'Kluivert in beeld als Hoofd Jeugdopleiding Barça'

JesseTH, 19-07-2019 om 18:00, 4587 views, Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Patrick Kluivert is in beeld bij FC Barcelona als de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding, zo meldt Sport. Drie dagen geleden werd de oud-Ajacied als assistent-trainer de laan uitgestuurd bij Kameroen en nu lijkt hij één van de favorieten voor de job in Spanje.

De leiding van FC Barcelona is momenteel bezig met het opnieuw organiseren van de jeugdopleiding. Als onderdeel daarvan werd Víctor Valdés, jarenlang de vaste doelman van de Catalanen, al aangesteld als trainer van FC Barcelona Onder 19.

Voor de functie van Hoofd Jeugdopleiding is de club opzoek naar een persoon met charisma, iemand die de leiding kan nemen in La Masia, de jeugdopleiding aldaar. Kluivert zou er in dat opzicht goed op staan bij de clubleiding. Een ander genoemd voordeel is de hulp die de voormalig spits van Ajax kan bieden aan Frenkie de Jong tijdens zijn eerste buitenlandse avontuur.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dexy
Het blijft opmerkelijk om te zien dat een goede voetballer zijn geen garantie oplevert voor je latere carrière na het voetbal. Talloze voorbeelden zijn er op te noemen en helaas valt Kluivert daar ook onder.

Hij is de laatste 10 jaar niets meer dan een pure baantjeshopper. Gestopt als assistent van Oranje na het succesvolle WK van 2014, heel snel gestopt bij Curaçao, mislukt als technisch directeur van PSG, hoge gokschulden en nu ook alweer vroegtijdig gestopt bij Kameroen.

