Spits Redan transfereert naar Hertha BSC

FinnDekker, 18-07-2019 om 16:30, 6590 views, Herta BSC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daishawn Redan heeft een contract getekend bij Hertha BSC. De Duitsers nemen de talentvolle aanvaller over van Chelsea. De oud-jeugdspeler van Ajax vertrok in de zomer van 2017 naar Londen, maar is daar dus na twee jaar weer weg.

'Ik ben heel blij hier te zijn en kan niet wachten om te beginnen met trainen', aldus het talent op de site van zijn nieuwe club. De nieuwe verbintenis van Redan loopt tot de zomer van 2024. Bij Hertha BSC wordt de spits herenigd met een oude collega en vriend: Javairo Dilrosun, die ook in de jeugdopleiding van Ajax speelde.

Bij Chelsea speelde Redan nooit in het eerste. Wel maakte het talent furore in de Youth League. Dit seizoen was hij goed voor negen goals en vijf assists in zestien duels. Chelsea O19 verloor, ondanks een goal van Redan, in de finale van FC Porto O19. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
Zonde zonde eeuwig zonde.
Wat is het toch met dit soort gasten dat ze zich de kop gek laten maken?
Ligt het aan hun achtergrond/cultuur?
Geen geduld en geen vertrouwen.
0 0
Lazell
Het brein van mensen van 15 is nog lang niet uitgegroeid. Als je een jaar of 25 bent, kun je gevolgen over de lange termijn goed overzien. Als je 15 bent, kan je de gevolgen voor morgen nog nauwelijks overzien. En daar maakt Chelsea en wat louche zaakwaarnemers handig gebruik van, zeker als ze met dingen als geld en auto's aan komen zetten.

Even heel snel googlen: https://jonger.nu/het-puberbrein/
Edit: iets meer googlen: ligt wel aan het brein, maar niet dat het onderontwikkeld is: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/pubergedrag-toch-niet-veroorzaakt-door-onrijp-brein-maar-waardoor-dan-wel~bca4cf1d/?referer=https://www.google.com/
0 0
Ferd
dat 'met geld aankomen' valt erg mee. Jeugdspelers verdienen daar nog geen ton per jaar. En dat krijgen de toptalenten bij Ajax ook.
0 0
Hollister
Heel simpel, jongens met de juiste omgeving en zelfvertrouwen dat ze de top gaan halen, blijven gewoon minimaal tot hun 20e bij Ajax.. als je alles geeft in combinatie met je talent (dat heb je want anders had Ajax je geen contract aangeboden) halen minstens betaald voetbal, KKD niveau, alles daarboven is afhankelijk van dit talent en je inzet en een beetje geluk, bv blessurevrij en dat jouw concurrent wegvalt en jij de kans krijgt
0 0
Chesterson93
En waarom neem je mensen met een minder stabiele (thuis)situatie kwalijk dat zij binnenharken wat er binnen te harken valt?
0 0
Ferd
"binnen harken" is zo'n broodje aap. Google maar eens, jeugdspelers krijgen in Engeland, ook bij de topclubs, geen hoge bedragen. Max 1500 pond per week. Dat is nog geen ton. Een jeugdspeler bij Ajax verdient niet veel minder.
0 0
Felix Gassenlicht
Erg jammer dat hij niet teruggehaald is (of kon worden?). Los van alle sentimenten over zijn verkeerde keuze, het is m.i. een geweldig talent. Ben benieuwd wat Overmars hierover te zeggen heeft.
0 0
SpursAjax
Nou een ding is positief hieraan. Gelukkig gaat die niet naar psv. Hoop dat die ze carrière nog kan redden maar denk dat hij veel verder was geweest als hij bij Ajax was gebleven. Was echt een toptalent in de jeugd!
3 0
jaribombari
Goossens en Sarpong konden 15 jaar geleden beide naar Chelsea. Toen niet gedaan omdat ze beide voor hun kans gingen bij Ajax. Beide nooit meer wat van gehoord. Hadden ze toen maar dat contractje getekend voor waarschijnlijk een hele hoop Ponden. Zo zie je maar.
4 -3
Stevan
Aleen maar haters en misgunners, omdat jijzelf of je eigen zoon dit pad nooit zou bewandelen. Had hij nou in ajax 1 gestaan of een kans gekregen NEEE. De meeste hier die praten alsof ze aan tafel zaten bij de onderhandelingen. Vraag jullie eens af waarom de meeste talenten bij ajax weggaan, niet omdat ze willen maar puur omdat ze zien dat ze ondanks het harde werken dubbel hun best moeten doen.

