'Barça betrekt Cillessen in ruildeal met Valencia'

GinoHaverkamp, 17-06-2019 om 13:55, 10361 views, RAC1 |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Volgens RAC1 spreken FC Barcelona en Valencia CF met elkaar over een ruildeal met hun keepers. Jasper Cillessen zou dan naar Valencia vertrekken, terwijl collega-doelman Neto naar Catalonië overstapt.

Aan beide spelers zou het niet kunnen liggen, want Cillessen zou graag richting Valencia gaan, terwijl Neto prima kan leven met een rol als stand-in voor Marc-André ter Stegen. Maandagochtend zouden de clubs om de tafel hebben gezeten over een eventuele ruildeal. 

Cillessen verruilde Ajax in augustus 2016 voor FC Barcelona. Na drie jaar als reservekeeper, Cillessen speelde vooral in het bekertoernooi en incidenteel in La Liga, is hij naar eigen zeggen toe aan een nieuwe club. Benfica viel in een eerder stadium al af en nu lijkt Valencia CF de voornaamste kandidaat om hem over te nemen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OuweDibbes
Fantastische club weer het psv van Spanje. Boort ons even 3 miljoen door de neus, maar wel het hele jaar Frenkie de Jong voor maar 40 miljoen proberen te krijgen. Moet in Spanje ook altijd opboksen tegen de club uit de grote stad. Alles is nep, zelf het systeem van het voetbal hebben ze van Ajax.
0 -2
ram
Niet janken. Dat is het risico van zo'n clausule. Als je kunt ruilen op die manier, is dat gewoon een goede deal voor alle partijen.
0 0
Zwan
Zou voor Cillessen een prachtige stap zijn. Champions League, mooie stad, grote club die doorgaans heel aanvallend voetbal speelt.
1 -1
Hollister
Vieze club dat Barca, altijd bij Ajax voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten terwijl ze alle successen aan onze club te danken hebben.. en dan ook nog even ons 3 miljoen door de neus boren door spelers van ons met een doorverkoop te ruilen waardoor Ajax 10 % doorverkoop gaat missen.
Ik hoop oprecht niet dat De Ligt niet naar Barca gaat... vanaf nu nooit meer Barcelona matsen... want met de prijs van Frenkie komen ze al goed weg en zou er sprake zijn van verregaande samenwerking... het lijkt een one way ticket,.. want vertel mij even welk voordeel Ajax haalt uit de samenwerking nu weer 3 miljoen door de neus wordt geboord? Waarschijnlijk een vergelding omdat Ajax destijds Onana voor 150.000 euro ophaalde
6 -3
ETM
Ik vind dit soort anti-sentimenten best begrijpelijk, maar ook geen hout snijden. Hetzelfde zie ik bij Spurs op topics. Een nare club want.. eh..
Clubs doen zaken, meer is het niet. Worden Barca of Spurs beter van Ajax dan hebben ze goede zaken gedaan. Wordt Ajax slechter van Barca of Spurs dan hebben ze geen goede zaken gedaan. Maar ik denk niet dat Ajax ontevreden is over de zaken die met deze clubs gedaan zijn.
Dat Ajax overigens vaak zaken komt te doen met deze clubs heeft te maken met een vergelijkbare ambitie qua speelstijl. Dat spreekt dan juist eerder in het voordeel van deze clubs.
Ook maken deze clubs op een bepaalde manier gewoon goede reclame voor Ajax.
Mensen roepen dan wel 'dubbeltje op de eerste rij', maar wat weerhoud Ajax er dan van om zaken met een andere club te doen?
Zoals Sanchez vertrok was niet netjes en dit vooral vanuit Sanchez zelf niet. Die heeft zn vertrek duidelijk geforceerd. Die veel besproken 40miljoen was overigens een record-uitgave aan de kant van Spurs, en brak ook het eredivisie transfer- record.
Supporters hebben de mond vol van hoeveel spelers 'precies' moeten kosten. In deze tijd zus en in deze tijd zo. 10 of 20 miljoen meer etc. Maar ik krijg nooit echt het idee dat men een flauw benul heeft. Bovendien is een zeer abstract gegeven; wat een speler moet kosten. Ga je transfers naast elkaar zetten kom je niet tot een formule of een logica. Het is een markt zonder vaste prijzen en zonder marges die ontstaan door marktwerking met 'gelijkwaardige' actoren.
On Topic; Cillessen is gewoon geen Ajax-zaak meer. Een zaak tussen Cillessen zelf en Barcelona. Deze ruildeal klinkt als perfect voor beiden partijen.

Terug naar de sentimenten; wat zijn buiten Ajax om dan wel fantastische clubs? Clubs waarmee Ajax-supporters heel graag willen dat Ajax zaken doet?
1 0
OuweDibbes
De 10 procent doorverkoop is mede gebaseerd dat Ajax Jasper ook een transfer gunde en daarom niet de uiterste prijs vroeg. Zelfde spel van Barcelona zag je bij de Jong en probeert het nu ook bij de Ligt. Waar iemand heen gaat interesseert mij niet. Ik ben Ajacied en als spelers toch weg gaan, dan liefst naar de club die Ajax het meest geld in het laadje brengt. Zodat Ajax er iedergeval het best gecompenseerd wordt.
0 0
Robbie en de Kock
Gelukkig zijn er ook nog verstandige mensen hier .
1 -1
Bky
Tja, risico van een doorverkoop. Ik vind het niet zo heel spannend, we halen overdreven veel geld binnen dit seizoen.
2 -1
MPAjax
vergelding en ook nog spelers proberen los te weken voor een lager bedrag door de media, Barca kan je niet vertrouwen
2 0
Ajaxxxisdebeste
Niet bepaald een stralende carrière, zakken vol geld dat wel... joepie... maar wat neem je mee het graf in, juist niet het geld.
2 -5
AFCAMM
Van NEC naar Ajax, drie keer kampioen geworden en vervolgens naar Barca gegaan. Bovendien keeper van het Nederlands elftal. Vreselijk, zo’n carrière. Hij kan echt niet aan jou tippen, Cristiano.
1 -2
booya4afca
Ja want gelukkig kan je je carrière, je vrouw en kinderen , vrienden en familie, en jouw 500+ gespeelde duels wel meenemen....
1 -1
Zwan
Je carrière wel dan?
2 -1