Eerste ronde KNVB Beker begint in september

JesseTH, 14-06-2019 om 19:45, 3063 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het toernooi om de TOTO KNVB Beker begint vanaf het aanstaande seizoen later dan voorheen. Waar de eerste voorrondes eerder nog in augustus plaatsvonden, is dat nu in september. Dit heeft alles te maken met het belang van de clubs die Europees voetbal spelen.

Pas in september weet de KNVB immers welke Nederlandse ploegen de groepsfases van de Champions League en Europa League hebben behaald. De clubs die dat halen, stromen dan tijdens de tweede ronde van de beker in. 'Het betekent ook dat er in februari een bekerronde bij komt', zo valt te lezen op de website van de KNVB.

Daarnaast volgt er in de maand voor de winterstop een loting voor het restant van het bekerseizoen, wat betekent dat de speeldata eerder vast komen te staan. 'Deze maatregel is genomen vanuit sportief oogpunt en komt voort uit de afspraken van de veranderagenda.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Het voetbalseizoen van Feyenoord begint dus in september.
3 -1
Ajacied33
En eindigt zoals altijd ergens in februari dus..
1 -1
mgtow
Noteert u maar vast een thuiswedstrijd voor Feyenoord in het kader van de actie "redt Feyenoord de winter door" #warmeballetjes
3 -1
Fredschuit1
Ik ben tegen een beneliga. Vind een Nederlandse competitie een pre maar daarentegen zou een bekertoernooi met de Benelux het in ene veel speciale maken.. zou het zelfs geweldig vinden. Is die beker ook nog is een keer wat waard.

En voor de voorstanders van een beneliga zou dit ook een mooie testcase zijn. Laten we daar nou eerst eens mee beginnen. Alleen de subtop (incl Feyenoord) is blij met deze beker.
1 -3