Deze jongen is een top spits geweest bij ajax en dan wordt hem doodleuk verteld dat ze hem graag willen houden maar geen contract willen aanbieden, terwijl mindere spelers met hun ogen dicht kunnen tekenen. En dan boos worden dat hij weggaat en hem vervolgens niet meer opstellen.

Jullie kijken allemaal te veel door een ajax bril, de dingen die ik op schrijf zal een ieder binnen ajax toegeven. Ajax is niet de enige club waar je naam en faam kan maken. Jullie vermelden altijd dat als ze te vroeg weggaan ze zullen mislukken. Hoeveel ajax spelers die wel het eerste hebben gehaald bij spelen nu kkD of ergens bij een mindere club, die zijn dus ook niet geslaagd. Dus wat maakt het uit als je blijft en mislukt en vertrekt en mislukt. Mislukken is mislukken maakt niet uit hoe via welke weg. En deze jongen verdient 350.000 PJ bij Heartha BSC fulll prof contract en aansluiten bij het eerste team. Had ajax dat voor hem over gehad, we weten allemaal dat het niet zou gebeuren. Blijven jullie maar de realiteit wegwuiven door die domme denkwijze dat elk talent bij ajax MOET blijven.
1 -9
Hollister
man Stevan , wat kan jij uit je nek lullen.. Er zijn jeugdspelers bij Ajax die zelfs meer hebben verdiend dan jij aangeeft wat deze spelers in Engeland hebben verdiend.. maar verder klopt er ook geen ene ruk van je verhaa;l
0 0
Chesterson93
Ja? Kan je aangeven welke jeugdspelers meer hebben verdiend?
1 0
NaciKennethRyan
Je hebt duidelijk weinig informatie. Ajax heeft hem wel een contract aangeboden. Het aanbod van Chelsea was alleen veel hoger. Daishawn heeft het toen zelf verpest door niet meer naar trainingen komen. Die fout heeft hij zelf toegegeven dus ga aub weg met die onzin van je.
1 0
Stevan
Hij heeft toegeven dat hij niet weg had moeten ja, maar waarom bleef hij weg denk je: omdat ajax hem niet meer opstelde. En het feit dat ajax hem een contract aanbood was maanden nadat het bekend wad dat hij weg zou gaan.
Gaan jullie maar werst ff de feiten na, ik zie dat jullie klakkeloos de media na praten.
0 -2
NaciKennethRyan
Het is onzin wat je allemaal zegt. Ik praat de media niet na. Daishawn heeft zelf gezegd dat hij niet weg had moeten blijven. Net zoals Dillon en Ki Jana had hij dan gewoon minuten blijven maken. Ajax had hem voor zijn 16e al een voor Ajax begrippen groot contract aangeboden.
0 0
Redrum
Ja en waar kunnen wij de feiten controleren dan? Is er een soort onafhankelijk feitenarchief? Of kunnen wij ons misschien alleen maar baseren op wat de media meldt? De enige feiten die bekend zijn voor het grote publiek is dat hij op 16-jarige leeftijd Ajax verlaten heeft voor Chelsea. De verklaring van Ajax daarbij was dat ze er alles aan gedaan hebben om hem te behouden. Dus ga jij ons maar eens even vertellen dan waar wij die feiten kunnen vinden die de schuld bij Ajax leggen.
0 0
Redrum
Leuk verhaal, maar Ajax wilde hem wel een contract aanbieden en hij weigerde dat. Dus je hele verhaal kan eigenlijk de prullenbak in.
1 0
Stevan
Dan ben je heel slecht op de hoogte, want je schrijft totale onzin. Als we onze verhalen met feiten moeten bewijzen kan ik dat zo, en weet wel zeker dat jij dat niet kan. Maar ja ik laat je in je denkwijze.
0 -1
Redrum
Ok, kom maar op met je feiten dan. Als jij meer weet dan de officiële vertaling van Ajax, dan ben je of Redan zelf, of een familielid, of zijn zaakwaarnemer. En zelfs als dat zo is dan is je statement nog steeds vrij ongeloofwaardig. Redan was een groot talent bij Ajax, waarom zouden ze hem geen contract willen aanbieden?
0 0
AFCAsphere
Haha, ik wilde eigenlijk ook net zeggen dat hij een toon aanslaat waardoor je gaat denken dat het Daishawn zelf, zijn zaakwaarnemer of één van z’n vriendjes is.
1 0
Chesterson93
Je weet hoe het gegaan is met Fosu-Mensah? Zo’n beetje hetzelfde. Ajax wou die grap - die bij Redan en Familia-Castillo uitgehaald zijn - ook proberen bij Bakker, alleen was Reiziger daar coulanter in en kreeg hij minuten. Zij hebben er van geleerd, zoveel is zeker. Maar ooit hoop ik Redan (weer) bij Ajax te zien.
0 0
Ajaxvooraltijd
Oké Daishawn.
1 0
betweter
Mooie club Hertha in Vinkeveen
1 0
SnifferClarke
Zou iemand stilstaan bij zijn geestelijke welzijn? Het is toch een kind dat heen en weer wordt geslingerd tussen landen. Misschien een gevoelig onderwerp gezien zijn huidskleur, maar het is toch een moderne vorm van slavenhandel. Zeer verontrustend allemaal.
1 -2
Ajaxvooraltijd
Nou dan is het eerder kinderarbeid of handel.
1 0
Multi
Nog zo'n geweldig voorbeeld dat je "beter" naar het buitenland kan gaan voor je ontwikkeling dan bij Ajax blijven. Maar goed om te zien dat deze jongen ook alles uit zijn carrière haalt.
2 0
oudzuid2
na twee jaar alweer weg bij Chelsea? goh dat zag niemand aankomen natuurlijk. en volgend seizoen ADO of PEC ook niet...
2 0
AFCAMM
Of Utrecht, om vervolgens op te duiken in Lampegat.
2 0
jaribombari
Hertha gaat het nieuwe PSG worden.
1 0
3*stars*3
Als hij van Ajax naar Herta zou gaan, was het al geen stap vooruit.
Kom an, zelfs Rekik is daar basisklant.
Luckassen werd gehuurd van PSV....
Maar Golddigger Redan kan weer stacks pakken en shinen, met zijn rap vriendjes...
3 -2
Schip
Eens. En bij Chelsea wist hij van tevoren dat hij het eerste niet zou halen als talent. Daar halen ze topspitsen voor die direct leveren en geen belofte.