Zo ontzettend jammer. Want dat het een topspits was, staat buiten kijf.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Denk niet dat Patrick geschikt is voor deze baan.
0 0
Rommy
Patrick mijn held.
1 -1
Ferd
Iemand die Ajax drie keer naait is geen held. Eerst een contract weigeren en transfervrij vertrekken op 19 jarige leeftijd (zo vader zo zoon). Daarna bij PSV spelen en scoren tegen Ajax, wat een hele dure goal bleek te zijn. En dan trainer van de A1 worden, maar 4 dagen later voor een dikke boterham bij PSG gaan. En maar roepen dat Ajax zijn club is, in daden laat hij dat niet blijken.
2 0
MPAjax
heel simpel als er een functie open is, doet elk persoon wie denkt geschikt te zijn, een open sollicitatie en uiteindelijk wordt degene waarvan de directie denkt dat die het beste is geselecteerd, ze zullen wel een lijstje hebben...
0 0
OdjePils
Het begin van het einde voor Barca. Patje kan zijn eigen kicksen niet eens vastmaken!
5 -4
PetrusKeizer
overal mislukt? Bij twente en curacao, en als assistent bij Oranje toch niet, dacht ik. Dat-ie bij Kameroen moest oprotten is omdat Seedorf ontslagen is, dan is t normaal dat de assistent mee-vertrekt. Dat hele Kameroen, de bond dus, is n zooitje, ze hadden er nooit aan moeten beginnen.
6 -2
Mocrodammerr
ik vind het echt pijnlijk hoe Kluivert, laatst opgeleide topspits van Ajax in nederland word afgemaakt en ondergewaardeerd.
5 -8
Ferd
Ik vind het echt terecht hoe nepajacied Kluivert, de man die Ajax twee keer op een laffe manier verliet, wordt afgemaakt.
2 0
Bazenvan95
Amen, net als de meest succesvolste Nederlandse middenvelder ooit.
0 -5
Bazenvan95
Wederom veel Kluivert haters met onderbuikgevoelens.. Just waiting for a Black man 2 fail, zullen wel weer allemaal analyses op volgen dat het daar niets mee te maken heeft. Er wordt met verschillende maten gemeten hier. Net als toen iedereen die bijv Ziyech afschreef of ondanks zijn rendement gingen zeiken over balverlies. Geen trainer of post voetballer slaagt overal maar je moet ook niet alleen naar de negatieve punten kijken. Niemand heeft het over het feit dat hij met de jeugd van Twente kampioen werd, een super belangrijke rol had als assistent van Louis van Gaal naar en tijdens het WK 2014 en de clubcultuur van Barca goed kent. Laat staan dat hij bekend is met de opvatting van de Ajax opleiding. Er wordt hem hier niets gegund maar gelukkig geniet hij net als andere Nederlandse voetballers(zowel zwart als wit) meer respect over de grens, aan hem om het tegendeel te bewijzen. Ik gun het hem en zijn gezin (met de zorg en ziekte van zijn vrouw) van harte om in weer Barcelona te gaan wonen en werken
4 -6
Ferd
mijn kritiek op Kluivert heeft NIETS met onderbuikgevoelens te maken, maar met feiten. Hij naaide Ajax, meermaals. En dan krijg je terecht kritiek.
1 0
Barra
Wat ben jij een zielig figuur, want je zet iedereen hier die het niet met je eens is weg als een racsist. Makkelijk je punt doordrukken zo, want het moet wel zo zijn dat het met zijn kleurtje te maken heeft he... Ik gun Kluivert het beste, laat hem lekker hoofd jeugdopleiding worden bij Barça, zolang hij maar niet bij Ajax een belangrijke functie gaat bekleden. Zijn leven bestaat letterlijk uit verkeerde keuzes en hij komt ook totaal niet pienter over en daarbij heb ik hem ook nog nooit zinnig over voetbal horen praten. En nee dat heeft niks met zijn kleurtje te maken enorme droeftoeter!!
4 -3
Bazenvan95
Wat goed dat jij als echte moraalridder kan beoordelen of iemand in zijn leven alleen maar foute keuzes maakt en kan vaststellen hoe pienter zo iemand is (waarschijnlijk op basis van gebeurtenissen uit het begin van zijn carriere). Ik zou zelf namelijk best blij zijn als ik mijzelf en mijn nageslacht kan laten profiteren van het feit dat ik sterspeler van Ajax, Barcelona en 10 jaar lang Oranjes topscoorder aller tijden ben geweest en de topscorer was van het EK2000. Ook best leuk dat ik dan kampioen ben geworden met de beloften van Twente en de bronzen medaille heb behaald op het WK 2014 als assistent trainer met Oranje. Wel jammer dat zijn leven bestaat al die verkeerde keuzes..
0 -2
Barra
Jij probeert hier de moraalridder uit te hangen met je zielige verhaal dat iedereen tegen hem is omdat hij gekleurd is. Mooie omgekeerde wereld leef jij in. Volgens mij zeg ik ook nergens dat hij als speler geen geweldenaar was, maar daarbuiten heeft hij gewoonweg veel verkeerde keuzes gemaakt maar dat mag niet gezegd worden blijkbaar door jou. Ook staat hij nou niet bekend als een helder licht en vind ik hem gewoon geen kundige man en een kampioenschap bij Jong Twente of wat notities maken op de bank naast Louis maken hem in mijn ogen geen vakman.
2 0
Chesterson93
Prachtige verwoording.
1 -2
Champy
Misschien het beste dat Patje gewoon trainer wordt ipv ergens een langetermijnfunctie te gaan bekleden.
1 0
3sterrenAjax1
lachwekkend
0 -1
Cruijffthebest
Hahahahahahaha, overal totaal mislukt.
0 -1
Redrum
Frenkie:"Ok, ik wil voor Barcelona spelen, maar dan wil ik wel dat Patrick Kluivert me gaat begeleiden." Barcelona:"Serieus? Ehh, ok, we maken hem wel hoofd jeugdopleiding ofzo."
0 -3
Joseph
Ik wist dat het bergafwaarts ging met Barca, maar het is duidelijk dat het dal nog lang niet bereikt is.

Als Messi stopt is het klaar, zonder Messi zou die club niks gewonnen hebben de afgelopen jaren. Ze mogen hem opnieuw op de knietjes bedanken dat door Messi nu Frenkie die kant op komt.
0 -2
jaripettersson
Ik lees niet vaak een bericht twee keer..
1 0
Bennyben
Super knap overal mislukt na zn voetbalcarrière en toch weer overal de mooiste klusjes krijgen.
1 -2
Gonzo
Voor effies dan
0 -1
Ajax4life16
Lekker beleid als het waar is
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Zou bij Ajax never nooit die functie krijgen... gaat lekker daar
1 -2
Radikaal
Ehm... zou ie niet eigenlijk bij Ajax in de jeugd aan de slag toen PSG opeens om de hoek kwam?
2 0
ElPistolero9
Ja, trainer van O19. Is nog wel ff wat anders dan hoofd opleiding
2 0
Joseph
Hij zou bij Ajax als trainer aan de slag gaan, meer dan dat zit er ook echt niet in bij Kluivert.
0 -2
Lazell
Pff, wat een selectiecriteria voor Hoofd Jeugdopleidingen. Heeft charisma en kan een aankoop van 75miljoen begeleiden.
1 -3
insectenverdelg
1 april is vroeg dit jaar...
0 -3
Middenweg401
Precies wat ik dacht.
0 -2