[Update] Platini verwijt zichzelf niks

GinoHaverkamp, 18-06-2019 om 15:15, 9926 views, Franse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michel Platini is volgens Franse media dinsdagochtend in Frankrijk gearresteerd op verdenking van corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. De oud UEFA-voorzitter zou zijn vastgezet op het kantoor van de anticorruptie-eenheid van de Franse justitie.

Platini, die als voetballer in de jaren tachtig furore maakte bij Juventus, was van 2007 tot en met 2015 voorzitter van de UEFA. Aan zijn regeerperiode kwam echter een abrupt einde nadat bleek dat hij in 2011 een dubieuze financiële deal had gesloten met toenmalig FIFA-baas Sepp Blatter. Beiden werden voor acht jaar geschorst, maar na enkele beroepszaken moest Platini nog vier jaar stilzitten en Blatter zes.

Het WK van 2022 werd eind 2010 toegewezen aan Qatar, een land zonder voetbalhistorie. Naast kritiek over logistieke zaken, zoals de hitte in het staatje, werd de toewijzing van het WK aan dat land veelvoudig in verband gebracht met corruptie. 

Update - 15.15 uur (18 juni 2019) - Platini verwijt zichzelf niks

In een verklaring, naar buiten gebracht door BBC-journalist Dan Roan, laat de advocaat van Michel Platini weten dat de voormalig UEFA-bestuurder beweert onschuldig te zijn aangaande de corruptiezaak rondom de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. 'Michel Platini heeft rustig alle vragen beantwoord', meldt advocaat William Bourdon. 'Hij kan zichzelf niks verwijten en claimt dat hij helemaal niks weet van feiten waar hij niks mee te maken heeft. Hij heeft heel veel vertrouwen in wat er komen gaat.'

Diezelfde advocaat meldt ook dat Platini helemaal niet is gearresteerd. De Fransman zou zijn opgeroepen als getuige in plaats van te zijn gearresteerd als verdachte. Om 'technische redenen' moet hij op het kantoor van de anticorruptie-eenheid blijven.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murtagh
Hij is al weer vrij
0 0
MankeNelis
Die hele toewijzing hangt samen met de aankoop van de favoriete club van Sarkozy PSG en grote investeringen in Franse bedrijven door Qatar. Platini is de katvanger van dit spelletje.
0 0
JohnnyD
Ik vertrouw niets meer. Laatste voorbeeld........ik vond Barca tegen Liverpool uit meer dan verdacht slecht. Idd, CL vertrouw ik niet meer. Op Ajax na dan. Tot nog toe.
0 0
OdjePils
Barca was thuis tegen Lpool ook al slecht...alleen toen scoorden ze wonder boven wonder niet...
0 0
ambtenaar
Een regelrechte schade deze diknek, ga je schamen volgevreten stuk verdriet.
0 0
Frank1978
Even ervan uitgaande dat hij inderdaad schuldig is (en het zou me niks verbazen), maar schaamte kent dit soort mensen niet...
2 0
ambtenaar
Dat denk ik ook niet:
0 0
GvanderK
Maffia
0 0
MichelAngelo66
Ik geloof nooit dat ie iets verkeerd heeft gedaan. Fransen zijn altijd recht door zee. Hebben genoeg aan hun eigen landje, al eeuwen lang. Lekker glaasje wijn, stukkie stokbrood. “Ik weet niks van feiten waar ik niks mee te maken heb”. Koningen die roepen “na mij de zonvloed”, leiders die zichzelf tot keizer kronen, presidenten die allemaal bijvrouwen hebben en/of verwikkeld zijn in schimmige zaakjes, voetbal bestuurders die zichzelf onaantastbaar achten en pakken wat ze pakken kunnen? Nee, dat is niks voor een Fransman. Ik geloof heilig in meneer Platini.
3 0
Spuit11
Dit heeft niks met nationaliteiten te maken, die hele UEFA en FIFA zit vol corruptie.

Het is net zoals dat sprookje met meerkoppige draak; het lukt je om een kop eraf te hakken, maar daardoor komen er twee voor terug.
0 0
Ferd
Spuit 11, ben jij fan van Sheldon Cooper?
0 0
JSF
Joh...
0 0
MrPink
Al die corrupte eikels moeten opgepakt worden!
1 0
mgtow
Ook nergens spijt van natuurlijk. Ja spijt van het feit dat hij opgepakt is. Wat een waus.
3 0
RuffRhythim
Ja wat een verrassing zeg.
Maar wat zou het ze interesseren? Er zijn inmiddels al meer dan genoeg redenen geweest om daar geen WK te organiseren, maar ook dit zal dat niet gaan veranderen.
Corruptie, steekpenningen, slavernij....het maakt niks uit.

Dus verwacht hier ook maar niks van.
1 0
Oliveira
Wat een verrassing ..... het is niet alsof dit uit de lucht komt vallen, blijkbaar zijn de OM's van alle Europeese landen zo incompetent dat ze nu pas door hebben dat het voetbal wordt geregeerd door een stel elitaire corrupte bende. Dat was in mijn inziens al zo lang als ik voetbal kijk een feit.
0 0
Rik428
Wat kom jij dom over zeg. Natuurlijk zijn alle OM’s van alle Europese landen zo incompetent, waren ze maar zoals Oliveira.