Bij Liverpool en United zou dat misschien nog anders liggen. En dan kiest hij nu inderdaad voor een club, waar hij altijd nog naar toe had kunnen gaan vanuit Ajax. Waarschijnlijk zou traore niet eens zijn gehaald als Redan was gebleven.

Zo kortzichtig.
1 0
AnsB
Vrij onzinnige vergelijking in mijn ogen. Hij zou nu evenmin in Ajax 1 hebben gestaan met zijn 18 jaar. Als hij speeltijd krijgt dan is het in elk geval in een sterkere competitie.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. De Ajax-weg is absoluut de mooiste, maar niet voor iedereen de beste en zeker niet de enige weg. Laat gaan die rancune/frustratie, daar heb je vooral jezelf mee.

Ik hoop gewoon dat hij het goed gaat doen, zo snel mogelijk doorbreekt en Oranje haalt. Kunnen we goed gebruiken.
En natuurlijk vind ik het jammer dat hij niet bij Ajax speelt....

Ik heb geen idee of hij de juiste mentaliteit heeft om te kunnen slagen, want dat is en blijft een absolute voorwaarde. Maar ook dat is de één gegeven terwijl de ander het eerst leren moet en wéér anderen het nooit leren. Helaas.
1 -2
ajaxinho
Kun je een voorbeeld noemen
van een jeugdspeler die via het buitenland
in Oranje is terechtgekomen?
2 0
Tinus
Dilrosun. Helaas direct daarna zwaar geblesseerd geraakt.
0 0
Babangida83
Eén interland vind ik nu niet heel overtuigend. Net zoals de interlandcarrieres van TFM en Aké. Op zich vond ik het een mooie vergelijking destijds met Bruma en Rekik. Zij waren weggekocht uit de jeugd van Feyenoord. Toen moesten de jongens daarachter De Vrij en Martens Indi het vervolgens overnemen. De laatste twee hebben een heel WK gespeeld met het NL-elftal. Bruma is nog redelijk goed teruggekomen, maar zowel Bruma en Rekik zijn toch behoorlijk vertraagd in hun ontwikkeling. En ik denk ook dat De Vrij en Martens Indi inmiddels rijker zijn. Al blijft Martens Indi wat achter. Maar De Vrij is toch wel degene die het echt het verste geschopt heeft.
2 0
Ajaxvooraltijd
Wow! 1 hele speler met een dijk van een interland carrière...
0 0
JOHANisGOD
Hertha 11e geworden afgelopen seizoen.

