Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van Kessel met Curaçao uitgeschakeld op Gold Cup

BartVeenstra, 01-07-2019 om 07:55, 30589 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor veel voetballers is het zomerstop, maar voor spelers uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Afrika zijn er deze zomer eindtoernooien. Volg de oud-spelers van Ajax daarom deze zomer hier!

Maandag 1 juli

Het Curaçao van oud-Ajacied Gino van Kessel is uitgeschakeld op de Gold Cup. In de kwartfinale werd met 1-0 verloren van de Verenigde Staten. De enige treffer van de wedstrijd werd na een klein halfuur gemaakt door Weston McKennie. Van Kessel viel een kwartier voor tijd in, maar helaas voor Curaçao kon hij het tij niet meer keren.

Zaterdag 28 juni

In de Copa América is het Uruguay van Luis Suárez en Nicolás Lodeiro op pijnlijke wijze uitgeschakeld. De ploeg met Suárez in de basis en Lodeiro op de bank was tijdens de reguliere speeltijd beter dan tegenstander Peru, maar kwam niet tot scoren. In de strafschoppenreeks miste Suárez vervolgens als enige speler zijn penalty, waardoor niet Uruguay maar Peru doorstootte naar de halve finales van de Copa.

Vrijdag 27 juni - Zaterdag 28 juni

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft Chili Colombia uitgeschakeld op de Copa América. Na een 0-0 gelijkspel en een verlenging zonder doelpunten moesten strafschoppen beslissing brengen. Namens Colombia schoot William Tesillo mis, terwijl Chili al haar vijf penalty's wist te benutten. Bij Colombia deed oud-Ajacied Davinson Sánchez de hele wedstrijd mee.

Vrijdag 27 juni

Zuid-Afrika heeft vrijdag op de Afrika Cup met 1-0 weten te winnen van Namibië. Voormalig Ajacied Thulani Serero bleef de hele wedstrijd op de bank. Sparta Rotterdam-spits Lars Veldwijk mocht vlak voor tijd wel invallen. Zuid-Afrika staat nu op drie punten en speelt maandag de laatste groepswedstrijd tegen Marokko.

Woensdag 26 juni

Voormalig Ajacied Gino van Kessel heeft met Curaçao historie geschreven op de Gold Cup. Na het 1-1 gelijkspel tegen Jamaica heeft men zich voor het eerst weten te plaatsen voor de kwartfinales op het eindtoernooi. Concurrent El Salvador had aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinales, maar dat land verloor met 4-0 van Honduras. Om die reden is nu Curaçao door. Zondag speelt het tegen de groepswinnaar uit groep D: Panama of de Verenigde Staten.

Dinsdag 25 juni

Het Uruguay van oud-Ajacieden Luis Suárez en Nicolás Lodeiro heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Copa América. Beide spelers verschenen aan de aftrap van de wedstrijd tegen Chili, maar Lodeiro bleef na de rust achter in de kleedkamer. Vanaf de zijlijn zag hij hoe Edinson Cavani de enige en dus ook beslissende treffer van de wedstrijd maakte. Dankzij zijn goal rekende de wereldkampioen van 1930 en en 1950 af met de Chilenen, waardoor het het in de kwartfinale moet opnemen tegen Peru.

Zondag 23 juni

Het Colombia van Davinson Sánchez speelde zondagavond het derde en laatste groepsduel op de Copa América. De Colombianen waren al geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi en traden daarom niet aan met hun sterkste elf. De ploeg, die ook zonder Sánchez speelde, nam het op tegen Paraguay. Om het Argentinië van Nicolás Tagliafico te helpen richting de volgende ronde, moesten er punten afgesnoept worden van Paraguay. Dat lukte, want Colombia won met 1-0.

Donderdag 20 juni

Het Uruguay van oud-Ajacieden Luis Suárez en Nicolás Lodeiro heeft de prachtige 4-0 zege op Ecuador geen passend vervolg kunnen geven. Tegen Japan werd met 2-2 gelijkgespeeld. Opvallend genoeg hadden beide oud-Ajacieden wel een hoofdrol in het gelijkspel. Zo benutte Suárez een penalty, terwijl Lodeiro de assist gaf op de 2-2 van José Gimenez.

Woensdag 19 juni

Colombia heeft woensdagavond, met voormalig Ajacied Davinson Sánchez in de basis, opnieuw weten te winnen op de Copa América. In de tweede groepswedstrijd werd Qatar verslagen. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Duvan Zapata en viel pas in die 86e minuut.

Zondag 16 juni - Maandag 17 juni

Uruguay is geweldig begonnen aan de Copa América. De goede start heeft het mede te danken aan enkele oud-Ajacieden. Zo wist Nicolas Lodeiro, op aangeven van Luis Suárez, de 1-0 te maken in het duel met Ecuador. Nadat Edinson Cavani voor de 2-0 had gezorgd, was het Suárez zelf die voor de 3-0 aantekende. Een eigen doelpunt van Arturo Mina zorgde uiteindelijk voor een 4-0 eindstand.

Zaterdag 15 juni - Zondag 16 juni

Oud-Ajacied en Colombiaan Davinson Sánchez is met een overwinning op het Argentinië van Ajacied Nicolás Tagliafico, goed begonnen aan de Copa America. De Argentijnen werden met 2-0 verslagen door doelpunten van Roger Martinez en Duván Zapata.

Vrijdag 15 juni - zaterdag 16 juni

In de strijd om de Copa América wist Filipe Luis in de nacht van vrijdag op zaterdag met Brazilië met 3-0 te winnen van Bolivia. De doelpunten werden gemaakt door Philippe Coutinho (twee) en invaller Everton.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Prachtig die jankmuil van Suarez, genieten. Waardeloze matennaaier....
3 -6
SjaakWolfs
Weet je wel wat matennaaier betekent?
0 -1
AFCAjax
Hier staat dat curacao zich voor het eerst heeft weten te plaatsen voor de kwartfinales van de gold cup, maar volgens wiki is het beste resultaat van curacao in de gold cup de 3e plaats in 1963 en 1969.
0 0
Frans700
Dat was de voorganger van de Gold Cup, het CONCACAF kampioenschap, officieel. Ze deden toen mee als onderdeel van de Nederlandse Antillen. Als Curacao was het dus de eerste keer... gefeliciteerd overigens!!
1 0
jollie18
Mooie goal ook van Gaari van Rkc Waalwijk
0 0
3*stars*3
Mooi man, gun het de mensen op Curacao ook.
Ook heel veel Ajacieden daar leren kennen op vakanties.
2 0
scstan94
Heb die Gaarri een aantal keer zien voetballen bij RKC. Hij is vorige zomer overgekomen van kozakken boys, maar dat is echt een prima back. Hij kan makkelijk mee in de subtop van de eredivisie.
0 0
Subzzee
Top voor Curaçao! Had ik niet verwacht
2 0
afcas
Jullie weten dat Argentinië zich bij winst sowieso plaatst doordat ze ongeacht het resultaat van Paraguay altijd bij de beste 2 nummers 3 horen?
0 -1