Iedereen weet dat die gasten corrupt zijn, maar je moet wel eerst nog even de bewijslast rond krijgen hè chef
0 -3
witchmaster11
3 jaar terug geweest daar ( Qatar) ik zeg daar wil je nog niet gratis naar toe de reuzel loop je reet uit daar bloed bloed bloed heet geel leuke meiden nada bijna alles s verpakt in modern lang zwart
0 0
JordanAFCA
Het voetbal van tegenwoordig is toch al verkracht.. clubs kunnen qua spel een groot voorbeeld nemen aan Ajax.
0 -1
Ferd
En Michael Van Plaag riep nog dat hij z'n handen in het vuur stak voor Platini. "Die man is brandschoon".
5 0
Red Devil
Die v Praag deugt zelf van geen kant.
Mooi dat die gladjanus Platini gepakt is en nu maar hopen dat er genoeg bewijs tegen hem is om hem hard te straffen.
2 0
WZAWZDB14
Stel ze blijken bewijzen van corruptie te hebben m.b.t. het WK van Qatar, zou het dan nog doorgaan? Zo niet, moet het toch haast wel naar een echt voetballand gaan waar de infrastructuur en de stadion goed te regelen zijn. Denk de volgende opties: spanje
0 0
JariJari
Gaat gewoon door daar hoor.

En van de winst krijgt Platini nu wat extra for his troubles.
1 0
Montana
Nederland had voor datzelfde WK toch ook een bid gedaan? Dat zat super goed in elkaar, alles was duurzaam en goed geregeld etc. Jammer dat ze er nu pas achter komen dat het WK gewoon in NL moest zijn.
2 0
Mike1
Als Qatar blijkbaar helemaal geen voetbal cultuur of voetbalsfeer kent en genoeg geld bezit, waarom willen ze dan uberhaupt koste wat het kost het WK organiseren??
0 0
Cisco2
Investeren, geld witwassen, noem maar op. Als jij duizenden filipijnen voor bijna niks een stadion kan laten bouwen en daarna wel profiteerd van de fans die op het WK af komen dan is een WK niet zo'n slechte investering.
2 0
Murtagh
is toch zo weer vrij en voetbal is toch al helemaal naar de klote
2 0
kaashaas
Je kan iedereen arresteren maar dat maakt geen ene malle moer uit.
0 0
Fnatic
Zou een bak zijn als er nieuwe corruptie bewijzen omtrent de toewijzing in Qatar zijn gevonden en ze het WK alsnog van die gasten afnemen. Ze hebben al miljarden in voetbal infrastructuur geinvesteerd, wat ga je daar dan mee doen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Eigenlijk moeten de voetbalbonden van de grote landen die deelnemen dit WK gewoon boycotten.

Maar dat zal net zo snel gebeuren als dat het WK nog naar een ander land wordt verplaatst.
1 0
mgtow
Het is überhaupt al bizar dat het door mag gaan. Al was er geen corruptie er zijn duizenden mensen onder erbarmelijke omstandigheden dood gegaan bij de bouw van de stadions. Bi-fucking-zar.
0 0
Ferd
Heb je bewijzen van die duidenden doden? Dat de omstandigheden embarmelijk zijn gelook ik wel. Dat er mensen zijn overleden geloof ik ook wel. Maar duizenden? Dat lijkt me heel sterk.
1 0
JesseMKB33
in 2016 waren er naar schatting van het ITUC al zo'n 4000 doden gevallen tijdens de bouw van de stadions in Qatar.
0 0
Ferd
Dat is wel heel creatief lezen van het rapport. Allereerst is het een schatting van een organisatie die niet ter plekke is. En ten tweede is het overgrote deel van de geschatte doden niet betrokken bij de bouw van stadions.

Qatar is natuurlijk geen fijne werkplek. En geen plek voor een WK. Maar laten we ons wel bij feiten houden.
1 0
behangdelul
Dat WK gaat hoe dan ook door, dan trappen ze de mensen van het WK-bid er maar uit
0 0
Jelephi
Platini wordt opgepakt maar de volgende crimineel Infantino zit op zijn plek. Het is gewoon stuivertje wisselen. Dweilen met de kraan open
6 0
Cisco2
Nee hoor. Infantino zei pas nog dat de Fifa nu niet meer corrupt is!
1 0
Duif63
Je verwacht het niet hè.
3 0
Ajaxvooraltijd
Lekker voor hem.
2 0
Web
Dat ben je Platini, gigantische cariere gehad als speler, op het beste middenveld ooit gespeeld.
Heel veel verdiend, en dan ga je aan deze praktijken mee doen.
Ik snap er werkelijk niets van, nooit genoeg geld
9 0
JanTa
Ik hoop dat er met deze arrestatie iets positiefs uitkomt zoals b.v. dat hij gaat praten over zijn periode UEFA/FIFA. Ik denk dat er dan een enorme beerput opengetrokken zal worden.
4 0
Ajacied33
Ik was afgelopen februari voor een weekje op vakantie in Qatar. Leuk staatje, vriendelijke mensen. Leuk voor een weekje vakantie, maar qua voetbal echt lachwekkend. Ben nog bij de club van Sneijder geweest, en complex van AFC ziet er nog professioneler uit. Wel zag ik ze volop bouwen aan stadions en metro's gaan daar binnenkort rijden. Ambitie en mogelijkheden(geld) zijn er volop, maar de voetbalsfeer ontbreekt gewoon zwaaar. En dat is nou net iets wat je niet kunt kopen met al dat geld
4 -1
Superjan
Ik geloof er niks van. Het werd gewoon hoog tijd dat er eens een WK in Qatar werd gehouden. Dik verdiend!
1 -1
Schip
Spijkers op laag water zoeken :)
0 0
Indy
Power corrupts; absolute power corrupts absolutely.
2 0