Tja .....
2 0
Noxin
Over twee jaar bij Telstar.
2 0
Babangida83
En dan zie je je vriendjes halve finale champions league spelen terwijl jij bij Hertha mag voetballen. Gefeliciteerd knul. Hoop oprecht dat je je goed ontwikkeld hebt de laatste jaren. Maar het had nog zoveel meer kunnen zijn...zo jammer.
3 0
EricAjax1
Tja....
0 0
ambtenaar
Prima, geen aandacht meer aan schenken wat mij betreft.
3 0
GdlT
Het is toch duidelijk dat clubs als Chelsea talenten weg kapen bij clubs met een goede jeugdopleiding om hen na een paar jaar voor veel geld te verkopen. Het is makkelijk verdiend en ze lopen geen risico. Geen geld in een eigen opleiding stoppen en toch verdienen aan de jeugd.
5 0
HenryVakH1972
Nog een wonder dat ie niet naar PSV gaat
3 0
3*stars*3
Niet te vroeg juichen he? ;-)
Ze haalden afgelopen jaren bankzitters als;
Viergever, Guardado, Luuk, Lato, Bruma 2x, ook op bij verschillende clubs.
En dan smack in the face van eigen jeugd, v Ginkel 3 jaar op rij huren...
0 0
Harrie Nak
Dacht dat dit zo’n groot talent was dat het zeker wel ging maken bij Chelsea?!
1 0
Bky
Mooie transfers, zulke jongens kunnen niet ver genoeg wegzinken.
7 -1
Schip
Bizar. Bij Ajax bestond er echt wel voldoende vertrouwen. En dan voor een paar vroege centen weggaan, een top opleiding inclusief uitzicht op het eerste opgeven en eindigen bij club met veel minder uitstraling en mogelijkheden.
3 0
Schwalbino
Gewogen en te zwak bevonden net als alle spelertjes die vertrekken voordat ze uberhaupt aan het eerste hebben geproefd.

Je moet op die leeftijd wel al inzien dat Ajax je de beste kansen biedt. Als dat inzicht er niet is en je zwicht voor een paar centen extra dan had je het bij Ajax ook niet gered. Dan is het goed dat de Grote Boze Pizza Wolf deze zwakke broeders ertussen uit haalt en Ajax de openvallende plek kan geven aan iemand die wel ervoor wil knokken.

Mentaliteit en een goede basis (gezin) zijn essentieel om te slagen.
4 0
Schip
Grotendeels met je eens, maar niet iedereen komt uit een goed gezin. En die jongens moet je ook een kans willen en kunnen geven. Nou begrijp ik ook wel dat Ajax dat ook heeft gedaan, maar ergens zou je willen dat Ajax nog beter in staat wordt om zulke gasten, die wellicht geen thuisfront hebben die ze met beide benen stevig op de grond houdt, echt te bereiken en te overtuigen, dat het eerste halen van Ajax een cruciale stap is in een succesvolle loopbaan met meer doekoes dan direct voor het snelle geld kiezen.
0 0
Babangida83
En daarom is het zo belangrijk dat we die jonge jongens als Lang, Gravenberch, Eiting, Dest zo veel mogelijk kansen gaan geven dit seizoen. De beste reclamecampagne om dit soort jongens als Redan in de toekomst te behouden.
3 0
Schip
Eens, en ook om lekker eigenwijs te blijven als Ajax zijnde.
0 0
eros
Had ajax hem niet kunnen terug halen voor die paar miljoen? Zal voor een veelvoud weer vertrekken.
0 -1
Joseph
Toch jammer dit soort jongens dat niet goed begeleid wordt.
1 -1
ambtenaar
Lekker naïef blijven.
1 0
Schwalbino
Als je voor deze verlokking zwicht ben je gewoonweg niet geschikt om het bij Ajax te maken. En het klopt wat je zegt dat de begeleiders van zo'n gasten de verkeerde prioriteiten stellen.
2 0
Spuit11
Wie zegt dat het aan begeleiding ligt en niet aan gekmakerij van zaakwaarnemers en het grote geld?
Nee, het ligt aan Ajax of de begeleiding als zo'n speler zijn eigen weg kiest.

