrentie maakt sterk.
1 0
OdjePils
Mmm jawel, vanuit pure objectiviteit ben ik het ook wel
met je eens, maar ‘pure objectiviteit’ kan ik niet opbrengen mbt dat nare clubje uit Brabant...
1 0
mgtow
Even een paar puntjes sprokkelen. Nou ik wens ze er veel succes mee. Net als ieder jaar zullen ze er wel weer tegen een nietsnuttig clubje uit vliegen. Zelfde geldt voor die andere flopteams. Pisjemee en Feyedinges.
1 -5
ram
Niveautje hoor..
0 0
Woodenshoe
Pisjemee en Feyedinges, leuk gevonden zeg!
2 0
mgtow
Neuh echt grappig is het niet maar als jij de hele dag door serieus wil doen kan ik dat best accepteren maar zo zit ik niet in elkaar.
1 -2
Ferd
Je hoeft niet serieus te zijn om het niveau van pisjemee en Feyedinges wel heel erg slap, kinderachtig en dom te vinden. Zelfs mijn neefje van 6 zei "wie is mgtow en waarom is hij zo kinderachtig?"
0 0
DanverAFCA
ik hoop echt dat psv en feyenoord of zelfs een az en utrecht blijven groeien. als de nederlandse competitie niet beter wordt gaan we nooit echt goede spelers aantrekken. dan kunnen we nog zo veel geld hebben maar hebben we er niks aan
2 0
OdjePils
Pisvee niet man, de vernieling in met die kut boeren!
2 -2