Ik vind dat wel iets te kort door de bocht.
2 0
AlexIbarra
Volgens mij bedoelt hij met 'begeleiding' juist de zaakwaarnemer, familie en evt. vrienden van de speler, niet de begeleiding vanuit Ajax.
0 0
Godenzoon24
Zijn zaakwaarnemer/ouders is toch ook zijn begeleiding. Zo las ik zijn comment lig. Ik denk namelijk idd niet dat t aan Ajax ligt. Zie talenten die top bereiken.
1 0
Shoppy
Hertha... waarom niet Hoffenheim of Leipzig? Of Leverkusen met Bosz? Die spelen tenminste ook modern en goed voetbal.
1 0
Koekepeer
Ja of Bayern. Hij kon de clubs natuurlijk uitkiezen.
1 0
Ajax#1900
Minder kans op speeltijd natuurlijk
0 0
de_pitbull
Had je nu gewoon de strijd om de spits positie in Ajax 1 aan kunnen gaan he jochie? Flapdrol
5 -1
atalantanio
Ze blijven maar zwichten om daarna te mislukken.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Poëtische uitspraak. Mooi.
2 0
Voetbalpraat
Ik vind dit een hele slimme keuze. Daishawn snelle, sterke en handige spits. Ik geloof er wel in dat hij daar kan gaan schitteren.
0 -2
AFCA1996
Had verwacht dat PSV wel toegehapt zou hebben.
1 0
Redrum
Ze wilden wel, maar hij kostte 2,5 miljoen.
0 0
Bazenvan95
Lekker money-tje gemaakt 2 jaar lang. En nu naar Duitsland.. wie weet daarna de stap omhoog? Mijn gevoel zegt me echter dat we die tegenkomen bij een club Vitesse, Willem II of Pec Zwolle of misschien wel PSV na een zwerftocht. Als die (ouders van) opgehemelde jeugdspelers het nu nog niet begrijpen zijn ze echt dom. Makelaars als Raiola maken die ouders en spelers gek. Er bestaat letterlijk geen één voorbeeld van een speler die in de jeugd verkast naar (de opleiding van) een buitenlandse (top)club die het vervolgens heeft gemaakt!??? . Zoveel voorbeelden inmiddels; Jordy Brouwer, Bouy, Gyliano van Velzen
Kishna, Bazoer, Denswil, Riedewald, Mink Peeters, Malen Zelfs Fosu-Mensah niet die wel mocht spelen in het eerste.
1 -1
Ferd
bovendien noem je namen zoals Bazoer, Kishna en Riedewald, die niet naar de opleiding van een buitenlandse topclub gingen. Niet naar de opleiding, en niet naar de top.
0 0
Ferd
dat money-tje verhaal is echt zo'n onzin he. Bij de meeste Engelse clubs, inclusief Chelsea, is er een maximum salaris voor de jeugd dat echt niet veel hoger is als een toptalent bij Ajax krijgt. Hij pakte daar echt niet meer dan een ton per jaar, waarschijnlijk zelfs minder.
0 -4
ambtenaar
Hahaha natuurlijk joh......
0 0
Ferd
Doe maar eens wat onderzoek, dan zal je zien dat mijn verhaal klopt
0 0
Bazenvan95
Helemaal geen onzin, ze verdienen daar veel meer in de jeugd al en worden gouden bergen beloofd bij doorbraak. Die andere gasten die al in het eerste speelde zijn weg gegaan omdat ze gek zijn gemaakt in de jeugd door hun omgeving en zaakwaarnemers. Waardoor ze zonder staat van dienst aanspraak wilde maken op een basisplaats en anders naar het buitenland zouden verkassen en dat dus ook deden. Deze gebrekkige instelling heeft er toe geleid dat ze zijn afgegleden naar een bedenkelijk niveau. Credits wel voor jongens als Bazoer die hier inmiddels reëel mee omgaan en beseffen dat je het moet gaan afdwingen
0 0
Ferd
ze verdienen daar in de jeugd helemaal niet zoveel meer als bij Ajax. Google maar eens
0 0
Amsterdam Loyals
Hahaha... nee man. Is een veelvoud in VK. Vaders die voor paar ton ook nog chauffeur worden..
1 0
Ferd
Is echt geen veelvoud. Max bij Chelsea is 1500 pond in de week. Dat is 75000 per jaar.

Bij Liverpool is het max 40.000 pond per jaar voor spelers tot en met 17
0 0
behangdelul
Jammer dat Ajax niet heeft aangeklopt, maar ergens begrijp ik het 'signaal' ook wel
1 0
rodnet
Is Berlijn leuker dan Amsterdam of Londen? Denk het niet....jammer van die jongen.
1 -1
ambtenaar
Berlijn is echt top.... sorry
2 0
jaripettersson
Berlijn is een vrij leuke stad om eerlijk te zijn.
2 0
Redrum
Hertha BSC, living the dream.
5 0
FTS95
Doodzonde dit...Had toch lekker gebleven jongen
4 0